Dö’h, dö’h, dö’h.. ha den äran!

Äntogen hemma på skånsk mark efter dessa dagarna i Östersund. Det är som de säger, borta bra men hemma bäst. Det var som sagt inte mycket att göra denna omgången så mestadelen av tiden har jag gjort ingenting och varit väldigt rastlös. Torsdagen var död, jobbade fredagen, jobbade halva lördagen sen festade jag med Sandra lärling och hennes mans systerdöttrar. Och ja, det kändes sjukt att festa med hennes mans systerdöttrar, det bara lät så fel även om de bägge två var myndiga och den ena är småbarns mamma. De var roliga och kul att umgås med och vi var redan fulla när vi kom ut. På puben där den söta vakten jobbade var det fullpackat av människor. VI satte oss däruppe och efter en stund satte sig två killar vid vårt bord som jag inte ägnade mycket uppmärksamhet, tills systerdotter A tittade på mig, lutade sig över bordet och sa att jag nyss hade fått en intelligent fråga av en av killarna.. “Du är inte härifrån, va?!”. Men jag brast ut i garv först när A härmade musen i Askungen och med en korkad blick och dov stämma sa “Dö’h, dö’h, dö’h.. ha den äran!”. Haha, you had to be there, det var askul.
Vi gick vidare till ett annat ställe och jag beställde en drömdrink. En liiiiiten dyr jävla drink som jag smakade och snabbt insåg att jag inte kunde dricka upp. För att jag var för full, helt enkelt. Hela min värld snurrade. Om jag hade druckit den drinken hade någon fått bära mig hem och jag var tvungen att visa LITE anständighet. Så jag stannade en stund sen tackade jag för mig och reste mig för att gå hem. Eftersom de andra tjejerna också tyckte min drink var drömgod så erbjöd jag dem att dricka upp den och med en svepande gest mot glaset välte jag det och drömdrinken flöt över bordet. Ops. “Vill ni ha sugrör?” Tack och adjö. Jag vet inte hur jag lyckades ta mig tillbaka till sängen och jag har inget minne utav att jag hade låst sovrumsdörren morgonen därpå när jag inte kunde komma ut. Oj, vad jag var full.

Dagen efter vaknade jag okristligt tidigt och kunde inte somna om. Så jag gjorde snabbkaffe, tog det lugnt, duschade och mötte upp min vän Suss som är höggravid och vill ploppa bebis. Vi fikade och pratade och hon är väldigt lätt att pårata med. Numera blir det mycket babytalk och det gillar jag. Jag blir alldeles bebissjuk när man klappar magen och nostagisk när jag tänker tllbaka på mina egna. Hon har alla de klassiska symptomen för denna 9-månaders åkomma och var virrig, snurrig och helt roligt underbar. Hon glömde var hon parkerade och berättade om hur hon känner av de klassiska humörsvängningarna som bara en gravid kvinna kan. Man jävlas inte med de hormonerna. Trust me. Det var kul att få se henne med magen i vädret och nu längtar jag tills jag får pussa på hennes dotter som ska komma närsomhelst.

Resten av dagen låg jag i sängen och kurerade med. Jag vilade lite, såg på TV och bara väntade på att tiden skulle gå så att jag kunde få åka hem. Sandra kom till studion och körde mig till flyget i god tid och jag slapp därmed att stå i kö nånstans. Sen bar det av hem. Först till Stockholm, sen till Sturup där Conny väntade – min riddare! Han bar min väska till bilen, körde mig hem och bar upp min väska, som en riktig gentleman. Sen körde han hem för att sova, han ska ju upp okristligt tidigt och jobba. Han gick verkligen “out of his way” för att hämta mig och jag är honom evigt tacksam för det.

Mamma har dammsugit, vikt tvätt och diskat hemma hos mig. Pappa har borrat och skruvat upp tre hyllor till mig och jag är dem tacksam inte bara för det utan även för att de haft hand om mina barn hela helgen. De sov hos mamma inatt och hon lämnade de på dagis i morse. Idag ska jag jobba och längtar redan nu tills jag slutar och får komma hem till mina barn som jag inte sett sedan onsdags. Ååååh vad jag saknar dem!!

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Suss skriver:

  *humm* Jag borde kanske knyta ett snöre i dragkroken och andra änden runt handleden *huh* då skulle jag inte behöva gå så långt varje gång! *yay*
  Törs knappt berätta att när jag skulle köra hem så vinglade hela jag överallt! *natti* Jag var nog inte riktigt körbar! O_o men beter sig ju som en drucken när det där slår till *drink* och då är man nyktrast av alla! *grrr*

  Nästa gång kommer du iaf få en stor, blöt bebispuss! *harrt* ehh ja inte av mig *tihi*

 2. Suss skriver:

  fö är jag inne i ngn smiley-fas *growl* allt jag gör på nätet ser ut som om det är skrivet av Nathalie 14 år som nyss fått MSN…. *george*

 3. Therese.A skriver:

  Låter som en lömsk drink *woohoo*
  Men det viktigaste är ju ändå att du hade kul.
  Otroligt snällt att åka och hämta dig trots att han skulle upp jätte tidigt.
  Snälla föräldrar du har.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.