Bröllop: Tyget inhandlat.

Hlgen är förbi och en ny vecka har startat. Helgen gick fort, alldeles för fort och man hinner inte njuta, särskilt inte om man jobbar helgdagar. I söndags njöt jag i alla fall och hade en heldag ute med familjen. Jag, Martin och pojkarna var ute med Tess och hennes son Andrée som går i Phinis klass. Vi var ute några timmar, drack kaffe hemma hos oss och sen gick vi till ICA. Vi mötte Björn på ICA och det bestämndes vi skulle ta kaffe. Så en stund senare satt vi i hans trädgård och drack ännu mer kaffe och pratade under tiden som barnen lekte med en annan Tess’s barn. Det var en perfekt dag, för oss allihop. Men söndagen kom lika fort som den var över..

Idag är det jobb igen, precis som igår. Men idag blir det nog en lite lugnade dag, jag ska i alla fall itne ut och shoppa tyg till klänningen vilket visade sig vara ett större projekt än vad jag först trodde. Färgerna visade sig vara lätta att bestämma men vet ni hur många olika tygsoter där finns och olika nyanser?!
Jag och Emma körde till Burlöv och mötte upp Lotta som för första gången fick åka med mig. Nån enstaka kommentar fick jag uthärda men ingen olycka i alla fall. Vi körde till Stoff och Stil i Malmö, kollade runt, gick in på Jysk och kollade och hamnade på Stoff och Stil igen där vi efter några timmar kom överens om den svarta matta sammet som ska stå som bas i in klänningen och den röda velour som ska bryta av. Jag hade inte pengar till tyget sådär dagen innan löning så Emma la ut så länge och hon får igen det redan idag. Ett kort men uppskattat lån så att planerna kan fortskrida. Bianca verkade inte överdrivet förtjust i vårt val eftersom dessa tyger är svårare att sy. Så nu har hon fått en utmaning. Let the games begin, haha.
Josefina, blomsterflickan, ska få tygprov på det röda som hon ska matcha rosor med för buketten hon har fått äran att ombesörja.

Det gick bra på jobbet igår med, som oftast annars när jag jobabr med Cindy. Det pratades om bröllopet och planeringar och allt. När jag väl slutade och var på väg hem var jag helt färdig. Slut i rutan. Jag gäspade redan när jag piercade den sista kunden för dagen och jag somnade vid halv elva igårkväll.

Jag ska försöka hinka i mig mer kaffe idag så att jag orkar ens mysa med min sambo ikväll. Stackarn har mycket på gång just nu och mycket att tänka på och jag ser hur stressad han är. Han behöver lite extra ompyssling och kärlek och jag ska göra mitt bästa att finnas här för honom. Det är ju bland annat det jag är till för. Men det kan vara svårt ibland att rå om en man med så mycket stolthet i kroppen. Den urtida mannen som ska stå för allt och klara allt själv och aldrig nånsin erkänna att man kanske behöver lite hjälp. Där kan Martin och jag krocka för jag är likadan men aldrig för korkad för att ta emot hjälp när den erbjuds. Sen om jag nånsin frågar om hjälp är en helt annan bok..

Nu är det dags att ta sig till Emma och övningsköra lite.
Och du.. kommentera mera, skithuvud!

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Linda skriver:

  Man blir riktigt nyfiken på hur klänningen kommer bli:) fast jag inte känner dig:p (bara piercat mig o min man ett antal ggr) hehe. Hörs som den kommer bli fin o speciell.
  Alltid roligt med bröllop, kommer säkert bli något alldeles speciellt:)

 2. Jessica skriver:

  Självklart hoppas vi på bilder på klänningen, blommor mm sen! Och är det inte dags att ändra din presentation från ”ensamstående”? :)

 3. Marie skriver:

  Nu närmar det sig!! :D

 4. Ninna skriver:

  klänningen kommer bli helt underbar, det är jag säker på.
  Ska bli mkt skoj o se bilderna på er sen.
  Inte långt kvar nu ju :))

 5. Bara jag skriver:

  Den kommer att bli super fin.. Men fy fan vilket företag att hitta tyg haha.. Det blev många skratt och jag tror nästan att vi va på väg att bli portade från det stället.

 6. Therese.A skriver:

  Tror att din klänning kommer att bli riktigt fin *kjerlek* .

 7. Madde skriver:

  Sa nu narmar det sig med stormsteg…kan vi forvanta oss en ny blogg manne? mrsmaddis.com?…
  Ha en toppen helg.
  Madde2

 8. Bianca skriver:

  Till alla er som undrar….Tygerna är jätte vackra, men som maddie skrev jobbiga att sy i. men det kommer gå jätte bra. har f*n tyg över allt i hella mitt v-rum, men , men det blir jätte bra skall ni se.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com