ante omnis mea familia

En ensam midsommar

Det verkar som om mina föräldrar har planerat sedan länge att jag och barnen ska åka med dem upp till brorsan och fira midsommar. Men som läget ser ut nu så pratar inte jag och min brorsa med varandra och det på grund av min blogg. Vid mitt besök till dem någon gång i höstas bloggade jag om min upplevelse och när min bror sedan läste det ett halvår senare så blev han sur. För att jag hade åsikter om vissa saker. ”Ni är några jävla hycklare allihop” sa jag till honom. Jag är nog fan den enda i familjen som vågar säga rakt ut vad jag faktiskt tycker och tänker. Förutom farsan, han kan också vara bra på det men tydligen inte i detta fallet, lika burdust öppet som jag.

Men sen känns det lite så – like it or not. Jag tänker inte bråka om mina åsikter och tankar. Vill han bli sur för någonting jag yttrade mig om förra året, sådär lagom i efterhand, så varsågod, det rör inte mig. Och vidare, vill han vara långsint och hata mig tills dagen jag dör för att jag tyckte det stank kattpiss hemma hos dem så varsågod.

Så med det i bagaget så känns det inte vidare lockande att fira midsommar med dem. Jag är inte bra på att hålla god min för sakens skull. Men det är helt pokay för mig om de vill åka upp och ta kidzen med sig. De tycker om att ha alla barnen med sig och vad mig anbelangar ska inte barn beblandas i vuxnas dispyter.

Jag såg alldeles för mycket av det i min yngre dagar, när morsan bråkade med sina brödrar och systrar, hur jag och mina kusiner helt plötsligt inte hade någon kontakt med varandra mer och hur jag helt plötsligt var portförbjuden hemma hos släkten. Jag tycker det är sanslöst att blanda in oskyldiga små barn som inte har ett dugg med saken att göra och jag totalvägrar göra likadant mot mina barn och beröva de någonting för vare sig min eller någon annan vinnings skull. Och jag kan inte ens se hur det skulle vara till min vinst eller fördel som tydligen min mostrar och morbröder gjorde..

Och om det nu blir så att barnen och mina föräldrar tar en tripp över midsommar..
Vad ska missmaddis göra då..?
Lämna gärna dina tips!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 tankar om “En ensam midsommar”