En ensam midsommar

Det verkar som om mina föräldrar har planerat sedan länge att jag och barnen ska åka med dem upp till brorsan och fira midsommar. Men som läget ser ut nu så pratar inte jag och min brorsa med varandra och det på grund av min blogg. Vid mitt besök till dem någon gång i höstas bloggade jag om min upplevelse och när min bror sedan läste det ett halvår senare så blev han sur. För att jag hade åsikter om vissa saker. ”Ni är några jävla hycklare allihop” sa jag till honom. Jag är nog fan den enda i familjen som vågar säga rakt ut vad jag faktiskt tycker och tänker. Förutom farsan, han kan också vara bra på det men tydligen inte i detta fallet, lika burdust öppet som jag.

Men sen känns det lite så – like it or not. Jag tänker inte bråka om mina åsikter och tankar. Vill han bli sur för någonting jag yttrade mig om förra året, sådär lagom i efterhand, så varsågod, det rör inte mig. Och vidare, vill han vara långsint och hata mig tills dagen jag dör för att jag tyckte det stank kattpiss hemma hos dem så varsågod.

Så med det i bagaget så känns det inte vidare lockande att fira midsommar med dem. Jag är inte bra på att hålla god min för sakens skull. Men det är helt pokay för mig om de vill åka upp och ta kidzen med sig. De tycker om att ha alla barnen med sig och vad mig anbelangar ska inte barn beblandas i vuxnas dispyter.

Jag såg alldeles för mycket av det i min yngre dagar, när morsan bråkade med sina brödrar och systrar, hur jag och mina kusiner helt plötsligt inte hade någon kontakt med varandra mer och hur jag helt plötsligt var portförbjuden hemma hos släkten. Jag tycker det är sanslöst att blanda in oskyldiga små barn som inte har ett dugg med saken att göra och jag totalvägrar göra likadant mot mina barn och beröva de någonting för vare sig min eller någon annan vinnings skull. Och jag kan inte ens se hur det skulle vara till min vinst eller fördel som tydligen min mostrar och morbröder gjorde..

Och om det nu blir så att barnen och mina föräldrar tar en tripp över midsommar..
Vad ska missmaddis göra då..?
Lämna gärna dina tips!

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Emma skriver:

  Då är missmaddis välkommen att fira midsommar med Emch och company i Staffanstorp… Nära och bra att kräla hem, om man så vill. Kram

 2. Lotta skriver:

  *hej* Ja du. Du får väl våldgästa dina vänner som du vet har fest eller nåt… *clap*

 3. Sarah skriver:

  Tror du kommer få så många erbjudande att det blir svårt att välja, så det får väl bli lite elle belle bi?!

 4. Anna skriver:

  Ja jag tror ju inte du behöver sitta ensam i alla fall på midsommar.. Som Sarah sa så kommer du få massa erbjudande av dina vänner så inte va orolig för det inte.. Sen tycker jag det är bra att du inte blandar in dina barn i din och din brors ”problem” You gooooo girl! *kjerlek*

 5. Hanna skriver:

  Det tycker jag låter helt underbart. Att du lämnar dina barn utanför.

  Hmm, synd att vi är bortbjudna på midsommarfest annars kunde du ha kommit hit och gjort midsommarkrans med oss och klätt ”granen” *clap*

 6. Sandra skriver:

  Hitta något ställe där du kan vistas, gärna med vänner runt dig, så du kan fortsätta vara som DU är, för du verkar underbar!

 7. Ann-Sophie skriver:

  Helt rätt inställning!! *clap*

 8. Therese Anerland skriver:

  Håller med dig om att barnen inte ska bli drabbade bara för att vuxna människor tjafsar/bråkar det är bara onödigt.
  Har också tappat kontakten med en del av släkten på morsans sida pga min morsa *bash*
  Tror ju knappast att du behöver sitta ensam på midsommar.
  Kanske skicka något till budda? *yay*

 9. Jessica Jönsson skriver:

  Du ska partaja såklart :)

 10. ankan skriver:

  Maddis lilla livet är inte lätt alla gånger.Bra att du är öppen och rak men jag har lärt mej under alla år att naturen har gett människan EN TUNGA,men TVÅ ÖRON för att vi ska höra DUBBELT så mycket som vi SÄGER.Bara ord på vägen men, som det sägs släkten är värst.,HIR HIR det löser sej nog till slut.Det är aldrig försent att reparera en relation.Blod är tjockare än vatten men kärlek är tjockare än blod.Sedan får man lära sej att vi alla är olika och att man inte kan ändra på ngn annan människa.Man får gilla läget…. Ha en goo midsommar och ta väl hand om dej.Kramizar Faster ANKA själv firar jag på Öland.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com