Dolt nummer; fatta piken?

Om man har ringt till mig tvåhundrafemtiosex gånger på en dag, från dolt nummer, och jag inte har svarat – fattar man inte då?
Nu ändrade jag mitt telefonsvararmeddelande till följande

Hej det är Madeleine. Jag vill gärna ha möjligheten att kunna ha ett val om huruvida jag vill prata med de som ringer till mig eller inte. Så om du ringer från dolt nummer eller ett nummer jag inte känner till så kommer jag med största sannolikhet inte att svara. Lämna ett meddelande och ditt nummer så ringer jag upp om jag vill, eller skicka ett sms.
Om jag inte svarar trots att jag har ditt nummer och vet vem du är så är jag antingen upptagen eller så vill jag inte prata. Jag ringer upp när jag kan och får lust. Ha det bra!

Är det fler än jag som inte gillar att svara dolda samtal och/eller nummer man inte känner till?

Du gillar kanske också...

30 svar

 1. Tirja skriver:

  Nej du är inte ensam! Jag HATAR det, har varit trackaserad av ett dolt nr i snart 2 månader, jag trycker bort samtalen och tycker att dom borde förstå någon gång men det ringer en 3-7 gånger per dag VARJE dag :S

  • jag skriver:

   varför då inte svara o ta reda på vem det är så får man ju slut på ”trakasserierna” Om det är någon som verkligen trakasserar dig så måste du ju veta vem det är du ska anmäla!

   • Tirja skriver:

    För att jag lider av en telefonfobi, jag klarar inte av att svara i telefonen om jag inte vet vem det är där. Vilket ALLA som känner mig vet om, likaså bvc, MIN läkare och andra som kan tänkas behöva komma i kontakt med mig. Vid ett fåtal tillfällen har jag vågat svara då är det tyst i telefonen, antagligen så är det en telefon försäljare, eftersom att dom inte lämnar något meddelande!

 2. Ninnie skriver:

  Du är långt ifrån ensam. Jag svarar ALDRIG på dolda nummer eller nummer som jag inte känner igen. Precis som Tirja har jag i många år varit trackaserad varje dag. Hoppas det löser sig efter att du nu har ändrat telefonsvararen.

 3. maria skriver:

  håller med, hatar när det ringer från dolt nummer men ibland kan det vara nyttigt o svara jag gjorde det en gång när jag hade tänkt att inte svara o det var en läakre som ringde.
  fast det är fel att det är dolt nummer när det är läkare med.

 4. Petra skriver:

  Nej, du är verkligen inte ensam! Jag hatar också det! Men jag tycker inte om att prata i telefon överhuvudtaget med folk jag inte känner väl.. Ska jag ringa vårdcentralen eller nåt sånt så måste jag gå o förbereda mig ett tag först.. :-P

  • missmaddis skriver:

   Ja jag är fan likadan.. jag är en face-to-face person.. Det är ju svårare att läsa av människor via telefon och jag vill kunna ha möjligheten att slå folk på käften om de säger nått dumt. Lite svårt att göra över telefon, HAHA.

 5. Caroline skriver:

  Du kanske borde kolla in det här då: http://www.vemringde.se/

 6. Marie skriver:

  Skaffade hemligt nummer och lämnade ut hemnr till dom JAG vill ska ha det och har ingen nummerpresentatör, summa kardemumma- dom som ringer mig har jag personligen gett mitt hemnummer:)) problemet löst, får aldrig samtal från okända skyddade nummer! Du borde pröva, Kram:))

 7. Andie skriver:

  Vi har fasliga problem med försäljare som ringer från nekat nummer (det står så på vår telefon iaf), och nej vi har inte NIX så föreslå inte det, skulle ha haft det om jag haft råd med avgiften. Hursomhelst förstår jag att du inte vill svara när det är doltnummer.

  Jag brukar iofs försöka svara när det ringer på dagtid då det kan vara sjukvården osv men efter klockan 17.00 svarar jag inte alls på nekadenummer. Och om det ringer nummer med ovanliga riktnummer svarar jag inte heller, kollar alltid på vemringde.se för att se vad det kan vara, och det brukar oftast vara försäljare.

 8. TuffLoysan skriver:

  Jag är precis som dig!!! Får jag låna ditt meddelande på min svarare??

