En jävligt förbannad Malte jagade bort mig!

Jag tror bestämt, eller egentligen – jag VET, att vi har ett getingproblem här..

Förra veckan eller så, när jag rensade vår vildvuxna smultron rabatt – det var väl egentligen ingen rabatt utan bara smultron som växt sig vilda, så stötte jag på, av misstag, ett jordgetingbo.

Jag hade dragit upp alla smultron, rensat rabatten och planterat alla plantorna igen. När jag vände jorden och räfsade så kände jag nått hårt i marken, och ljust. Jag tittade närmre och såg även en geting som febrilt flög omkring just där och tycktes leta efter nått. Sen kom en geting till och även denna tycktes leta.

Jag hade ju råkat begrava deras bo. Så deras ingångar var borta. Om detta vore en tecknad film hade man hört getingarna skrika i panik

”Åh nej, vi måste rädda drottningen! Malte, håll utkik, låt ingen komma nära!!”

Varje gång jag närmade mig boet så kom Malte flygande rakt emot mig. Han var jävlar i det bestämd, jag fick inte närma mig. Och jag respekterar det. Vem gör inte det när man har en jävligt förbannad geting som flyger efter sig, och förföljer en – även om man bestämt går därifrån. Men Malte är en tuff liten jävel.

Jag kunde alltså inte gå nära på länge. Till slut så lugnade det sig så jag kunde få ner resten av plantorna i marken. Runt om boet..

Sen för nån dag sen hade vi getingar i köket. Två stycken. Jag motade ut dem, hittade tre till i korridoren, ytterligare två i pojkarnas rum, sen två i vårt sovrum, sen en geting till i vår ateljé (pyssel/hobbyrum). Det kändes ganska bisarrt med så mycket surrande. Senare såg jag en geting som flög ganska lågt på framsidan, in under trappan, så jag kikade vart den flög. Och då såg jag några hål i marken (jord) och den lille jävel flög ner i hålet. Så där finns ett bo. Vi har sett en jävla massa gamla obebodda bon ovanför garaget. Det finns en lucka där man kan se under taket. Som ett lågt loft. Jag är ju säker på att vi har nått bo där som är bebott.

Jag har gjort några getingfällor men dessa getingar ignorerar de helt. Jag är säker på att det är muterade högfunktionella och superintellgenta getingar.

Vi hade även 2 bålgetingar i köket en kväll. Jag vet att de är fredliga men alltså.. har ni sett en bålgeting? Har ni hört deras surrande? Huua. Sen hjälper ju inte alla skräckhistorier man hör heller …

Och nu undrar jag om det handlar om nån jävla vendetta. Om dessa getingar som inhyser sig nånstans i vår direkta närhet, har planlagt en hämnd. För varje gång vi öppnar nått fönster eller en dörr så flyger de in direkt. Och det är inte så att det liksom RÅKAR flyga in en geting utan det känns medvetet. Som om de bara väntar utanför på att vi ska öppna, sen kommer de och de kommer sällan ensamma. Jag öppnade vårt sovrumsfönster i morse för att vädra och inom loppet av 60 sekunder så flög det in två getingar. Och de flyger omkring som om de äger stället och inte ger några fucks alls. Man ser de ibland surra utanför fönstret och bara väntar på att bli insläppta. Så ja.. nog har de en plan, kan jag lova.

Och jag är inte den som vill döda getingar. Jag vill hellre ta ut dem. Men jag vet att de små fuckers bara kommer in. Och jag måste erkänna att jag var vänligare inställd till dessa och hoppades att vi kunde leva i harmoni, tills en geting stack min son på halsen. Alltså, han fick jävligt ont (Keeron). Så nu vill jag hellre utrota every last one of them.

Men jag vet inte hur stort problem jag kan anse detta vara. Det känns drygt att inte kunna öppna fönster och vädra. Det blir jävligt varmt i huset. Jag har övervägt att ringa Anticimex men jag vet inte..

Har ni erfarenheter av getingar? Har ni tips, råd eller tankar om saken? Lämna en kommentar nedan!

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Miia skriver:

  Ring Anticimex , dem Kan röka och flytta på dem ! Eller sök efter honungsfabrikörer eller finns lantisar så kommer dem och hämtar boet ”fredligt” många söker kolonier till sina trädgårdar så posta en sån tråd i Skåne köp och sälj kom och hämta dem bara ?

 2. Ellen skriver:

  Ring ditt försäkringsbolag, det brukar ingå i försäkring.

 3. Marie skriver:

  Ringer alltid Anticimex när vi upptäcker ett getingbo.

 4. Jenny skriver:

  Ring Anticimex, det är enda sättet att bli av med dem.

 5. Jenny skriver:

  För två veckor sen råkade grAbben klampa rätt in i ett bo i gräset på tomten bredvid som är öde. På hela ryggen på tröjan satt getingar. Över 25 stick fick han. Ambulans va på väg ut, men vi stoppade den för det fick bra. Då fick jag bryt på dom. Tyvärr kan vi bara ta dom själv. Annars kan man ringa Anticimex brukar gå på ens hemförsäkring. Men då måste det va i närhet till ens hus. Kolla om det går.

 6. Jessica Andersson skriver:

  Ring Anticimex!!!!!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.