Celebritet på India

Han var inne med sin dotter och bokade en tid och jag tyckte nog allt att det var något familjärt med honom. Jag hade sett honom förr men tänkte inte så mycket på det. Igår var det dags för dotterns bokning och jag bad om pappans legitimation vilket jag fick sen fylldes alla nödvändiga uppgifter i.
Jag piercade hans dotters navel, vi tackade och sa hejdå. När jag kom ut i butiken pratade jag och Cindy om det. ”Är det bara jag eller är han enormt lik….”
Och för att stilla nyfikenheten sprang Cindy in till 3 och lånade deras internet och vi fick det då bekräftat. Det var han. Mats Söderlund. Mer känd som Günther.

 

Det är alltid kul att få träffa en ”kändis” även om det inte är någon som jag är en enorm fan utav. Häromdagen gick ”Ulla-Bella” från solstollarna förbi butiken, nämnde Cindy. Jag missade det eftersom jag var inne i studion.

Jenny fyller år idag – Hipp Hipp Hurrah! Jag skickade ett grattis sms i morse och påminde henne om att hon nu är närmare rynkor, grått hår och hängpattar och gratulerade å det varmaste. Jag uppmuntrade henne att leva ut NU för hon blir fan inte yngre.
Jag undrar egentligen varför vi gratulerar varandra vid födelsedag? Är det för att fira dagen de föddes och påminna oss om vår ungdom eller är det för att fira det faktum att vi faktiskt lyckats överleva ett helt jävla år till… att vi bara blir äldre och äldre och spikar i ett spik i kistan för var år vi fyller..? Men nåja, skitsamma, grattis på 29 års dagen, älskade Jenny.
Idag jobbar hon in sin paus och tar bägge sina pass i ett kör så det blir ingen promenad med Jenny idag men jag ska se hur mycket motivation jag kan bygga upp och hoppa upp på cykeln. Just nu känns det jävligt fattigt, ska ni veta..

Det blev en ganska sen kväll för mig inatt. Jag helt fastnade vid MSN med en väldigt mysig person och om jag hade fått bestämma så hade våra samtal aldrig avslutats. Fast jag hade nog varit mycket mer trött idag om så vore fallet. Men det kunde det varit värt *note*


Vad hade man gjort utan dagens teknologi med både internet och mobiltelefoner? För det är oftast så jag har kontakt med mina nära & kära. Jag skickar mycket sms och sitter relativt ofta vid MSN.
Och när man lär känna någon ny person så blir det ofta att man ger ut sitt mobilnummer och skickar sms till varandra och lägger till varandra på sin kontakt lista på MSN. Men frågan är – hur väl kan man lära känna någon via SMS och MSN?
Eftersom det är mitt bästa sätt att kommunicera tycker jag det är ypperligt. Och ibland tycker jag nog att de flesta människor blir lite ”modigare” när det sitter tryggt med sin mobiltelefon i handen eller vid sitt tangentbord. För visst är det lättare att skriva *kram* än vad det kan vara att faktiskt GE en kram – IRL..? Inte lika mysigt men ändå..?

Cindy håller inte med. Hon kallar sig en gammaldags tjej då hon inte tror att man kan lära känna varandra via exempelvis sms. Men jag håller inte riktigt med henne – jag tycker faktiskt det. Beroendes naturligtvis på vad man skickar till varandra. Sen är det ju självfallet att det ultimata vore det gamla hederliga sättet då man träffas och kan då genast avläsa lite mer genom tonfall, kroppspråk etc.. men SMS & MSN känns som ett tryggt avstånd att lära känna nya personer, tycker jag. Vad tror du?

Du gillar kanske också...

15 svar

 1. Ellen skriver:

  Jag träffade Jonas på Lunarstorm, efter en hel del messande på msn och sms träffades vi irl, detta är 8 år sedan och vi har vart gifta i 5 år, så nog kan man lära känna varandra väl på det sättet, förutsättningen är ju dock att man själv likväl som den andre är ärliga och sig själva, annars stämmer inget när man väl träffas irl.

 2. Sandra skriver:

  Jag är för feg för att träffa någon internetflamma, det är jäkligt trist, annars hade man antagligen lärt känna fler människor.
  Det där med kändisar är ju alltid kul. Oavsett om det är Linda Rosing eller självaste Rolling Stones. Jag är ”starstruck” oavsett vem det är *hah*

 3. Marie skriver:

  Jag tror på Internet och sms, främst eftersom att jag själv har utsatt mig för det. Träffade min nuvarande sambo på internet, men det var inte förrän vi sågs IRL som det klickade.

