Äckelgubben gav mina barn glass!

De senaste dagarna har jag haft mina kusiner här hemma i omgångar. Lizette, Jessica och Jessica’s dotter Emilia. Det har varit underbart mysigt att ha dem här! Vi har myst med bebisar, pratat och jag har njutit varenda sekund. Jag älskar att ha tjejerna här. Vi är så lika varandra allihop, men ändå inte. Vi kommer från samma släkt men det känns inte alltid så. det har stundtals varit intressanta diskussioner och tjejerna är oftast av väldigt sunda åsikter.

Pojkarna har fått lov att vara ute på gården de senaste dagarna, utan mig. De bryter sig fria från sin mammas klor och vill upptäcka själva och jag får släppa efter lite. Det blir lättare och lättare för mig att släppa dem, så ,länge jag får behålla den kontrollen att de ska stanna på vår gård och ingen annanstans och att Phini har med sin mobil så att jag kan ringa med jämna mellanrum och HÖRA att allt är okej, titta ut från balkongen och SE dem. So far so good.. tills…

Tills äckelgubben R, som bor på bottenplan i huset bredvid på vår gård bjöd gårdsbarnen på glass. Och jag blev heligt förbannad. Inte för att de gick glass av en granne utan för att HAN bjuder på glass.

När Phini var liten, omkring 1½ och Laaiti var nyfödd, satt jag på gården i sandlådan med Phini när äckelgubbe R kom fram till oss och började ge mig komplimanger för alla mina tatueringar och småsnacka. Jag fick en krypande känsla inom mig som jag inte alls tyckte om. Jag sa till honom – rakt ut – att han är faktiskt i 40-års åldern och jag i 20-års åldern och vi har INGENTING gemensamt och vi kommer INTE att bli vänner. Nånsin. Sen bad jag honom gå därifrån vilket han gjorde.
Ett tag senare såg jag hans katter i sandlådan. De utförde sina behov i samma sandlåda där mitt barn sitter och leker och jag tog upp det med äckelgubbe R nästa gång jag såg honom. Jag sa till honom att  hålla reda på eller hålla katterna inne för att min son faktiskt leker i den sandlådan. Han blev uppkäftig mot mig och vägrade ta ansvar för sina husdjur vilket gjorde mig jävligt förbannad så jag tappade humöret på gården då och sa vad jag tyckte och tänkte.
Vid nått tillfälle gick han fram till en av de andra mammorna som bodde på gården då, när hon gungade sina barn. Han kommenterade hennes trosor som syntes lite ovanför jeanskanten och undrade om han fick se mer av stringtrosan.
HON GUNGADE SINA BARN! Är det bara jag som tycker att det är jävligt smaklöst och respektlöst? Needless to say, man såg inte den mamman på gården så värst ofta. Hon kände sig förmodligen illa till mods.
Jag vet att han vid nått tillfälle promenerat rakt in i den andra grannens lägenhet där tonårsdöttrarna vilat och slängt av någon kommentar. Jag vet inte helt hundra vad som sades eller gjordes förutom att den historien inte heller var okej.

Vid många tillfällen har jag sett honom ha fest – och det är ju okej. Det får man lov att ha. Men sist jag kollade kanske det inte är okej för en 40-50 årig gubbe bjuder tonårs tjejer och killar på sprit? Jag får äckelkänslor i hela kroppen när jag ser dessa unga tjejer och killar sitta där och dricka sprit (för lets face it,  många tonåringar är dumma i huvudet och tar korkade beslut, som ex att ta emot sprit av en gubbe). En vuxen människa borde veta bättre.  Polisen har knackat på hos honom vid flera tillfällen. Jag har sett polisen lurka runt både baksida och framsida av hans lägenhet några gånger.

Mina föräldrar bodde i samma trappa för nått år sedan. På tredje våningen. Och en gång när jag hade lämnat barnen (tror bestämt det var en nyårsafton) och skulle gå ut, all dressed up, öppnade han dörren när jag gick ner för trappan och stirrade på mig. Jenny gick bakom mig och påpekade som han stirrade och åter igen fick jag krypningar i hela kroppen och sa till honom att sluta stirra på mig. Jag tappade humöret ganska snabbt då med och vi tjafsade i trappuppgången. Några dagar senare när jag och mina två söner var ute gick skulle vi går förbi honom och han böjde sig fram och hälsade på Phini (som var runt 4 år då). Phini, som var  mer försiktig av sig då, gjorde som många barn gör och tar tag om mammas ben och nästan gömmer sig bakom henne. “Naaw är du blyyyyg” sa äckelgubbe R. “Nej han är inte blyg – han tycker bara inte om dig! Fattar du inte?! Prata inte med mig, prata inte med mina barn, TITTA INTE ENS PÅ OSS, fattar du inte?! Du är ÄCKLIG!” sa jag till honom innan vi gick vidare.

Jag tyckte att det var ganska RAKT PÅ SAK?
Är det något där man kan MISSUPPFATTA?!
Och sen stötte jag och mina vänner på honom en gång på krogen. Och med alkohol i systemet dröjde det inte länge förrän det blev tjafs igen när han åter igen står och stirrar på mig och ger mig såna jävla krypningar i hela kroppen. Hur svårt ska det vara..

