Den mördades två gånger.

Såhär var det.

Jag satte alla barn i bilen och körde iväg i sedvanlig ordning – först mot skolan, sen mot dagis. Efter att jag släppt av det första gänget om 3 barn körde jag vidare mot förskolan.

Då hör jag det. Ett svagt familjärt surr. Sen ser jag det. Framför ögonen, vid framrutan.

Myggan.

Och när jag väl sett den kunde jag inte o-se den. Bara dens närvaro gjorde mig nervös. Det kändes som en tidsfråga innan den hittade mig eller barnen.

Barnen! Jag måste skydda barnen!

Men samtidigt var jag tvungen att hålla koll på mötande trafik. Se till att jag kör rakt osv. Men plötsligt uppenbarade sig en möjlighet att förkorta myggans liv – för jag såg i ärlighetens namn inget annat alternativ. Jag nådde – den var stilla och jag knockade myggan med min mobil – det enda jag kunde hitta och använda. Sen låg han där, upp och ner tillsynes väldigt död.

Men när vi kommit fram till dagis och jag tittade igen så hade han ställt sig på alla fyra och bara stirrade på mig.

Det kändes som om mina dagar var räknade. Myggan planerade att hämnas för mordförsöket. Ni ser själva – visst ser det ut som en utmaning. Han bara stod där länge och råstirrade utmanande.

Så jag hade inget val än att döda den igen. Och se till att den höll sig död.

Och nu ser den verkligen död ut. Benen upp i luften och tungan hänger ut på sned, gissar jag.

Puh. Det är inget annat än en lättnad måste jag erkänna. Jag gillar inte myggor även om de tycks älska både mig och mina barn. Vi är ju dessutom allergiska. Väldigt allergiska.

I vårt sovrum har vi en eller flera myggor som terroriserar oss när vi sover. Jag vet inte om de levt där länge, samma mygg(or) eller om de förökar sig eller det kommer nya. Men var varannan morgon vaknar jag och/eller barnen med myggbett.

Och man somnar faktiskt inte gott när man hör det välkända och hotfulla surret vid öronen.

Vi har en sådan myggfångare man sätter i eluttaget med blått ljus som ska locka till sig och elektrifiera mygg men de har nog lärt sig att hålla sig borta. Nya tidens myggor.

Men så var det.

RIP myggjävel. Jag beklagar att jag fick förkorta ditt liv. Två gånger. Med en rosa mobil.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jessica Jönsson skriver:

    Har samma problem, får såna utslag. Dom älskar både mig och mina barn. Sambon däremot rör dom inte. Är hemskt när man hör de där jäkla surrandet och man ska sova

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.