Domen hos läkaren! 

Idag hade jag tid hos läkaren på specialist MVC för att kolla upp bland annat eventuellt framfall pga de krystkänslor jag har. Under veckan, sen jag fick tiden, har det som ni vet uppkommit nya bekymmer (den akuta intensiva smärtan i rygg/rumpa som strålar ner) som jag ville ta upp med läkaren. 

Hon undersökte först ryggen. Kände, tittade, kollade reflexer, jag fick försöka gå på både tå och hälar. Som jag faktiskt misstänkte så är det ischias. Eller ja, snarare (eftersom ischias i själva verket inte är nån sjukdom/diagnos) så sa läkaren att jag har en inflammation vid ischiasnerven vilket ju ger symptom ischias. Jag var tydligen dessutom svullen baktill vid rygg vilket även det tyder på inflammation. Finns inget botemedel, man för vänta ut det med smärtstillande och hon rekommenderade även antingen kiropraktiker och/eller naprapat eller sjukgymnast. Hon använde till och med benämningen alternativmedicin! Det har jag sällan hört läkare rekommendera! Blev (glatt) förvånad! Jag fick dessutom ett OK att använda min painmaster! 

Sen undersökte hon resten och kom fram till att det inte finns en tillstymmelse till framfall (TACK OCH LOV!!). Allt sitter på plats! Vi diskuterade mitt bäcken, bäckenledssmärta, foglossning och som den är värst vid symfysen (mittenfogen) och det faktum att jag fött 4 barn osv. Så troligen är det mitt instabila bäcken med foglossningen som gör att jag får det trycket nertill. 

Jag gillade denna läkaren. Hon lyssnade. Hon diskuterade och avfärdade inte mig. Hon var som jag vill att en läkare ska vara. Förstående men framförallt samarbeta med patienten. Tummen upp! 

Och även om jag misstänkte just ischias så känns det ändå bättre att få det bekräftat även om det inte finns något att göra åt saken nu. 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Marie skriver:

    Kanonbra med en läkare som lyssnar, förstår, undersöker ordentligt och framförallt förklarar ordentligt vad som är fel! :heart:

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com