ante omnis mea familia

En händelserik dag

Igår var nog en ganska lång dag, när jag tänker efter. På morgonen smsade jag en av Phini’s klasskamraters mamma och undrade om hennes dotter (som bor bara nått hus bort) ville ha följe med oss till skolan. Jag tänkte, att det är väl roligare att följe med en kompis än att gå själv. Hon blev glad och vi mötte upp henne och jag lämnade de på skolan. Väl hemma busade jag med Kaeli en stund innan hon lämnades på dagis och sen gick jag hem till Carro och tog en kopp kaffe innan jag körde till Malmö för ett möte med min advokat. Det var ett bra möte och bra “reconnecting” och jag tycker fortfarande mycket om henne. Hon inger så mycket professionalism och lugn att jag känner mig trygg med henne. Jag har samma advokat nu som jag hade när jag och Wayne hade vårdnadstvisten. Personlig kemi är A och O för mig.
Efter vårt givande möte körde jag hem och hämtade Phini, Laaiti och tog även med mig Phini’s klasskamrat hem – samma flicka som följde oss på morgonen. Vi gick till ICA först där jag köpte lite kex & dricka sen gick vi hem och mamma hade hämtat Kaeli och lämnade henne här. Phini föreslog med entusiasm att de skulle göra veckoläxan tillsammans och inom kort var det ett faktum och de satt och gjorde läxan tillsammans i köket, med kex och dricka. Tänk att jag inte behövde be honom göra läxan – det var så mycket roligare när de var två. Det är nog så man ska göra! Sen satt de tre stora vid youtube och kolla småklipp tillsammans, de lekte lite, kollade lite på tv och tiden gick alldeles för fort och snart var det dags för Phini’s vän att gå hem och de hade stora planer på framtida playdates och övernattningar och allt vad det heter. Jag HOPPAS desto mer nu, att vi får den lägenheten jag har sökt, för det är i samma hus som Phini’s vän.. Phini har redan planer “Mamma, om vi får den lägenheten, då kan jag gå hem till henne NÄR jag vill!!” tjuter han. Nja.. man kanske får kolla läget först, haha.
Sen var det middag med kidsen och efter det tog jag och Kaeli ett varmt skumbad tillsammans och swoosh, sen var klockan mycket. Blöja och pyjamas på lillskruttan och en puss godnatt innan pojkarna också fick gå och lägga sig. Sen var jag färdig, jag med.

Men det var en bra dag. Man kan tro att mina egna tre barn borde räcka, men jag trivs faktiskt när de har med sig kompisar hem också. Jag gillar att ha ungarna omkring mig. Ungar är oftast mycket enklare än vuxna, i många fall. Och Phini’s nygamla klasskamrat (de har aldrig lekt på fritiden förr men gått i samma klass sen halva förskolan) har en speciell plats i mitt hjärta, och under mina vingar.

Idag är det jobb som gäller, efter att jag hunnit ta en kopp kaffe med en (vad jag hoppas) ny vänskap. Jag mår ganska bra idag – allt känns okej. Jag har fortfarande många tankar och saker som måste ordnas och planerande men det kommer ordna sig. Jag borde kanske känna större oro men jag gör faktiskt inte det. Det känns som om.. allt kommer lösa sig. En lösning kommer uppenbara sig. Och i det lägger jag min tröst och mitt hopp.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.