ante omnis mea familia

Chai, sjuka barn och hus!

Jag har, nu i mitt sökande efter kunskap om medicinalväxter och ayurveda, provat på att dricka Chai. Chai är ett indiskt te där man smaksätter vanligt svart te med kryddor som ex kanel, kardemumma, ingefära osv. Blandningarna är många, likaså de olika smakerna såklart. Jag gillar det! Det behövs nog en liten tillvänjningsperiod men när man väl fått smak på då det så föredrar man nästan det. När jag skriver man så menar jag ju mig själv.

Så sist jag var på Espresso House med min man och några av våra barn så köpte jag deras egna blandning Chai. En liten burk på 300 gram för nästan en hundring. Holy crap, finns det guld i den?! Men jag ville ju testa.

Så väl hemma värmde jag mjölk (jag har ju köpt en ny mjölkskummare!) och skummade, blandade teet (som blandas annorlunda än andra Chai) och sen var det en resa till nirvana.

Lätt värt nästan en hundring. Oj vad gott det är. Jag bryr mig inte att det är lika många kalorier som en mindre måltid. Jag måste ha!

Rekommenderar starkt

Jag tänker, att det kan jag unna mig efter 2 veckors sjuka barn hemma. Som mest hade vi 4 sjuklingar samtidigt. Magnus har varit sjuk, jag har känt mig krasslig. Laaiti och de två minsta har varit hemma mest, är fotfarande.

Vi har blivit erbjudna ett av alla de hus vi spanat på! Fick papper mailat till mig igår. Vågar inte säga för mycket men om allt klaffar så flyttar vi om ett tag. När och vart förblir ett mysterium (har inte berättat för någon). Huset är stort! Alla våra kriterier uppfylls inte men det vägs upp av känslan vi fick när vi var där, och det faktum att vi får alla plats där, gott och väl. Och det bästa – det är inte här!

Det huset som jag och Magnus fullkomligt förälskade oss i gick till någon annan efter först-till-kvarn principen. Det gjorde riktigt ont i hjärtat. Så plötsligt känns det som man får nöja sig med allt annat. Förmodar att jag bara måste tänka om även om jag har enormt svårt att släppa tanken på drömhuset.

Jag har bott i Staffanstorp i ca 26 år så denna flytten känns både skrämmande och spännande.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Chai, sjuka barn och hus!”