En helnatt vid symaskinen, skolavslutning & kommande födelsedag! 

Avslutning idag på skolan!Kaeli ska bli en riktig skoltjej till hösten då hon börjar ettan! Phini fortsätter högstadiet i åttan, Laaiti kör sista racet i mellanstadiet i sexan och Eljena tar sig an sista lågstadieprskurs i trean. Ja och Keeron flyttar upp till de större barnen på dagis. Till avdelningen ”Vildhästen” – ni anar inte hur passande det är. 

Jag hade lovat tjejerna att sy varsin ny klänning till dem. Ett projekt som blev krångligare och jobbigare än förväntat. Det tog lång tid. Maskiner som strula, nålar som knäcktes osv. Men jag kunde inte ge upp. Jag hade lovat och ville hålla mitt löfte. Eljeba var med och designa son klänning. Tyg valde hon själv, jag tog hennes önskemål i beaktelse. Hon ville dessutom ha en lång cardigan. Jag älskar långa koftor/cardigans och har en del. Eljena vill ibland gå omkring med mina även om de är på tok för långa så hon ville ha en egen. Passade bra att göra det nu med ärmlös klänning. I alla fall – jag blev färdig med alla plaggen och detaljer kl 05:20 imorse. Sen satte jag på kaffe, tog ett bad och strax därpå vaknade en efter en och alla skulle göras iordning. Gissa hur min kropp mår? Gissa.  

Tjejerna blev lyckliga. Kaeli har berättat för ALLA, andra föräldrar och fröknar att ”min mamma har varit uppe hela natten och sytt denna till mig”. Fantastiskt. Så ja – när jag fick veta det så är allt värt det. Önskar jag hade tagit bild imorse. Fick ingen bra bild på Eljenas klänning färdig utan cardigan på. Men dessa bilder har jag. Här är Eljenas klänning inte färdig. Den altererades och snyggades till i sömmen bak & banden var bara nålade. Klänningen fick dessutom detalj av spets. 

Förskoleeleverna fick ge varsin ros till en elev i åk 9 och gå hand i hand nerför scenen. Här är Kaeli med sin nia! 


Imorgon fyller vår tjej Kaeli hela 7 år! Körde iväg och fixade presenter – kom hem med 18 (!!) presenter. 

Vi har alltid väckt barnen på födelsedagsmorgon med färdigköpt tårta, presenter och skönsång men förra födelsedagen (Keerons) hade jag glömt köpa tårta så kvällen innan bakade jag en kladdkaka som serverades med grädde på morgonen. Wow det gick hem – bättre än alla köpta frystårtor. Barnen gillade det mer. Det räckte gott och väl med en kladdkaka – när vi köper de frusna tårtorna behöver vi 2st om alla ska ha. De är ju ganska små och dyra, vill jag tycka. Sp mycket billigare med en hemmagjord kladdkaka som dessutom uppskattades mer. Så det är vårt nya. Kladdkaka med grädde till frukost, med nått ljus att blåsa ut! 

Så ikväll bakade Kaeli och jag  en snickerskladdkaka (vi hackade ett snickers som vi blandade i) som hon får imorgonbitti. Ska bli spännande att smaka! 

Har ni något favoritrecept eller smaksättning till kladdkaka? 

Drop it ??????

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jeanette skriver:

    Snyggt jobbat med kläderna!! Förstår om tjejerna var nöjda!

  2. Lina skriver:

    Kolla jennysmatblogg om du inte redan gjort det. Hon har massvis med olika smaksättningar av kladdkaka i sitt arkiv *dregglar*

Lämna en kommentar!