Cellförändringarna

Mina tabletter har varit slut ett tag. Jag har alltså inte tagit mina piller på några veckor. Sedan dess har jag hunnit gå upp några kilo och fått finnar lite här och där och jag fick det idag bekräftat att det kan bero på pillerna efter hormonomställningar.

Det är inte bara det att jag faktiskt har glömt bort att ringa mina sköterskor och läkare. Det är lite så att jag gömmer mig med. De senaste cellproverna jag har lämnat har visat cellförändringar och de har tjatat på l_livm_cancer1.gifmig att jag ska komma och lämna nya prover för att de måste hålla mig under uppsikt. Jag har lyckats undvika de länge men idag tog de mig när jag ringde. Hon visste redan vem jag var fast att jag aldrig pratat medf henne innan. Undrar om de har nån jävla hitlist och jag står överst? 
Jag lyckades få recept på tabletter så att det räcker ett halvår framöver och hon pratade om att sätta upp en tid till mig där omkring för provtagning. Jag pustade ut – tills dess hon undrade hur jag har det i början på december. Hon satte upp mig för provtagning den 6/12. Då gäller det. Provtagningen jag lyckats undvika länge. De två tidigare proverna visade inflammatoriska cellförändringar och anledningen till att jag är nervös är att jag vet hur det kan komma sluta.
Ni som följer mitt liv vet att det finns inte bagateller i mitt liv. Det finns inte gråzoner eller ”sådär lagom” områden. Om det är någonting så är det KABOOM ordentligt. Allt i mitt liv fungerar så, på gott & ont.

Kanske dags att ta tjuren vid hornen..

Du gillar kanske också...

15 svar

 1. Ninna skriver:

  Håller med föregående, bra att du tar tag i det, handlar ju om din kropp och ditt liv.

 2. MansonDust skriver:

  Hoppa & blunda, säjer jag ! Bara gör’t !

 3. Anna skriver:

  Ja gör det nu så du får det gjort.. Bättre att veta än att inte veta kanske….

 4. Saija skriver:

  Snälla, lova att gå dit nu då!
  Jag har haft cellförändringar och fick opereras 2 gånger. Måste testa mig en gång per år, men nu är det (hmmm) 2 år sen sist. Är så gruvligt livrädd för gyn (pga jobbiga grav. och förlossningar mm) så jag drar mig verkligen för det. Hittar på alla möjliga ursäkter hela tiden… Men jag kan ju iaf tala om för andra hur de ska göra, haha!
  Hoppas resultaten blir positiva!

 5. Jana skriver:

  Men hallå! Det är ju skitviktigt att kolla upp det där och särskilt om du nu är medveten om att du har cellförändringar! Det är nästan så att jag vill säga att du får skylla dig själv … *hytter lite med näven*

  Men det är naturligtvis jättebra att du tar dig i kragen och kollar dig nu.

 6. Carita skriver:

  Har cellförändringar jag oxå, får gå på koll varje år.. faktiskt bra att dom håller koll!! Så lycka till iaf….

 7. Ulrika skriver:

  Jag har inte vågat göra nåt cellprov ännu. Blev kallad i våras, första gången som den 23 åring jag är.

  Ska dock ta tag i det jag med… snart :P

  Lycka till!
  Och hey, jag kan kommentera nu :D

 8. Teres/bidosa skriver:

  Bara gå! Du måste ta hand om dig å se till att du mår bra…

 9. Sandra skriver:

  Bra att du kollar upp cellförändringarna. Oftast är de helt ofarliga o jag har varit på flera läkarbesök för flera år sen pga cellförändringar men till slut hamnade jag hos rätt läkare som sa att p-piller kan ge små cellförändringar:) Har inte haft några cellförändringar på ca 5 år nu o skönt är det för där nere ska ju allt vara friskt;) Kram på dig!

 10. Nina Owens skriver:

  Hoppas det inte är alltför allvarligt.

 11. Hello skriver:

  Opererades för cellförändringar i januari i år. OM du ska göra det i Lund (vilket jag tror) så säg till mig så ska jag avråda dig från den läkare du absolut INTE ska gå till. Men se till att kolla upp det!!

 12. Hannie skriver:

  Fan vad snygg du är! (Det bara slog mig…igen och då måste jag skriva det!)

 13. Hannie skriver:

  … och ang. ämnet i bloggen så: heja dig! Bra att du tar tag i det och jag håller mina två tummar för dig!

 1. 11 mars, 2008

  […] november skrev jag om mina cellförändringar, p-pillerna och barnmorskan som "haffade" mig för att det är dags att göra […]

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.