Dumlekladdkaka

<KENOX S630 / Samsung S630> Och här sitter jag nu, med sprängande huvudvärk  som försenad effekt av gårdagen, nyanserad av barnskrik och påskmiddag och med en enormt passande t-shirt för att bejaka mitt nuvarande humör.

I Torsdags ringde jag mina föräldrar för att fråga vad de hade för planer för påskafton. Som svar fick jag att jag och pojkarna skulle hem till dem på middag. Det hade de bestämt men inte frågat mig. Jag ringde ju för att bjuda dem och så blev det. Det enda jag gick med på att de kunde bidra med var sill. Det är bara dem som äter den ändå.

Så på vårt bord idag stod äggen som jag och barnen målade med vattenfärger (sista gången ägg målas med vattenfärg, vet du hur det ser ut när man skalar dem sen?), miniköttbullar och prinskorvar, bröd, grovbröd, knäckebröd med diverse pålägg, sallad, citronmajonäs och fiskspe.. Kalles kaviar.
Mamma och pappa hade med kyckingklubbor, potatissallad, sill och en sockerkaka som mamma bakade enkom för dennav  påsk. Det var en hiskelig blandning av allt och maten lär räcka oss en vecka.

<KENOX S630 / Samsung S630> <KENOX S630 / Samsung S630> Jag hade bakat en Dumlekladdkaka vars recept jag hittade nånstans på nätet då den fått vädigt bra betyg och dte lät så snuskigt gott och intressant att jag var tvungen att testa. Väl värt the effort och kul att baka med pojkarna som hade fullt upp att öppna alla dumlekolor och vispa smeten. Jag serverade den till vaniljgrädde och kakan uppskattades.

Pojkarna fick vars två påskägg fyllda med godis, även det så att det räcker ett bra tag framöver. När jag hämtade pojkarna hos mormor idag berättade jag för dem att påskharen har varit hemma hos oss inatt och gömt stora ägg med godis någonstans därhemma som de skulle få leta upp. Phini undrade varför påskharen gömt godiset. "För att ni varit snälla". Phini undrade varför. VARFÖR! Sluta fråga varför..
Det var knappt att Phini hann få av sig jackan som han slängde på golvet i alla hast för att börja jakten på äggen. Han är så enormt lik mig min son när han gav upp efter 120 sekunder och godis verkade inte särtskilt lockande om man ska behöva leta som en idiot. Han gick alltså in i vardagsrummet och tittade under bordet. Och som om han tänkte "Nähä, inte där. Skit samma då" läste jag av hans reaktion. Så jag fick hinta om var äggen var gömda.. "Har ni tittat i era sängar?!" för att jag hade gömt dem under deras kuddar. Jag vet, jävligt idéfattig är jag.. under kudden där man gömmer allt för ungar, både godis och tänderna som trillar ut när man ätit för mycket godis.

Så nu ska jag, med denna huvudvärken, dra mig mot soffan en stund och glo på just ingenting, för det visas inget av intresse. Gonatt.

 

 

… & glad påsk.

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Thomas skriver:

  God natt den dumlekakan såg inte dum ut ;)mums

 2. Malin skriver:

  jag köpte vattenlösliga färger i år & det va roligare att ”doppa” äggen i det blå/lila/gula vattnet…..tre olika färger i tre olika skålar…men även där kan det färga av sig om man har i dem för länge upptäckte jag =) Glad Påsk!!!

 3. Tale skriver:

  Ha ha ha! That’s the only good thing about having been home when others have been partying! While you’ve been laying on your sofa with a bad headache to night, I’ve been in splendid shape playing Settlers – Alexanders crusade with B and a friend.

  I just LOVE all kind of games, and since I won the last one and left the guys sour as vinegar, my night has been just perfect!

  No headache for good girls that stay in at night. Ha ha ha ha! *evil grin*

 4. Anna skriver:

  tusan va god den där kakan lät.. Får nog ta och göra den någon dag.. :) glad påsk på er med.. :)

 5. ankan skriver:

  Harry har hittat en hare,haren heter faktiskt HERMAN.Han har hellånga öron och hoppar sej fram,hoppar sej fram ,hundar kan han inte määä.De är så hemska o sä häftiga i humöret.När jag ser en hare får jag bråttom.Då tar jag ett steg i taget.Hej jag heter Herman o e hare.(En kul vers som dagispersonalen brukar läsa vid påsk) nästa år kan du ju be Haren Herman komma o lämna äggen.

 6. ankan skriver:

  ett skrivfel…När jag ser en hund får jag bråttom i stället för när jag ser en hare får jag bråttom.

 7. Sarah skriver:

  Den lät god den kakan. *lägger på minnet att baka en dag*
  Jag gjorde också en ny kaka/tårta i går.
  Super enkel att göra och går fort.

  2ägg
  2 dl socker
  1 tsk bakpulver
  100gr malda hasselnötter.
  Blandas o i en en smörad och ”pudrad” springform. 175 grader 25 min.

  Under tiden kakan svalnar vispar du
  2,5dl grädde med 3 msk oboy hårt.
  Och när den är färdigsvalnad, brer du på det på kakan, och sist med inte minst, lägger du ett krossat dubbeldajm över hela.

 8. Jessica skriver:

  Fick du något påskägg själv??:)

 9. Jenni K skriver:

  låter rikigt gott den där kakan. Den får man prova att göra en dag =-)

 10. fantasymoon skriver:

  Ah vad jag skrattar.. Jag gömmer ALLT under kudden. Mobiltelefonen.. reservnappar.. hudlotion.. nycklar. Vill jag ha det ifred.. där ligger det!
  Av någon anledning är under kudden sista stället mina pojkar letar på, fast de kan Se mig lägga grejerna där.. tänker de aldrig på att leta där.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.