Det enda jag VET, med all säkerhet…

Vi kan väl enas om att världen hade varit enklare att leva i, om det bara existerade ETT svar på alla frågor som finns. Om smak & tycke, åsikt och uppfattning inte var en issue efter som det faktiskt bara fanns ett korrekt svar.

Just nu håller vi på att rusta upp vår toalett. Jag har målat fönstret, vi ska sätta upp nya väggar & nytt golv, Magnus ska installera ett badkar. Det kommer utan tvekan bli ett rejält lyft. Det går inte direkt fort, vi får parera mellan alla barnen, jobb, hushåll, tid & ork. Men förr eller senare!

Ett kommande projekt jag har är att måla vår trappa som går ner till källaren. Där nere har vi dusch/toa, tvättstuga, Laaitis rum etc. Trappan idag är i ganska tråkigt skick. Den är i trä och väldigt sliten. Min plan är att måla den vit och sätta på mattor. Eftersom jag aldrig målat en trappa förr (har egentligen inte mycket erfarenhet av målning alls) så googlar jag och läser på. Jag behöver veta vilket förarbete som gäller, verktyg, färg osv. Och här är kruxet – det finns inget bestämt svar på nån fråga. Ingen kan säga vad som definitivt blir BÄST och vad som är det enda rätta att göra.

Alla fabrikatörer, såklart, rekommenderar sina egna produkter.
Pensel eller roller – det råder delade meningar.
Golvfärg eller snickeri/lackfärg är tydligen också på tapeten (pun intended). Folk verkar tycka olika om vad som är bäst.

Så jag har suttit och läst hur mycket som helst. Jag har jämfört färger, priser, fabrikat. Jag har kollat upp penslar och rollers och vet nu vad en moddlare är. Men jag vet fortfarande inte vilken färg jag ska köpa till trappan som inte ruinerar mig, för let’s face it – målarfärg är svindyrt!

Golvfärg eller snickeri/lackfärg? Det är den största frågan. Och vilken kvist/spärrgrund, om någon, ska jag ha? Vad grundar man med? Ni ser, jag fastnar innan jag ens hunnit börja. Och det hjälper inte deet minsta att jag alltid är så enormt obeslutsam och osäker när det gäller sånt!

Det enda jag VET, med all säkerhet – är att färgen ska vara vit. Allt annat är osäkert.

Så vad har ni för tips till frågan:
Hur målar man en trappa? Hur hade DU gjort?

Intressant att se hur många olika förslag man kan få! Lämna en kommentar nertill.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Ellen skriver:

  Vi målade vår furutrapp vit och satte mörkgrå rundade mattsteg. Vi valde trappfärg från colorama och tog deras guidning genom processen. Det har hållt bra i 8-10 år, minns inte exakt. Det var ett jäkla jobb att få det bra dock.

 2. Madeleine skriver:

  har du kollat FB grupperna med massor av fore- och efter bilder innan renovationer. Man far jattemycket inspiration! Mycket trappor med ?

 3. Emma skriver:

  Lackfärg och roller för bästa resultat enligt mig ? ( roller för en jämn och fin yta ) Eller såslipardu trappan och målar på vit oljefärg så man ser mönsterna i trädet

 4. Frida skriver:

  Ser att det var en stund sen du skrev det här men slänger in ett par tips ändå! Är trappen lackerad eller obehandlad? Sambon här har läst och läst och googlat sig snurrig för just det här, plus förhört sig med en del målare och vi har kommit fram till den här metoden: (Vi har lackad furutrapp) Tvätta noga hela trappen med rödsprit och måla med treStjerner golvfärg. Extrem häftförmåga och kan fås i vilken färg du vill. Vi har målat gammalt kakelgolv i hallen och ett badrum och det sitter kanon! Förarbetet är viktigt, men vi har läst oss till att slipning inte är nödvändigt för att denna färgen skal sitta! Då skal tvätta med rödsprit hålla! 👌🏽 Är trappen obehandlad är det jotuns kvist och spärrgrund som är bäst! (Hälsningar hon som har köpt ett hus på 400 kvm som ser ut som en bastu, med furu från golv till tak) 😂 Lycka till!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com