Kontentan av allt det där – det är ganska uppenbart att jag inte gillar honom. Alla vet det. Särskilt HAN. Det har jag varit noga med att se till. Så vad fick honom att tro att det skulle vara okej att bjuda gårdsbarnen och i synnerhet MINA barn – på glass?

För det första kan jag tycka att man inte bjuder främmande barn på godis och glass överhuvudtaget. För vare sig man ÄR en äckelgubbe/kärring eller inte så kan det missuppfattas som fan, så som dagens samhälle ser ut, vilket man får ta i beaktelse.
Det är ju det mest fundamentala i barns uppfostran då vi försöker lära våra barn att “ta inte emot godis eller glass från främlingar” – vilket leder mig till min besvikelse att Phini och Laaiti faktiskt tackade ja, trots att jag sagt åt dem om JUST EXAKT detta tidigare. Men i lekens stund, glömde de sig.. som barn förmodligen gör. fan också.. Men jag har pratat med Phini och understrykit hur viktigt detta är.

För det andra tycker jag att han borde vara lite mer passiv i sitt förhållande till grannarna med tanke på alla incidenter förr. Varför delar man ut glass till barn man inte egentligen ens känner? Slog det honom att barn kanske kan vara allergiska, gå på något speciell kost/diet etc?
För när jag och de andra mammorna bjuder varandras barn på glass så frågar vi varandra först. Men det har nog inte heller slagit honom, att han betraktas som gårdens ÄCKELGUBBE trots att jag varit ganska uppenbar med min avsky.

Jag tror nog att han får påminnas om hur äcklig han är och att hålla sig jävligt långt borta från mina barn.

 

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Tamagal skriver:

  Hua!! Rysningar längs hela ryggraden får jag!

 2. Stoffe skriver:

  Allvar, vi alla vet hur mycket du överdriver, så vakna från drömmarnas rike , sen kom ut i verkligheten.. För hela du är en stor bluff, gällande exakt allt

 3. missmaddis skriver:

  Stoffe, du är så jävla onödig, sluta försöka röra till i grytan. Vem fan är du.

 4. Jessica skriver:

  För att irritera dig tydligen. Och jag tror dessutom inte att en gubbe som bjuder in tonåringar på sprit använder sin hjärna för att tänka efter vad som är lämpligt och inte lämpligt. Sen vet jag rätt många som kan bjuda barn på godis utan att tänka efter om dom är laktos eller gluten intoleranta. Vet ärligt talat inte om jag själv skulle ha tänkt på det så det var ju bra du skrev detta så kanske jag kommer ihåg det om jag skulle bjuda barn på godis. Jag skulle ju dock inte gå ut på gatan och ge ett främmande barn godis.
  Men han verkar ju sakna vett, tur dina pojkar har vett så du får förklara närmare att du inte vill att dom pratar eller tar emot något mera från den mannen i fortsättningen.

 5. Kattis skriver:

  Jag tror att han är ensam och gör allt för att få lite kontakt, spela roll med vem liksom. Han försöker prata folks språk; barn gillar glass. Tonåringar gillar fest. Mammor kanske vill ha lite uppmärksamhet och beröm för sina kroppar/underkläder? Jag förstår att han är äcklig, men jag tror inte han förstår det själv. Jag tror helt enkelt att han tror att han gör rätt för sig, där i ensamheten. Det är onödigt att gapa och skälla på honom, prata istället. Förstår han inte är det dina barn du får prata med en extra gång, man kan inte förändra människor som inte vill förändras. Sen tror jag inte att dina barn ser honom som främmande och det var därför dom kände att det var okej att ta emot glass av honom. Vi hade en granne som bjöd på äpplen och godis, jag hade inte pratat med honom nån gång men han bodde ju på gården och jag hade sett honom förut så i mina ögon var han inte främmande.

 6. Kicki skriver:

  Det är ju just det som är så läskigt! Att barnen inte tycker han är främmande…Bara en farbror de sett massa gånger innan, som bjuder på glass. Jag förstår att det känns skrämmande.

 7. Kattis skriver:

  Ja jag menade ju inte att det inte skulle vara skrämmande, mer att man får bredda barnens syn på vad som är främmande.. om man kan säga så :)

 8. Andie skriver:

  Jag tycker du bör tala med de andra föräldrarna på gården och att ni sedan gemensamt gör en anmälan till polisen om den här specifika grannens beteende. Tala även tillsammans med hyresvärden.

 9. missmaddis skriver:

  För att klargöra lite.. äckelgubben R har inte vistats så mycket på gården. I synnerhet inte då jag alltid suttit med pojkarna på gården, det är först den senaste veckan, ca, som pojkarna fått vara ute själva. Så pojkarna vet ju itne vem han är och har knappt ens sett honom, så han är verkligen främmande för dem.
  Sen tror jag varken att polis eller hyresvärd kan göra nått – för det är ju inte olagligt att ge barn glass?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.