ante omnis mea familia

En dyr bebis, minsann

Just nu vill jag testa det mesta som inte innebär att trycka i min dotter massa fabricerade tillsatser. Jag flirtade med Emma idag och vi körde till Babyland och köpte en Dr Browns anti kolik flaska. Får se om den fungerar bättre än MAM’s flaskor. Sen köpte jag även PYSVENTILER, haha. Världens konstigaste uppfinning, men smart – OM det funkar. En liten fisventil… sån skulle man haft till sina pojkvänner med så att de inte släpper vind lite varstans utan tömmer tarmen på gas vid ett enda tillfälle. Haha.
Jag köpte även refill påsar till min angelcare blöjhink. Dyra påsar.. tre refill för trehundra spänn. Inget nödvändigt egentligen men känns mycket fräschare.

Ekonomin är fortfarande åt helvete, undrar hur jag egentligen lyckats överleva. Jag har ju inte fått underhåll för pojkarna sen April då deras pappa dog. Väntar fortfarande på efterlevnadsstödet (90 dagars handläggning på pensionsmyndigheten). Och några pengar för Kaeli (barnbidrag/underhållstöd) har jag inte heller hunnit få och min föräldrapenning är satan ta mig inget att jubla för. Fan vad skönt det måste vara för de som faktiskt är två föräldrar och två inkomsttagare i ett hushåll. Jag undrar hur det känns.. för alla män jag levt med har levt på mig. Men jag hyser hopp inför framtiden ekonomiskt, när alla pengar börjar rulla in. Nu i slutet av juli bör det ordna upp sig. Och jag klarar mig. Det gör jag fan alltid.
Det är ju ganska typiskt egentligen, det är lite Murphys Lag, att jag inte kan helamma (det vore ekonomiskt) utan dessutom måste köpa Lemolac som faktiskt är dyrare. Och hon äter ju mer och mer  för varje vecka. Så maten till henne går åt som smör i solsken och blöjorna likaså. Hon kissar OFANTLIGT mycket och gillar inte alls det minsta lilla fukt i blöjan (jag klandrar henne inte), och ibland får jag byta 3 blöjor på mindre än en timme.

Men jag hoppas att flaskan gör sitt och dessa pysventiler med så att hon slipper ha så ont och skrika i flera timmar. Stackars liten..

Förresten, visste ni att man slutat ge AD-droppar..?
Numera ska man bara ge Ddroppar.
Det fick jag reda på idag på BVC.

”Först fick barnen fiskleverolja, sedan AD-droppar och nu får den unga generation ännu ett vitamintillskott att lägga på minnet: D-droppar.
– Barn får i sig tillräckligt med A-vitamin ändå, bland annat via berikad mjölk, välling och margarin. A-vitamin har blivit ett onödigt supplement i AD-droppar, säger Ulla-Kaisa Koivisto Hursti, nutritionist på Livsmedelsverket.”
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ad-droppar-blir-d-droppar_368006.svd

Man kom på det, att man faktiskt överdoserat A vitaminet eftersom det finns så mycket av det ändå överallt. Dags att komma på det NU, idiot.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “En dyr bebis, minsann”