Dödsångest och panik! 

Dödsångest. Utan tvekan. Dödsångest. 

Vaknade runt 4-4:30 imorse med SANSLÖSA smärtor i övre delen av magen och bak runt övre delen av ryggen. Jag kan inte ens beskriva smärtan. Det är inte bebisrelaterat – så mycket vet jag. Jag gick ner, tryckte i mig smärtstillande och Esomeprazol. La mig i soffan och vred och vände mig och nästan grät så ont jag hade. Paniken började växa inom mig och jag övervägde att ringa en ambulans. Istället ringde jag Magnus som sov på ovanvåningen. Jag kunde ju inte gå upp och ville inte skrika och väcka alla. Han kom ner, yrvaken och fattade ingenting. 

Min klippa. Min styrka. Han satte sig bredvid mig, jag försökte förklara vad som försiggick. Han klappade mig på pannan, pussade mig och gjorde precis det jag ville – han fanns där för mig när jag hade ont, panik och vansinnigt ont. Älskade man. Efter ett tag släppte det. Jag undrar om det är smärtstillande som släppt det – om så, hur blir det när smärtstillande går ur kroppen? Och kommer det tillbaka? Vad gör jag då? Vad händer, är det tarmvred eller magsåret? 

Jag är gravid! Sämsta tillfället nånsin! Tusen tankar, rädsla, panik och oro! 

Känner mig inte alls tuff nu. Men jag har saker att ta itu med ändå. Barnen ska snart lämnas på skola och dagis och en av ungarna ska till BUP. Jag har inte tid med detta nu.. 

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Betty skriver:

    Skulle kunna vara magsyra som tagit sig ner i lungorna, den smärtan blir väldigt lik en hjärtinfarkt – och kan sätta sig högt i magen/bröstet, ryggen armar och ben p g a en kemisk reaktion som blir. Testa Gaviscon efter varje måltid, vid sänggående och smärttillfällena (bara en barnmorska godkänt det) för det tillsammans med Omeprazol fungerar väldigt bra, och paracetamolvärktabletter såklart.

  2. Jessica skriver:

    Har ingen aning om vad det kan varit men jag hoppas verkligen att det var första och sista gången det inträffade, låter verkligen hemskt :(

  3. Hannah skriver:

    Det låter som gallstensanfall. Mina började när ja var gravid och blev värre och värre tills den opererades bort. Läs om det för viss mat ger smärtor, tex äpple gurka fet o strak mat.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com