Det enda jag VET, med all säkerhet…

Vi kan väl enas om att världen hade varit enklare att leva i, om det bara existerade ETT svar på alla frågor som finns. Om smak & tycke, åsikt och uppfattning inte var en issue efter som det faktiskt bara fanns ett korrekt svar.

Just nu håller vi på att rusta upp vår toalett. Jag har målat fönstret, vi ska sätta upp nya väggar & nytt golv, Magnus ska installera ett badkar. Det kommer utan tvekan bli ett rejält lyft. Det går inte direkt fort, vi får parera mellan alla barnen, jobb, hushåll, tid & ork. Men förr eller senare!

Ett kommande projekt jag har är att måla vår trappa som går ner till källaren. Där nere har vi dusch/toa, tvättstuga, Laaitis rum etc. Trappan idag är i ganska tråkigt skick. Den är i trä och väldigt sliten. Min plan är att måla den vit och sätta på mattor. Eftersom jag aldrig målat en trappa förr (har egentligen inte mycket erfarenhet av målning alls) så googlar jag och läser på. Jag behöver veta vilket förarbete som gäller, verktyg, färg osv. Och här är kruxet – det finns inget bestämt svar på nån fråga. Ingen kan säga vad som definitivt blir BÄST och vad som är det enda rätta att göra.

Alla fabrikatörer, såklart, rekommenderar sina egna produkter.
Pensel eller roller – det råder delade meningar.
Golvfärg eller snickeri/lackfärg är tydligen också på tapeten (pun intended). Folk verkar tycka olika om vad som är bäst.

Så jag har suttit och läst hur mycket som helst. Jag har jämfört färger, priser, fabrikat. Jag har kollat upp penslar och rollers och vet nu vad en moddlare är. Men jag vet fortfarande inte vilken färg jag ska köpa till trappan som inte ruinerar mig, för let’s face it – målarfärg är svindyrt!

Golvfärg eller snickeri/lackfärg? Det är den största frågan. Och vilken kvist/spärrgrund, om någon, ska jag ha? Vad grundar man med? Ni ser, jag fastnar innan jag ens hunnit börja. Och det hjälper inte deet minsta att jag alltid är så enormt obeslutsam och osäker när det gäller sånt!

Det enda jag VET, med all säkerhet – är att färgen ska vara vit. Allt annat är osäkert.

Så vad har ni för tips till frågan:
Hur målar man en trappa? Hur hade DU gjort?

Intressant att se hur många olika förslag man kan få! Lämna en kommentar nertill.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 tankar om “Det enda jag VET, med all säkerhet…”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com