ante omnis mea familia

Busy buzzin’ bee

Jag är så trött. Jag har egentligen lust att sova när klockan närmar sig fyra på eftermiddagen men det känns ganska kört när jag är jobbet.

Jag påbörjade mina studier häromdagen och kurslitteraturen är beställd. Både igår och idag har jag varit iväg med Emma och kört. Jag känner mig lyckligt lottad att hon har en helförsäkring på sin bil. Hah!
Jag ahr nu kört med Emma tre gånger. Det handlar mest om dragläge just nu och att tränna symbios mellan koppling och gasen och det var först idag som jag själv inser att jag är rädd för gasen. Livrädd att tappa kontroll och att bilen ska skena iväg och jag inte kan styra rätt utan kommer krocka. Därav ex antal motorstopp. Men det går nog lite bättre för varjhe gång.
Hennes föräldrar har en gräsmatta utan dess like vid deras hus som är en sådan byggnad man läser om i böcker och fantiserar hur man själv bor där med barnen springandes med brunbända ben om somrarna.
Emma har satt upp några "hinder" på gräsmattan åt mig och hon lever sig in där vi sitter. "Där framme mellan repet och den där har vi en korsning. Det är stopp plikt och du ska till vänster. Varsågod" säger Emma. Och med en racer genomgång i mitt huvud om allt hon sagt och visat och lärt mig gör jag mitt bästa för att stanna vid stopp plikt och svänga vänster. Hon har visat mig dragläge och jag jobabr fortfarande på det. Hon förklarar vad jag gör för fel när bilen hackar och jag får motorstopp. Hon ber mig checka läget om vadjag ser omkring mig och håller mig uppmärksam och alert men gör det i min takt utan att jag känner mig stressad. Vi har gått igenom backning och öh.. jag jobbar på det med. Hon är fenomenal.. Hon är så mycket bättre än vad jag hade hoppats på och det är nog hennes förtjänst att detta faktiskt BLIR AV. För jag kan vara bra på att påbörja saker men avsluta det någonstans mittemellan. Men mitt körkort har jag gett mig fan på att jag ska ha. Och som mitt schema ser ut så har jag ett realistiskt långsiktigt mål på när jag ska ha det i handen för jag har ju faktiskt andra åtangande i mitt liv med barnen, jobbet, distansutbildning etc.

Jobb gick bra igår men jag tappade stinget någon gång under dagen. Mina tvåhundrafemtio kronors solbrillor gick isönder och jag blev nog mer besviken än vad jag vill erkänna. Det var ju trots allt det andra likadana paret jag köpte som nu också blivit kastade. Femhundra kronor, poof borta. På ingenting. Men när jag väl tänkte efter så är det väl bara egentligen ett par brillor. Man ska väl inte tjura över det, heller..
Dagen idag gick också bra, bra mycket bättre än igår för idag tappade jag inget sting. Emma körde mig till jobb efter att hon och jag hade kört lite. Hon ringde mig i morse och hon med sambo bjöd över mig på frukost innan Emma och jag körde iväg. Bra morgon – bra dag och jävligt övertrötta, jobbiga ungar när jag kom hem.

Jag gissar på att de var så övertrötta eftersom de kom isäng sent igårkväll eftersom vi hade sent besök och jag fick väcka dem klockan åtta i morse. Det är väldigt sällan jag behöver väcka dem, bör tilläggas. Och Phini är ljuvlig att väcka..
Jag satte mig på sängkanten och strök honom över magen med ett tyst viskande av hans namn. Och när han slår upp sina perfekta ögon ger han mig det perfekta leendet och tar tag om min arm som han kramar om.
– … Godmorgon, Phini, säger jag till min son.
– Godmorgon mamma, svara han och det fortfarande med ett leende och med ett krampaktigt tag om min arm som han fortfarande kramar om när han slänger upp sina ben på mina knän. Och han ler..! Han ler ett underbart leende och jag förstår inte hur man kan öppna ögonen på morgonen och bara le.. men Phini gör det och hela min dag blir så jävla bra.

 

Men nu är kvällen jävlig för nu är det jag som är övertrött.
Godnatt.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Busy buzzin’ bee”

%d bloggare gillar detta: