ante omnis mea familia

Dagar i Östersund m Suss & Mr. T

Nu ska vi se om jag kan summera mina dagar i Östersund utan att dra ut på det men att försöka få med så mycket som möjligt.

Jag reste ju på torsdag kväll. Innan jag hade börjat min dag sprang jag iväg till Stadium och köpte nya skor, mina andra var sönder. Det blev ett par C1RCA skate med dödkallar. Fan vad de rockar. Och efter en halv dag på jobb hade jag så förbannat ont i mina fötter så det inte var sant. Nya skor och skoskav. Fuck.

Jag gick ut från butiken i Malmö efter jag stängt studion och gick raka vägen till Flygbussen som tog ig till Sturup. Jag hade redan  kollat upp att det kostade 99:- men för säkerhets skull när jag steg upp på bussen frågade jag hur mycket det kostar.
– 79 kronor, svarade chauffören.
Så jag lämnade över en hundring och fick min växel ocvh biljett och satte mig. "Fett nice, de har sänkt priset" tänkte jag och tittade på min biljett. "UNGDOM" stod det på biljetten. UNGDOM!? Skojar du med mig, tänkte jag. Jag är snart 30 och han tror jag är en tonåring? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Antar att jag ser yngre ut än vad jag är..? Visa leg när jag köper cigg och betala ungdomsbiljetter på bussen, va fan..

Jag kände mig som en begåvningsförstörd treåring på flygplatsen. Jag kan inte påstå att jag vet hur det går till. Jag blev vilse bara jag kom in på flygplatsen. Så jag gick fram till luckan med texten "INFORMATION" och bad henne förklara för mig som om jag vore fem. Vart går jag, vad gör jag, vad trycker jag, vad gör jag med min femsiffriga kod, vad ska checkas in, hur gör man det osv osv. Hon var väldigt hjälpsam och något av det hon sa måste gått in för jag lyckades nog rätt.

Sen fastnade jag i säkerhetskontrollen. Nä, det pep inte när jag gick igenom metalldetektorn, om du trodde det. Men min väska gick inte igenom röngten. En tjej gick fram till mgi och undrade om de fick se i min väska. Naturligtvis svarade jag och hon skämdes inte för att rota. Hon undrade om jag hade hårspray eller något liknande och jo, det hade jag. Den fick jag inte ta med ombord så antingen fick jag checka in bagage eller kasta den. Orka gå tillbaka…? Jag köper hellre ny och hårspray är faktiskt något jag kan leva utan. Innan mitt flyg avgick bytte jag till mina ballerinaskor som låg i väskan. Fy fan för skoskav..

På Arlanda satt min chefs mamma och väntade på mig. Vi gick till vår gate till flyget vidare och tiden rusade iväg där vi satt och pratade. Hon betalade min biljett på flygbussen till Östersund och tillsammans gick vi till butiken där jag fick alla mina bokningar. Jesus.. JESUS. Det var inte bara dubbelt eller trippelt mot vad jag brukar ha i Malmö. Och det var mer än vad jag hade sist jag var där. Detta såg jag fram emot..!!
Och på dörren till butiken såg jag ett foto på mig själv med annonsering om min ankomst. Folket visste redan vem jag var.

Jag kom till studion och gjorde mig hemmastadd och förberedde inför morgonen och däckade helt utmattad.

Dag 1 gick bra. Jag tror jag tog mellan 40-45 kunder. Och fördelen med att pierca i Östersund är att alla är tidiga till sin tid. De har ju fått vänta länge eftersom vi kommer så pass sällan. Somliga kom en timme tidigare. Och trots att de vet att jag är helt fullpackat bokad så undrar de om jag hinner med en drop in, vilket jag ju oftast gör eftersom de är i god tid och det går snabbare när kunderna är på plats.
På kvällen tog jag en liten mindre promenad, köpte chips och slötittade på TV och somnade tidigt.

Dag 2 gick också bra. Dag 2 var dagen jag skulle avsluta min arbetsdag med att pierca Suss och sen dra ut med henne, käka mat och dricka gott. Jag tror jag gjorde henne besviken med att föreslå McDonalds, hon verkade ha finare planer för oss haha. Skillnaden mellan henne och mig är att hon KAN äta en blodig köttbit, det kan inte jag..
Även Suss med sambo och bästis i släptåg kom i god tid till sin piercing och hon verkade bli asnöjd med sin piercing. Tro fan det, sternum är asläcker helt generellt men desto mer på en tjej som Suss. Hon har inga piercings (bortsett från öronen), inga tatureingar och hon ser "normal" ut, (till skillnad från mig) och den peircing man skymtar nu mellan brösten var pricken över i:et.
De väntade på mig när jag räknade ihop kassan och rapporterade till chefer innan vi drog ner till byn för att möta upp Mr. T som hade kört en SJUHELVETES omväg för att träffa.. mig. Och jag skojar inte när jag säger omväg. Han bor i Norge, skulle till Uppsala och tillbaka.  Men körde inom Östersund "på vägen". Jag förstår inte hur han tänker. Det är jag inte värd. Och snacka om att leva upp till sin blogg, killen har ju läst allt jag publicerat och följt mian bloggar väldigt länge. Och bara för skojs skull ska jag sammanfatta en enkät han ska få lov att fylla i.
Suss & hennes sambo och jag väntade utanför McD och jag såg honom komma. Jag fick en varm, hård kram och alla presenterades och vi gick in till McD för att fylla magarna lite. En liten shake och en halv Chicken wrap senare var jag klar och vi gick till nån pub runt hörnan. Jag gick fram till kassan och undrade om de hade nån drinklista där uppe i lappland och bakom disken hörde jag en skånsk röst "Äntligen en skåning till som håller med om att detta är lappland". Ja, nått i den stilen sa han iaf. Jag beställde en kahlua/baileys mjölkdrink och vi satte oss. Suss beställde vin. VIN! Kärringdricka! Det var NÄSTAN pinsamt. Mr. T drack nått de kallade cider men det smakade fan öl. Urk.

Vi gick vidare till en annan pub. Alla andra käkade middag där inne. Vi hittade ett bord i en hörna med levande ljus och inom kort hade Mr T beställt en drink åt mig. En jävla blandning med massa olika likörer och det var mer än vad som brukar behövas för att knocka mig. Jag förstår inte hur jag kunde stå på benen efter TVÅ sådana..? Jag tror de var 8cl vardera. Jag brukar vara förstörd efter en cider eller två.
Efter det gick vi vidare till pub #3. Suss och jag kissade i kors och när vi kom ut hade mr. T inte fått lov att bestälkla till oss utan att de fått se våra leg. Suss hade inget med sig men de såg att hon var en gammal kärring så det gick bra ändå. Men jag visade mitt. Jag beställde en redbull vodka och inte långt därefter hade en fyllegubbe fått syn på mig. Han tyckte jag var cool. No shit. "ÄR DU FRÅN SKAUNE" var frågan jag fick mest under kvällen. Well, vi drog ganska snabbt därefter till pub #4.
Suss är fan helt underbar på så många olika sätt. Hon och jag är lika varandra. Rakfram och burdusa. Hon verkar inte heller skämmas för nått. Hata avstånd. Hon är den typ av vän jag helst vill ha nära mig.

På pub #4 bjöd Suss mig på en Xider. Chili/Mandarin som jag druckit förr men jag trodde jag skulle trilla omkull vid första sippen. Mina läppar brändes som om någon satt fyr på mig. Hon hade bett bartendern om 4 droppar tabasco men han hade nog tappat flaskan eller så kan han inte räkna. Starkt blev det. Suss sjöng för oss inne på puben, hon är ju sångerska. Jag blev mäkta imponerad, hon är ju bra. Önskar att alla andra var tysta och hon haft ett band med sig. Hoppas jag får se henne live nångång.
Vi satte oss ute och drack upp och gick vidare till pub #5. Suss mötte upp några vänner som hon presenterade sig för och jag beställde en cider. Och jag stod fortfarande på benen. Kan knappt tro det själv. Jag var full, men inte lika full som jag blir med Lotta, haha. Tack & lov för det annars hade nog både Suss & mr. T lämnat mig i ett dike.
Suss och jag skuklle in på toa tillsammans (ni vet däör vi tjejer snackar hemlisar eller drar in varandra för att berätta något) och hon kissade först, sen jag. Toan var liten som fan, det är tur att vi gick in där EFTER våra magsäcksop annars hade vi fan inte fått plats. När jag kissat klart och ställt mig upp händer det. Hon tappade hela sin handväska ner i toastolen innan jag hunnit spola. Rakt ner i mitt piss..! Och jag började garva utav helvete och kunde inte sluta skratta åt hennes pissiga handväska.. HAHAHA. Förlåt Suss men det var faktiskt riktigt jävla kul. Jag skrattade hela vägen ut tillbaka till baren och fick samla mig innan jag kunde dela med mig av det roliga. Men det var nog bara jag som tyckte det var kul. Förmodligen för att det var MITT piss.
Vi satte oss vid ett bord med hennes vänner och någon av dem tyckte det var faschinerande att jag var från Skåne. De började snacka om Ernst Hugo Järegård och jag var inte lika imponerad av deras skånska uttal som de själva. Men de var fan trevliga att snacka med.
Där jag satt och snackade med en hårdrockare undrade han om jag vile vara med på en vimmelbild med honom. Jag tackade helst nej men han envisades. "Jag brukar ALDRIG vilja vara med på vimmelbilderna men vi kan väl ta ett kort och se lite intellektuella ut, som om vi för ett intellektuellt samtal". Jag är inte bra på det där med att se intellektuell ut men jag gick med på det. En vimmelbild. Så han kallade till sig fotografen han kände till som tog en bild på oss. Och som jag sa – intellektuell. Haha. Inte detta århundraet. Jag hittade bilden idag på Ostersund.cc.

Suss samtalade med sin sambo över telefon som hade dragit till en fest han var bjuden på, tidigare på kvällen. Han ville att hon skulle komma och värdinnan för festen tyckte att det räckte med att en till kom. Det första jag sa till Suss var att hon skulle dra dit. Hon fick himla dåligt samvete men det behövde hon inte alls ha. Jag hade ju mr T där hos mig också så mig led det ingen brist på. Efter att jag dämpat hennes samvete lite drog hon iväg och vi fortsatte dricka en liten stund till innan vi tackade för oss och mr T och jag begav oss.

Sen vaknade vi morgonen därpå och pussades. Jo jag vet, jag skippade lite. Gilla läget.

Vi hade följe ner i byn till McD för frukost och pussades hejdå innan han började sin resa tillbaka till Norge och jag begav mig till chefen för de sista avhandlingarna och slutföra mitt arbete i Östersund sen tog jag en promenad runt i Östersund och tillbaka för att storstäda studion och tiden gick snabbare än vad jag trodde innan det var dags att resa hem.

Flyget till Arlanda var sent och jag fastnade i säkerhetskontrollen igen. Denna gången ficxk de syn på mitt schampoo, mitt balsam och min duschcreme. Det var överr de godkända 100ml man får lov att ta med sig på flyget så det fick jag kasta. Men jhag fick ta med det upp..? Men inte tillbaka..? Så hon gav mig alternativ. Antingen fick jag gå tillbaka och checka in det eller kasta det. Så jag kastade det naturligtvis. Orka fibbla? Men jag måste få lov att tycka att det är aslöjligt att jag inte fick ta med mig schampoo på flyget. Vad tror de, att jag ska löddra piloten till döds & ta gisslan med mitt balsam?

Flyget från Arlanda till Malmö var också försenat. Istället för avgång kl 21:40 gick det 22:15. Jippi. Men jag hgittade ett rökrum vid O’Learys (tack vare mr. T som jobbat där och som även höll mig sällskap via telefon nästan hela väntetiden). Jag tog en kopp kaffe vid Max och väntade. Kim, hennes man och Lotta väntade på mig i Malmö och körde mig hem mitt i natten och jag är de EVIGT tacksamma för det.

Där är mina dagar, snabbt sammanfattade med enstaka detaljer undanstoppade. Det är sådana detaljer som Lotta, Kim, Madde och mina andra närmsta vänner får höra av mig själv över en kopp kaffe.
Och jag tror nog att mr T kommer skicka några bilder tagna med hans mobil som jag kan få lov att publicera ikväll.

Där har ni det. Vad tycks om det..?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

18 tankar om “Dagar i Östersund m Suss & Mr. T”