Den sista veckan: 6 dagar kvar.

Så nu sitter jag här. Antar att man ganska officiellt kan kalla mig HÖGGRAVID idag när jag går in i vecka 40 – den sista veckan. Det är med en förväntansfull förtjusning jag tar mig an slutspurten och LÄNGTAR tills dagen hon bestämmer sig för att födas. Och jag längtar att slippa värken, att slippa tröttheten och denna orkeslösheten och naturligtvis, denna längtan efter HENNE – min dotter. Pojkarnas syster.

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 7 jun 2010
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
6 dagar kvar, flickan. Du har sex dagar på dig att göra dig redo och komma ut – ut ur min kropp. För hur än ljuvligt och fenomenenalt det har varit att vara ditt boende de sista 40 veckorna, är din tid ute och jag vill faktiskt ha tillbaka min kropp igen.
För det där med att GÅ ÖVER tiden – det är inte min grej. Jag har inte skrivit under på att gå över tiden, det står inte i nått kontrakt. 40 veckor. Inte 42 – bara så du vet det. Så det är fritt fram att födas vilken dag som helst – du är så innerligt hjärtligt välkommen så!
Idag är det dags för Phini’s skola med avslutningspicknick. Tipsrunda och picknick och det regnar ute. Jag ser lagom mycket fram emot det, om jag ska vara ärlig, men med ett leende och uppmuntrande ord kommer jag gå dit och göra det bästa jag kan, för min sons skull. Men jag förstår inte varför de har ännu en avslutning igen nästa vecka..? Hade det inte räckt med en?
Det händer inte mycket annat i mitt liv på sistone. Jag gör faktiskt.. ingenting. Jag har varken ork eller ork att göra något alls. Jag bara väntar. Och dessa 6 dagarna jag har framför mig känns som 600. Bara så ni vet.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Bloggkärlek är helt klart en god gärning, jag tycker du ska låta världen veta hur god du är (och få lite gratis reklam för din grymma blog) ;) http://www.goda-garningar.se

 2. Malin skriver:

  Hej!
  Så härligt du skriver om att ”kontraktet går ut”… :)
  Lycka till med kommande förlossning!
  Själv har jag följt din blogg ett tag efter tips från Kina i Ängelholm, men jag är skitkass på att kommentera inlägg… *erkänner*
  Är själv gravid i vecka 25, andra barnet fast med 13 års mellanrum.
  Ha en go dag! :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com