 9. Jeanette skriver:

  Gillsr inte heller det och när jag svarar låter jag nog alltid sur. Har dock en vän som har skyddat nummer både på mobil och hem så ibland måste jag ju svara :)

  Andrea: NIX är gratis, det enda som kostar är när du ska ringa och anmäla det, precis som ett vanligt samtal. Tyvärr kan ju de företag ni har eller haft fortfarande ringa. Lycka till!

 10. wousch skriver:

  Om man ringer från sjukvården så visar det dolt nummer.

 11. Emma skriver:

  Jag är alldeles för nyfiken för att kunna låta bli!

  När jag inte svarar är det för att jag inte hör eller inte har möjlighet. Hör jag är det sällan jag låter bli (och för den delen, om jag skulle låta bli att svara skapar det syrliga kommentarer).
  Jag stänger bara av telefonen om jag absolut ”måste” typ på bion elelr sjukhuset.

  Men det var ju väldans konstigt att det ringer till dig så himla mycket just nu, i dessa dagar… Det kom jag att tänka på först nu.

  • jag skriver:

   Det är väl någon som onekligen vill nå denna dam… så mest hyffs vore väl att svara nästa gång!

   • missmaddis skriver:

    Vad har det med HYFS att göra om man svarar? Jag svarar väl min telefon om jag vill?
    Det kan man vända på och tycka att det är ohövligt att ringa med dolt nummer, som om man försöker dölja sin identitet – varför kan man undra?

    Har jag inte RÄTT att själv få VÄLJA vem fan jag vill prata med?!

 12. anniz skriver:

  Åh, perfekt idé.. kanske kapar lite, haha.. massa som ringer på dolt nummer till mig :c

 13. Emma skriver:

  Nej jag svarar inte på dolt nummer, har också som meddelande att dolda nummer svarar jag ej på utan dom får lämna namn och nummer så ringer jag själv upp. Annars så skiter jag i att svara.

 14. jag skriver:

  Jag svarar alltid oavsett vem som ringer och tittar inte ens vem det är, vad kan hända liksom. Om någon ringer en så vill den personen onekligen en något. Man dör ju knappast av det precis… Ja av att svara.

  Ni är lite tramsiga kan jag tycka, vad kan hända o vad är man rädd för liksom!!

  • Tirja skriver:

   Som sagt JAG lider av en TELEFONFOBI, den ger mig ångest av att svara i telefon även NÄR jag vet vem som ringer.

   Så att säga att man är tramsig bara för att man inte klarar av att svara i telefon när man inte vet vem som är där gör dig väldigt oempatisk kan JAG tycka!

   Man kanske inte dör, men man kan få en otrolig ångest men det är väl bara hittepåsjuka för dig.

  • missmaddis skriver:

   Och jag kan tycka att du är tramsig som absolut MÅSTE svara i telefon, man dör inte av ett missat samtal..

 15. MansonDust skriver:

  Jag svarar inte heller. Förutom när barnen är i skolan & på dagis, för dom ringer ALLTID ”okänt nr”.. BVC också. Så jag måste svara, utifall att det hänt nåt. Oftast är det dock försäljare. Men okänt nr på helger & kvällar, då svarar jag icke!

 16. jag skriver:

  :-) ojoj här gick det igång precis som väntat… kul! Så fort man ger lite motsatt åsikt här inne hos missmaddis så går hormoner i gång därför, roligt att provocera er tanter härinne :-)

  • missmaddis skriver:

   Jag kan inte tala för andra, men för mig är det ganska simpelt – vad ska jag svara de som håller med? Det blir inte mycket till diskussion, eller hur?

   Och nä, jag blir inte det minsta provocerad. Det ska betydligt mycket mer till än så :)

 17. Therese Carlsson skriver:

  Jag gillar inte heller att svara om någon ringer dolt nummer så jag förstår dig =) :-)

 18. Matilda skriver:

  Jag svarar ALDRIG på dolt nummer eller nummer jag inte känner igen. Och är det något nummer som ringt flertal gånger så ber jag någon annan svara :-P

 19. Röe skriver:

  Ähh, Fan bara att svara! Sen be dom dra åt helevete…
  Litta dagens ilands problem varning……

Lämna en kommentar!