Det är kromiskt. Fotokromiskt.

Jag köpte ju progressiva glasögon. Jag försökte verkligen att vänja mig men det gick inte. Jag mådde illa hela tiden av nån anledning. Det är inte för mig, kan jag konstatera. Dessvärre hade det redan passerat de 2 veckornas ångerrätt så jag kunde inte skicka till ska dem heller. Så jag bestämde mig för att behålla dem som läsglasögon om jag ska läsa böcker osv. Och beställde ett par till.

Denna gången valde jag ett par bågar som man inte kunde låna hem för påseende så jag fick köpa grisen i säcken kan man säga. Bågarna är ju enormt snarlika mina andra bågar så det var inte långsökt.

Så dessa nya är bara avstånd. Inte läs, inte progressiva. Däremot valde jag tillvalet fotokromiska glas utöver repskydd osv.

För det är ju sjukt smidigt med två-i-ett, glasögon och solglasögon i ett. Glasen ändrar nämligen färg efter uv-strålningen ute. Inte lampor inomhus, bara solljuset (och uv-lampor förmodar jag) och det passar mig utomordentligt då jag är väldigt ljuskänslig, särskilt när jag kör bil.

Bägge par har jag beställt via favoptic. Det är så smidigt att klicka i bågar man vill låna hem, prova och skicka tillbaka, sen beställa de man vill ha. Bågarna/glasögonen är dessutom sjukt billiga där men samma kvalité som överallt annars. Man kan även ladda upp sitt eget foto och virtuellt prova bågar. Men det ger inte riktigt en rättvis bild tycker jag, som provat både online och irl även om man kan få ett hum.

Så om ni ska köpa ny glasögon är det hit ni ska vända er.

Nej, detta inlägg är INTE sponsrat.

Du gillar kanske också...

5 svar

  1. Jenny skriver:

    Hur fungerar dom som i bilen eller säg att solen står på vid fönstret. Jag hade behövt den typen, men fick förklarat att dom inte fungerar som i bilen eller inne.

  2. Liz skriver:

    Fotokromatiska har jag också men tyvärr funkar de inte i bilen har jag märkt. Bilars vindrutor har UV-filter tydligen och det är ju UV-ljuset som glasögonen reagerar på så… ?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com