ante omnis mea familia

Det ser ut som om vi ska flytta..!

Sådär!

Jag överlevde midsommar!
Vi firar vanligtvis inte midsommar så jag måste medge att det kändes aningen udda att förbereda en midsommarmiddag. Ungefär som om en muslim skulle arrangera en bar mitzva, kan jag tänka mig. Vilket i sig är ganska udda eftersom jag är lika svensk som maskrosor och nyponsoppa, typ..
Nåja. Magnus syster med familj kom hit och hade med sig presenter till alla barnen. Några kvarglömda julklappar till Eljena, några ”välkommen-till-världen” presenter till Keeron och även presenter till killarna & Kaeli. Kort & gott så var barnen nöjda.
Midsommarbordet bestod utav det som jag förstått är sedvanligt med nypotatis kokt med en knippe dill, matjessill (som bara en vid bordet åt – varför envisas svensken med något så groteskt?!), gräddfil, gräslök och för de kräsna (dvs alla andra) både köttbullar och prinskorvar vilket tycks vara ett standard alternativ på alla högtidsbord i vårt land.


Jag hade gjort en midsommar tårta kvällen till ära med både grädde och jordgubbar som sig bör och den verkade uppskattas.
Barnen lekte bra med varandra allihop. Det lektes på gården, några badade lite, och sen lekte de inomhus för att till slut hamna i soffan och spela playstation – alla barnen inklusive männen (läs: de vuxna barnen).
Jag hade himla roligt och det bjöds på många skratt. Trist att de bor så långt härifrån för att jag hade lätt kunnat se mig själv bli väldigt god vän med Magnus syster.

Sedan dess har det varit mys för hela slanten hemma med vår lilla familj. Eller ja, vår stora familj blir det väl. Keeron växer alldeles för fort, tänk att man kan se skillnad på 2 centimeter…?
Han gick upp 550 gram på 10 dagar – alldeles väldigt mycket mer än vad vi hade tippat! Från 2860 gram till 3410 gram – från 49 cm till 50 cm lång och från 34 cm till 35 cm huvudomfång. På 10 dagar!
Så nu väger han som en standard nyfödd men för oss har han blivit stor! Känns REDAN som om man gått/går miste om något trots att man är med honom dygnet runt.
Han är en stark liten kille. Redan på förlossningen lyfte han huvudet. När han närmade sig 2 veckor lyfte han både huvud och axlar och övre bröstkorgen i magläge. Denna bebisen kommer snuva mig på spädbarnstiden känns det som. Och vi vet ju alla hur fort tiden går när man har små barn!

Åh och nu till dagens BÄSTA!
Det verkar som om vi ska FLYTTA!

Yes you heard me!
Min kusins syster bor i byn, i en 5 ROK med sin sambo och deras två små flickor. De vill byta till mindre lägenhet. Hon skrev till mig på facebook så vi pratade lite om det fram och tillbaka och pratade med våra respektive innan vi bestämde oss för att titta på varandras lägenheter. Så det gjorde vi i helgen. Sen har vi pratat sinsemellan och nu verkar det vara bestämt att vi ska byta lägenhet.
Det hängde ju mest på dem, givetvis. Jag känner inte att vi har så mycket alternativ – vi bor just nu 7 pers i 3 ROK. Även om det inte KÄNNS överdrivet trångbott eftersom det faktiskt (tro det eller ej) funkar, så måste pojkarna ha varsitt rum och vi vill gärna ha ett eget sovrum.
Så nu är det full planering som gäller – papper som ska fyllas i och hyresvärdar som ska godkänna bytet – sen flyttar vi.

jag måste medge att det känns aningen sorgligt. Denna gården har jag bott på i nästan 10 år. Flyttade hit när Phini närmade sig 1. Jag känner de flesta grannarna och kommer bra överens med alla utom en – ja, ni vet äckelgubben; som jag för övrigt lämnat in en officiell motanmälan emot. Men det är ett helt annat inlägg.
Laaiti har bott på denna gården i hela sitt liv och Kaeli också. De känner till området här och har alla sina kompisar här. Och just denna lägenheten stod jag i kö på i 7 år. Marklägenheterna på detta området är enormt eftertraktade och jag blev så glad för 2 år sen då jag inte bara fick denna marklägenheten med trädgård utan även en helrenovering.
Sen dök Magnus och Eljena upp i vårt liv och de flyttade in. Pojkarna har sitt rum och flickorna fick mitt rum och jag och Magnus flyttade ut i vardagsrummet. Jag har ju en mindre gigantisk divansoffa som man bäddar ut och där sover vi. Keerons säng är ju liten och tar knappt nån plats och han bor också i vardagsrummet hos oss. OCh det har funkat – pojkarna med sitt och flickorna med sitt. Men det är dags att flytta. Det ska bli skönt med ett sovrum.

Nya boendet är som sagt 5 rum och kök. Det är ett radhus på andra sidan byn. På nederplan ligger kök, tvättstuga, vardagsrum, ett väldigt litet sovrum, en toalett med dusch och ett walk-in skafferi. En trädgård med högt staket på baksidan och en liten uteplats på framsidan med markplattor och carport.
På ovanvåningen finns 3 sovrum, en walk-in garderob och badrum med badkar. Där finns en balkong med.
Jag ser fram emot att inreda vårt nya hem – vi måste skaffa en hel del nya möbler. Bägge pojkar behöver både sängar och skrivbord – minst. Magnus och jag behöver möblemang till vårt sovrum – en säng till att börja med. Jag har suttit och planerat och kollat IKEA. Jag vet exakt vad jag vill ha! Jag ser fram emot att fixa vårt hem fint! Min pappa ska få tapetsera och måla och sen kommer jag gå omkring och fixa gardiner, hyllor, väggord och små inredningsattiraljer! Jag längtar! Vi kommer få det SÅ snyggt när jag är färdig!

Vad sägs om det? Det kommer bli bra det här. Vårt första riktiga gemensamma boende, dit vi alla flyttar tillsammans. Vår familj. Min älskade sambo och våra barn. Plötsligt känns det som om vårt liv tillsammans börjar nu. Konstigt.. vi har varit tillsammans längre än vad det känns som..
Jag blir bara mer och mer förälskad i både Magnus och hela vår familj!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Det ser ut som om vi ska flytta..!”