  Tänkte på en annan sak dock. Ulla-Bella kom till vår skolann är jag gick i ettan eller tvåan på gymnasiet och hade typ sexualkunskap med oss eller nåt sånt. Kan säga att det var MYCKET svårt att ta honom på allvar. MEN jag fick hans autograf :p hahaha :D

 4. Andie skriver:

  Angående det här med att gratulera varandra när man fyller år… jag tror vi gör det för att vara artiga men samtidigt kanske för att som du skrev ”det faktum att man faktiskt överlevt ett helt år”.

  *blomma* Grattis till Jenny.

 5. Anna skriver:

  Ja jag säger så här.. hade vi inte haft internet så är det bra många där ute som skulle vart singel fortfarande tror jag. Jag tror att internet och sms hjälper många blyga personer och det är ju som du säger man vågar ju mer vid datorn eller sms. Jag känner i alla fall att man vågar vara mer ärlig på nätet utan att behöva skämas. So what om en kille inte skulle gilla det jag skrivet jag behöver ju inte prata mer med honom då.. :) Så jag röstar att det är posetivt med sms och msn. det va ju så jag träffade min kille för 5år sen… *rock*

 6. Anna skriver:

  Ja just det grattis till Jenny!!! *blomma* *cheer* *clap* *studs*

 7. Therese Anerland skriver:

  Jag håller med både dig och cindy.
  Visst är det bra med internet och sms mm men samtidigt tycker jag att det är roligare att träffa människor irl.
  Att kramas med en skärm eller sms är inget för mig utan jag gör det hellre i verkligheten.

 8. Tale skriver:

  I think msm ans sms (and blogs, emails and other e-medias too) are great ways to get to know new people. It’s often easier to open up to new people that way. And far easier to actually meet them. Because how often do you actually talk to stranger in real life? Most of us probably talk a little to new people we meet at work or at friends. But then the time is often limited, the situation can be awkward or there are to many others around to really get to know each other. I met my husband om the web, so I will for always look at that as a good way of getting to know somebody!

 9. Linda skriver:

  Jag tror man kan lära känna någon via sms/msn, men jag tror det saknas några pusselbitar förrän man träffats någon/några gånger. Själv föredrar jag att skriva istället för att prata *vetej*

 10. MittLivSomJag skriver:

  Klart man kan lära känna någon genom msn, en blogg eller sms. Men man kan inte känna av vibbar och personlighet på samma sätt.

  Tror det är lättare att förställa sig genom text, men givetvis KAN man lära känna en person om personen i sig kan uttrycka sig skriftligt. Alla kan ju inte det!

 11. Madeleine skriver:

  Det där med sms och internet är ju väldigt speciellt.. Jag tror självklart att man kan lära känna varandra men det kan ju bli en smärre chock när man träffas och upptäcker att personen i fråga inte var som man föreställt sig, tyvärr :S

 12. Ninna skriver:

  det är ju ett bra sätt om man vill lära känna någon på avstånd innan man star stora steget och träffas IRL.

  innan jag träffade min man så träffade man en del just via msn o sen fortsatte via sms och sen ev IRL om man kände att det ville på det hållet.
  Min man hittade mig på(ja jag skäms nästan för att skriva det) Lunarstorm av alla ställen. sen bytte vi mailadresser och pratade via msn och sen blev det sms och sen IRL. DOCK är min man en gammal klasskamrat till mig så jag visste ju vem han var och kände till honom sen innan, men man förändras ju under åren och detta till det bättre :-)

 13. Sarah skriver:

  Absolut!
  Har själv hittat ngn pojkvän över mIRC i mina yngre dar (fast nu var jag så traditionell och hittade gubben på jobbet) Morsan träffade sin man på nätet,
  Så visst finns kärlek över nätet och det bästa sättet då att lära kännas på riktigt är ju msn o sms.
  Är själv inget större smsfan, kanske för att man ofta har en unge i famnen/knäet nuförtiden, men jag var nog det förr.

 14. Emma skriver:

  Me like sms också. Det är smidigt och ger mottagaren möjligheter. Ringer man finns möjligheten att svara eller inte svara, skickar man sms finns möjligheten att tänka efter innan man säger något förhastat. Eller inte svara. Jag vet inte. Jag gillar iaf sms! *yay*

 15. Jessica skriver:

  skoj med lite kändisar. Den enda ”kändisen” i vi haft i våran butik är han den tjocka gubben som spelar pappa i ”Lotta på Bråkmakaregatan”… Glömt hans namn med andra ord :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com