ante omnis mea familia

En improviserad kycklingsoppa

När jag sitter och planerar veckans matsedel så brukar jag gå igenom mina recept på telefonen. Och sen brukar jag googla lite och hitta nya idéer, recept och inspiration. Några av er kanske kan relatera till vilket tjå det kan vara och som jag, ställer sig frågan ”Vad fan ska vi äta till middag” alldeles för ofta. Alla har ju sina grejor som de inte vill ha, gillar osv, vilket reducerar alternativ.

Sist jag veckohandla så köpte jag såklart alla ingredienser till alla middagar jag hade planerat. En av middagarna som jag skrivit upp på vår fina veckomeny var ”Kycklingsoppa med kokosmjölk och curry”. Problemet var att när det väl var dags att laga maten så hittade jag inte receptet. Vet inte vart jag sett det, inte sparat det heller. Så där satt jag med ingridienser som jag sällan använder (kokosmjölk) och visste inte vad jag skulle göra. Därför fick jag improvisera.

Jag vet jag ofta överdriver med kryddor och mängd men hittills har jag inte misslyckas. Såhär gjorde jag soppan. Tänk på att vi är en stor familj och lagar ganska mycket mat. Så om ni följer mängd i mina recept så räkna med att ni får matlåda eller middag för två dagar eller så.

1kg kycklingfilé
½ grön paprika
½ röd paprika
½ gul paprika
½ purjolök
ca 1-1½ l vatten
2 hönsbuljongtärningar
2½ paket kokosmjölk
ca 80-160 gram (1-2 pkt) äggnudlar
salt, peppar, curry, chilipulver, garam masala kryddblandning

Jag brynte små bitar kyckling (inte FÖR små) på stekjärnet samtidigt som jag fräste paprika & purjolök i en kastrull. Sen hällde jag i ca 5dl vatten som jag löst upp 2 buljongtärningar i. Kycklingen fick hoppa ner i kastrullen. Jag hällde i kokosmjölken och mer vatten. Salt, peppar, curry och lite chilipulver. Jag hade en överbliven påse med garam masala hemma som jag kryddade med. Några matskedar blev det nog. Ja, man får ju smaka av med kryddorna tills man tycker om det. Jag bröt i nudlarna och lät de koka i soppan. Sen lät jag allt koka ihop ett tag.

Och sen var det dags att äta. Det blev ganska mycket soppa och jag misstänkte att barnen skulle gnälla som vanligt. För starkt, för varmt, gillar inte paprika (Kaeli), gillar inte kyckling (Laaiti), gillar inte purjolök (Kaeli). Ja jag får höra allt vid majoriteten av middagar. Men jag trodde inte att de faktiskt skulle tycka om det.

Så jag blev så förvånad när hela familjen älskade maten. Alltså – alla 8. Det händer nästan aldrig. Alla tog minst 2 portioner så jag antar att det var en hit till varför jag fick försöka komma ihåg hur jag gjorde, skriva ner det och spara.

Så jag får ju rekommendera. Det är trots allt årstid för värmande soppor vill jag tycka!

Om ni skulle få för er att testa denna soppan så berätta gärna vad ni tycker!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “En improviserad kycklingsoppa”

%d bloggare gillar detta: