Dagens i-lands problem!

Bortsett från morgonens incident har det varit en alldeles perfekt dag för mig med mycket hålligång och en perfekt avslappnande avslutning.

KiwanoEn av mina massvis med nyårslöften var att bland annat se om min hälsa och mitt välmående och jag börjar på studs. Innan jag tog bussen till jobb gick jag iväg och köpte en påse med färska frukter som jag tänkte att jag och Cindy kunde ha under dagen. Golden Delicious, Kiwano (drakfrukt), mango och papaya. Likaså har jag planerat att jag detta året ska testa nya saker och vara mer öppensinnad – våga mera. Därav bland annat drakfrukten. Nu har jag testat och kan därför säga att jag inte gillar drakfrukt, som Cindy tyckte påminde om varm gurka.

Jag tog en snabb runda i butiker innan jag började. Tittade in på min favoritbutik Sök & Finn på gågatan i Malmö och köpte rökelser som tagit slut här hemma. Rökelse är ett nödvändigt ont. Jag älskar den butiken. Jag skulle kunna bo där. Det doftar alltid ljuvligt och doften i samspel med den lugna, avlappnande musiken som spelar svagt i bakgrunden gör att man känner sig så tillfreds i just den sekunden och tiden stannar för en liten stund. Jag gick vidare i butiker i jakt på en fin, bra vinterjacka och kom på mig själv med att vara enormt kräsen. Jackan jag har för min näthinna verkar inte vara designad ännu? Snacka om i-lands problem..

Studion var fullbokad och jag hade en hel del att göra vilket är att föredra. När dagskassan var färdigräknad sa jag hejdå till en surpuppa till Cindy som muttrade surt för att hon alltid får stanna kvar och städa butiken på onsdagarna. Tilläggas bör att jag erbjöd, mer än en gång, att stanna kvar och fixa resten (så att ni inte tror att jag är alldeles för jävlig) men hon sa åt mig att gå. Jag hade redan missat min fem-över buss och fick vänta över 40 minuter på nästa buss och värmde mig inne på Åhléns tills dess att bussen gick. Jag köpte två böcker till pojkarna och började redan i butiken planera hur mysigt det skulle bli att få komma hem och värma mig med en kopp kaffe innan jag skulle sätta mig i sängen med pojkarna, en på vardera sida om mig och läsa bok för dem. Jag hade inga höga förhoppningar om en lyckad bokstund på grund av dåliga erfarenheter. Ta en trotsig snorunge med något som påminner om amfetaminrush och försök få ungen sitta stilla – då har du min älskade Laaiti. Men jag är glatt överraskad och njöt varenda sekund när min lågmälda röst berättade om familjen Nalle som spelade fotboll och pojkarna lyssnade enträget på mig, vilade sina söta små huvuden på mina armar och gosade med mig. Laaiti, älskade unge, tog små avbrott under sagans gång för att pussas och kramas. När bägge böckerna var lästa såg jag att klockan var nästan 21.30 och det var verkligen way-past nattning. Jag var hemma runt 20.30 ikväll så det blev en sen kväll för pojkarna.

Tänderna borstades, pyjamasar åkte på och pojkarna la sig i sina sängar och väntade på de där pussarna och kramarna som bara mamma kan ge, och det i överflöd. När de var färdig pussade, kramade och omstoppade sa vi godnatt och jag gick ut ur deras rum och förundrades över tystnaden. Tystnaden. Laaiti grät inte. Han skrek inte. Han måste ha varit väldigt övertrött och somnat direkt och mitt hjärta slappnade av. När barnen hade somnat gjorde jag frukost till mig – Jo jag vet, ganska sen frukost?

Tänk om alla dagar var bra dagar, som dagens dag.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 tankar om “Dagens i-lands problem!”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com