ante omnis mea familia

Citronkakan var gudomlig!

Det är precis såhär en söndag ska se ut. Solen skiner och pojkarna är ute. I uterummet hänger tvätten och lilltösen vilar middag efter badet hon fick efter lunch och jag har en minut för mig själv.
Hängde tvätt och städade undan i köket och vek filt i vardagsrummet och satte rätt soffkuddarna. Vad gör man nu…

Igår sov Laaiti hos mormor och morfar. Phini ville ha mamma för sig själv en stund “Jag får aldrig gosa med dig!, det är alltid bara Laaiti eller Kaeli!”
Så jag föreslog till Laaiti att han sov hos mormor och morfar en natt, för det gillar de ändå.

Mina föräldrar kom på middag igår. Jag hade gjort Chili con carne och bakat en god citronkaka till efterrätt. Jag var säker på att kakan skulle misslyckas och blev överraskad när jag provsmakade och det var en av de godaste citronkakorna jag smakat. Hittade ett recept på nätet som jag  utgick från (se receptet nedan).
När mina föräldrar sen skulle gå och det var bestämt att Laaiti skulle sova över, tog de med sig Kaeli med. Pappa hade sagt till Kaeli “Ska vi gå hem?” varpå hon upprepade förnöjt ett “Hem!”. Ja, det är ju deras andra hem. Så de tog henne med sig också.
Phini och jag la oss i soffan och började kolla på Crocodile Dundee på TV men somnade 21:15 bägge två haha. Men vi hann gosa lite grann i alla fall och Phini sa “Mamma, det är skönt att det är bara du och jag  hemma” – de behöver det, alla tre. Lite ensamtid med mamma då och då.

När Laaiti kom hem idag berättade han att han hade kräkt inatt. I torsdags blev Phini hemskickad från skolan efter att han hade kräkt så jag höll alla tre hemma från skola och dagis i fredags I FALL OM det är nån magsjuka. Phini mådde varken illa eller dåligt på nått sätt, han sa att han hade hostat sen kräkt. Laaiti kräkte inatt, men sen inget mer – han mår inte heller illa på nått sätt. Konstig sjuka det här?

Nåja.


Citronkakan! – PROVA den!

2,5 dl Vetemjöl
0,5 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
150 gr Smör
Rör ihop allt till en slät deg. Platta ut i en form ca 20×30 cm med ett bakplåtspapper i botten. Grädda 10 min 200 grader.

3 Ägg
2 dl Socker
0,5 dl Mjöl
Skalet från en stor citron
5 msk Citronsaft
Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt resten, rör och bred sedan över den gräddade kakan. Grädda ytterligare 10 minuter.

Sist av allt ska kakan pudras MYCKET rikligt med florsocker, medan kakan fortfarande är varm.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Citronkakan var gudomlig!”