En återupptagen hobby

Vi köpte en ny dator till mig för några månader sen efter att vår älskade Meelo hade hällt en kopp kaffe över den laptop jag hade. Så vi köpte en ny till mig – denna gången en 2-i-1. Det är en dator (laptop) och surfplatta i ett. Jag har skrivit om det innan.

Jag tycker om att teckna. Ni som följer mig på Instagram har säkert märkt det. Det finns roliga spel där man ska rita bilder och skicka till vänner som ska gissa ordet. Sånt tycker jag är skoj. Jag har en ritapp på både dator och telefon (Autodesk Sketchbook) som är sanslöst bra. I den här jag ritat både Mandalas och bilder på familjen.

Vi köpte en penna till datorn. Ingen stylus utan en penna som ser ut som och känns som en penna. Lenovo active pen 2. Den är helt fantastisk och nästan värd pengarna. Pennan kostar mellan 6-800 kronor.

Jag har återupptagit mitt intresse för att teckna. Jag påstår inte att jag är superduktig men med träning så kanske jag kan lära mig?

Om ni inte ser det, så ska det föreställa min son Meelo, vår yngste.

Om inte kostymen avslöjar det, så ska detta föreställa Laaiti, min näst äldste. Denna bilden var en av de första jag ritade. Jag vet att den är långt ifrån perfekt, men övning ger färdighet.

Det är väldigt avslappnande att teckna även om jag har en tendens att fastna. Men jag har även en tendens att snabbt förlora intresset för en hobby och bli uttråkad..

Att rita på dator/surfplatta med denna appen och denna pennan gör ritningen mer realistisk och naturtroget. Det är tryckkänslig – ju hårdare man trycker desto mörkare blir linjen, precis som med vanligt papper och penna. Fördelen är att jag kan ställa in tryckkänsligheten så jag slipper trycka för hårt och med det få lika ont i händerna.

Vi får vart detta leder.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Matilda skriver:

    Du ritar jättefint! Superduktig. ❤️

Lämna en kommentar!