Dagens MVC besök

Nu är jag hemkommen från mitt besök hos barnmorskan. Det gick hur bra som helst och vi var bägge på gott humör och hade ett trevligt samtal med många skratt. Vikten ser bra ut, jag har inte gått upp ett helt kilo sedan sist (inte blivit alldeles för tjock dvs) men några gram i alla fall. Järnvärden ser bra ut och urinen likaså och även blodtryck. Magen växer i sin egen lilla takt och har blivit lite större och hennes hjärta slår perfekt. Vi pratade lite om mina BF. Jag har ju egentligen fått mer än ett. Första BF var enligt SM (sista mens) den 28/5. Sen efter mitt akut besök till KK sa det tidiga UL (ultraljud) den 1/6 och det första rutin UL gav ännu ett nytt datum, vilket är det jag rättat mig efter: den 7/6. Så egentligen – vem vet?  Men det vi vet är att man egentligen inte kan rätta  sig efter BF för den som bestämmer när detta barnet ska födas, är barnet själv och hon kan ju faktiskt komma precis närsomhelst och nu är det helt okay. Som min barnmorska sa – jag är fullgången och får lov att föda.

Och nu när det närmar sig så, när det lurkar runt hörnet, så tänker man mer på det. Man drömmer och undrar och föreställer sig. Hur kommer det starta, hur blir förlossningen, klarar jag av detta ännu en gång? Kommer det gå fort? Kommer amningen fungera denna gången? Hur ser hon ut egentligen?! Hur kommer mitt liv förändras med en nyfödd bebis och två söner, som är enbart mitt ansvar?
Som ni märker är frågorna många men jag försöker att fokusera på de ljuvliga drömmarna och fokusera på allt gott och positivt. Fan vad jag längtar.

Idag ska jag faktiskt få agera chaufför – åt min underbara handledare. Hon vill inte köra bil idag eftersom hon, som diabetiker, måste göra en ögonundersökning och hennes ögon kommer bli ljuskänsliga och hennes syn kan vara lite fucked up. Så Emma väljer att inte köra bil på hela dagen då hon gjort en sådan undersökning vilket jag tycker är enormt ansvarsfullt och moget. Tio poäng till Emma. Så hon frågade mig om jag ville köra henne och handla och svaret är ju givet – jag får köra BIL! Och dessutom komma hemifrån lite, utan enorm prestation och ansträngning. YAY. It’s a win-win situation.
Fram tills dess sitter jag och väntar på att Josefin ska bli klar. Meningen var att jag skulle gå direkt till henne efter mitt besök till MVC men fick ett sms när jag just skulle gå att hon skulle iväg nånstans och är hemma om 30-60 minuter. Jaha.. så jag gick ju hem istället. Så nu väntar jag bara på att saker ska hända idag.

Kanske ska sätta mig i soffan en stund. Ja. det blir bra. Soffan. Mycket bra.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Bara jag skriver:

    Jag satsar på första datumen… 28/5 kommer hon… *yay*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com