Det som göms i snö..

Kvinnofolk.
Det är väl ett jävla släkte för sig. Ett jävla släkte.

Det är en dominoeffekt. Knockar man omkull en utav dem så knockar man ner allihop. Varför? För att kvinnofolk gaddar ihop sig. De pratar sinsemellan och kommer fram till möjliga scenario och slutsatser helt alldeles själva tills det blir deras egna sanning, även om det inte är deras sak – så “enas” de i misären.

Jag har lärt mig att man kan inte vara ens diffust ärlig mot kvinnor. Vet ni varför? – För att kvinnor är inte logiskt tänkande varelser. Vi agerar nästintill enkom efter KÄNSLOR. Vi låter våra känslor styra mer än vad vårt logiska sinne gör. Man kan inte säga till en kvinna att hon har en ful tröja för att då KÄNNER hon att hon blir ledsen. Sen får jag inte vara hennes kompis mer.
Man kan inte säga till en kvinna att hon har en ful tröja, för då KÄNNER hon att hon blir ledsen och då KÄNNER vår gemensamma kompis att kompisen blir ledsen och då får inte jag vara kompis med henne heller – därav dominoeffekten.

Men vet ni vad som är ännu jävligare med dessa lömska jävla kvinnor? Att gemensamme kompis kan ringa mig och undra varför jag sa så och när jag berättar så förstår hon och accepterar och respekterar min åsikt och det är vänliga ord mot mig. Sen ringer hon sin kompis igen och berättar vilken elak sate jag egentligen är och att hon faktiskt inte är min kompis mer. Sen raderar hon mitt nummer, utan ens en förklaring eller ett ord till mig.

Kvinnofolk. Det är väl ett jävla släkte för sig. De tar inte ens reda på hela sanningen utan nöjer sig med en slingrande orm.. Och för att jag än bejakar den minimala respekt jag faktiskt har för släktet människor och det som en gång var, så är det jag som blir boven i dramat, för att ingen vet hela sanningen.. Men det får jag leva med för andras husfrids skull. Så länge andra är lyckliga, så kan det kvitta att jag blir syndabock.

Men karma, mina vänner. Karma’s a bitch.

Det var kvällens fundering.
Nu blir det godnatt för mig så att jag orkar med förmiddagens fika.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Ellen Hagerö skriver:

  Så förbannat sant! Jag har märkt det så mycket mer på mkug själv med, när dottern står med aspergers syndrom och maken med adhd och aspergers, dom agerar inte från känslor, jag får så ofta accepterat det, jag lär mig dagligen och formas åt det andra hållet, men jag har förlorat många på vägen, just för att jag blivit så tydlig, så rak…jag är obekväm då och faller en, faller alla.

 2. Word! Jag har väldigt få kvinnliga vänner av just den här anledningen. Jag fungerar mer som en man. Jag uppskattar total ärlighet. Hatar dramatik och hatar när folk lägger in ord jag aldrig sagt i min mun. Så jag säger bara – WORD SISTAH!

 3. Emma skriver:

  Du har såååå jävla rätt Maddis! Och jag precis som Fröken Sörmlind, har väldigt få kvinnliga vänner av just den anledningen. Dem ”kvinnovänner” jag har håller jag på avstånd för att slippa råka ut för all jävla drama/missförstånd och allt vad som nu uppstår.

  Jag har faktiskt hellre få kvinnliga vänner än flera hundra som andra brukar ha. Det är fan inte min grej att vara med på tjejmiddagar, tjejkvällar och vad fan det nu brukar vara, för min erfarenhet är att det ALLTID sägs någonting som blir missförstått och helt jävla vridet. Så i slutändan blir man en syndabock som alla föraktar oavsett hur tight man har varit tidigare med personen/personerna.

 4. Therese.A skriver:

  Håller med Malin helt! Är likadan jag med. Alltid ärlig oavsett vad det än gäller.

 5. Sarah skriver:

  Därför trivs jag bäst med manliga vänner. Mina tjejkompisar kan jag räkna på en hand och de som verkligen betyder ngt, är mindre än så.

 6. Anna skriver:

  Haha. Skrattade faktiskt när jag läste det. Även om det är sorgligt sant. För det var så träffande.

  Usch vad svårt det är att förhålla sig till de flesta kvinnor och deras känslighet. SUCK!

 7. jag skriver:

  låter som om du har haft med fjortisar att göra… helt rätt, skit i dem och skaffa vuxna vänner istället!

 8. Andie skriver:

  Ett mycket klokt inlägg Maddis. :rose:

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com