ante omnis mea familia

En fullspäckad dag, trots allt

Vilken dag! Känns som om dagen aldrig skulle ta slut.
Jag har hunnit med inskolningen, dammsugning och undanplock och tvätta & hänga upp två maskiner tvätt. Snabbshopping på Burlöv Center i jakt på strumpor till pojkarna eftersom de mystiskt försvinner en efter en hemma hos oss. Jag överdriver inte när jag säger att vi faktiskt har en ICA-påse FYLLD med udda strumpor. Var tar alla strumpor vägen? Och de sista två dagarna har det varit jobbigt att täcka killarnas fötter. Så idag köpte jag 17 par strumpor till killarna och 3 par till Kaeli. Vi får se hur länge de varar. Jag var även på jakt på ett regnställ till Kaeli. Nu är ju hon så pytte så det finns inga regnkläder i storlek 68 eller 74 (varav det sistnämnda fortfarande är lite stort). Jag har kikat på Stadium, Busiga Björnar, Lindex, KappAhl – alla på två olika centra. Jag var inne på name it idag och sen kikade jag på Cubus. På Cubus hittade jag (på rea dessutom!) ett regnställ i storlek 80 som såg ganska litet ut. Storlek 80 verkar vara den universella storleken för regnkläder. Om barnen har mindre storlek än så får de uppenbarligen inte vistas ute när det är vått. Jag hade velat ha en annan färg än den gulorangeröda men beggers can’t be choosers. För 149:- var det taget. Hon får växa i den, min lilla petita tjej.
Väl hemma gick jag, Laaiti och Kaeli hem till Carro och barnen fick leka med hennes vackra dotter Tuva en stund innan Phini skulle vara hemma klockan 17 från sin kompis som han följde med hem efter skolan. Sen blev det middagsfix. Jag serverade jasminris, kyckling och bearnaise och ingen av ungarna klagade idag. De åt med god aptit. Efter middagen fick Kaeli ett bad och hon hade gäspat sedan 17 så jag torkade henne och satte på pyjamas och nattade henne vid 19 – en timme tidigare än vanligt. Hon var helt färdig. Bortsett från en väldigt jobbig separationsångest vid denna inskolningen så har hon dessutom gått och blivit förkyld med rinnande näsa och hes röst, stackarn. Och som grädde på moset är tand nummer tre på gång. Stackars lillfis. Inte undra på att hon är väldigt trött och gnällig.

När hon hade somnat och bordet var städat och disken var undanröjd fick pojkarna varsin hårklippning med trimmern. Enkelt och smidigt. Det var inget tjafs om det idag och de fick lite glass som tack för att de var schyssta efter att de hade duschat av sig.

Dagen känns lång men ganska bra ändå. Livet har sin gilla gång. I morgon börjar Laaiti förskolan: 0:an! Min stora kille! För några dagar fick han, som Phini fick när han började, ett startkit med ryggsäck, gympapåse, plånbok och pennskrin. På Lagerhaus köpte jag häftiga mappar till dem med “Evil plans and other stuff” tryckt på framsidan – betydligt snyggare än de blå de får i skolan.
Tänk att Phini börjar 2:an. Oj.. tiden går vansinnigt fort. Det var ju igår jag blev mamma, hur kan han börja tvåan nu.. Ångest, much?

 

Veckan som kommer bjuder på intressanta människor som jag ska träffa som kan komma ha betydelse för mig. Mer om detta kommer kanske..

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 tankar om “En fullspäckad dag, trots allt”

%d bloggare gillar detta: