En MILF dejtar inte

Lotta har ingen nytta av mig. Så är det. Ännu en gång blir det överlägset bevisat att jag faktiskt ät en kass kompis. Men jag grämer mig inte över det. Det kom inte som en chock för mig, faktiskt.

Igår smsade hon mig. Det är tydligen i en kille i hennes liv som hon inte förstår sig på. En kille som vänder jämt – ena dagen är det en sak som gäller och andra dagen är det nått annat för att sen den tredje dagen vara något helt nytt och Lotta blir förvirrad. Vart fan står han och vad fan vill ha egentligen? Så hon smsade mig i hopp om att jag ska bringa lite ljus över ärendet, vilket är ett korkat move. Hon är den som vet mest av alla, om vad som försiggår i mitt liv och det även om mina förhållanden till olika män. Och även de flesta av er känner till det – vad fan vet JAG?! Jag förstår mig inte på män överhuvudtaget. I min värld kommer män från en helt annan planet och jag förstår inte vad de snackar om eller hur i helvete de tänker?

Det jobbigaste med majoriteten av män jag träffat är det obeslutsamma och det förvirrade. Att de själva inte vet vad de vill och bryr sig inte om ifall de ger olika signaler. Ena dagen tycker de om en men en handling därefter visar motsatsen. Jag förstår inte det? Och jag tror att fler kvinnor kan relatera till det.

Min mr right (han jag drömmer om), han är inte sån. Han säger rakt ut vad han känner och vad han vill och hans handlingar understryker det. Han vänder inte kappan efter vinden och ändrar inte sig och tar inte tillbaka det han säger för att han plötsligt blev osäker eller för att nått bättre dök upp. Han vet man var man har, minsann. Jag vet bara inte var han ÄR.

Sen  berättade Lotta att hon blivit utbjuden på dejt. Jag kan inte tro det. Ska hon börja dejta nu, den jäveln? Jag trodde sånt tjafs gick emot våra MILF-regler. En MILF dejtar inte – hon besegrar och intar revir. Vi äter och livnär oss på männens lust. Vi dejtar inte. Så hon frågade mig hur i helvete man dejtar? Vad är en dejt och vad gör man? Åter igen stod jag utan svar. Inte vet jag? Jag har aldrig varit ute på dejt. De två förhållanden jag har haft har varit pang på rödbeten. “gillar du mig” – “ja” – “ok, vi gifter oss”. På gott och ont det där, men mest till 99.9% ont. Kanhända att jag varit på bio med en kille. Men då var det en av dessa killar jag var tillsammans med och då var vi redan tillsammans. Så det klassas nog inte som dejt. Så jag vet inte. Så nu ber jag er alla om råd – jag erkänner mig besegrad och erkänner att jag inte är allvetande.

Vad är en dejt och hur dejtar man?
Och det vore uppskattat om nån av er KILLAR kan hjälpa oss kvinnor förtå lite bättre om vad ni tänker om saken så lämna gärna en kommentar du också, av manligt förekommande.

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. Andie skriver:

  Av min egen erfarenhet så är en dejt som vilket ”kompishäng” som helst. Man snackar, kanske sitter på café och fikar eller käkar middag ihop. Skillnaden är väl egentligen att man är väldigt intresserad av personen man är med. Gillar man personen så visar man väl det lite tydligare under en dejt. *trosta* *kiss*
  Hoppas det var till lite hjälp.
  Och ett sista tips, ta inte dejtandet så seriöst. Blir det nåt så blir det nåt men i annat fall så har man ju iaf blivit utbjuden på tex middag.
  Lycka till.

 2. Emma skriver:

  Lyssna på Andie – en som verkar ha koll.
  Man kan nog ha en dejt med lite vad som helt. Ballongflyning, fallskärmshoppning, middag, bio, teater, café… Vad i helskotta som helst egentligen… En fördel är förstås att båda vill göra det aktuella förslaget. Och – inget snusk på första dejten!

  (Och egentligen, vad vet jag som flyttade hem till min mister innan vi var ihop?)

 3. Bara jag skriver:

  INGET SNUSK???? Vad fan skall jag då på dejt att göra? Måste väl ha snusk. :(

 4. Jessica skriver:

  Jisses, har ingen aning du. det e väl typ sånt stockholmare gör innan dem kan bli ihop med någon bara för att dem ska spela märkvärdiga och fina i kanten???

 5. Praktikanten skriver:

  Haha! Dejt! :0)
  Jag har bara varit på en dejt i hela mitt liv! Där satt vi obekväma och stammande i solskenet en härlig junieftermiddag på uteserveringen till ett café ingen av oss brukade gå på och försökte plåga i oss Espresso som ingen av oss gillar! Varför? Espresso låter sannerligen mer världsvant att beställa än en svart kopp kaffe med påtår, och dyrare är det ju också… ;0) Men det verkar ha gått vägen! Tio månader senare blev vi föräldrar (!) och sju och ett halvt år senare är vi fortfarande tillsammans. Men ingen av oss har någonsin druckit Espresso igen…
  Summan? Ska du på dejt, beställ hummer vare sig du gillar det eller inte. Så länge ni inte delar notan that is! Eller…? Nä, så kan man ju inte göra!

  Haha, jag ska bara vara tyst och gå och knoppa nu! Ville bara droppa in och säga Hej! Ses i Januari Snärtan! Kramen!

 6. Classe skriver:

  Hej ”min” kära favvo MILF.. Jag är iofs rätt trött då klockan är mycket, men måste ju ge dig en synpunkt i ämnet då det är lite sent att ringa.

  Först så kan man väl inte kalla en tjejkompis för MILF? Jo kanske, om du verkligen VILL ligga med henne så är det ju såklart okey, men men, det är en annan story, nu ville du ju ha oss grabbars syn på att dejta…

  Man dejtar av två anledningar, eller egentligen bara EN (SEX fattaruväl?), men det ena kan ju som bekant leda till det andra så.. Det handlar om att lära känna personen ”på riktigt” att i lugn och ro kunna snacka om precis vad som helst. Har man inget att prata om så är det ju inte mycket till start på ett förhållande. Den såkallade ”kanin perioden” tar ju slut efter ett antal veckor. Det är ju sjukt mysigt med sex, jävligt viktigt att det funkar bra och att man har mysigt ihop. Men sex är som god öl (läs ale), kaffe (helst espresso) god mat, bra (rött)vin.. Och för er tjejer då, även choklad och shopping *note* Det blir ju en vana eller ett beroende, sen blir det ju vardag och lite småtråkigt oavsett vad vi snackar om..

  Men kan man PRATA med varandra och verkligen känna att den människan man pratar med verkligen GER NÅGONTING tillbax så är det ju så toppen. Man måste ha några gemensnsamma värderingar för att dejten överhuvudtaget skall kunna leda vidare till en andra dejt. (nää sex på första dejten går bort = slampa varning) Första dejten brukar inehålla en fika, lunch eller middag. Bio eller koncert går bort, värdelöst att ens försöka lära känna någon genom att hålla käften i 2 timmar…

  Men koncert KAN funka, om man hinner med middag innan och gärna några drinkar (inte en fylla dock) efteråt. Men bio, aldrig. Det bästa är att ha en utväg därifrån, det kan ju hända att den man dejtar är ett riktigt jävla skåp. Och man känner sekundsnabbt att man bara vill BORT. Då måste man kunna lösa det på ett smidigt sätt, därför är en fika så bra. Den kan ju lätt utvecklas.. ”är inte du oxå lite hungrig?” till något mera om det känns rätt, men kan även snabbt avslutas. Jag som är en gentleman kan ju stå ut med att ta en fika även med ett kakmonster från helvetet, och sen snabbt skylla på att jag ska hem och frosta av frysen eller så…

  Men är det någon jag verkligen vill träffa igen, så gäller det ju att läsa av läget och se om tjejen oxå är inne på samma linje eller om hon tycker att JAG är en jävla idiot. Antagligen inte till 100% eftersom vi endå sitter där vi gör.. Förhoppningsvis ses man igen och då spelar det ingen roll om man bara ser på en film eller tar en prommenad, man ska göra det man känner för och som känns rätt. Känns det det minsta fel, så hitta för fan på något annat. Känner man sig inte trygg och bekväm bör man dra snabbt. En grabb kan man aldrig ändra på, möjligtvis få honom att byta skjorta. Men är det en idiot, kommer han förbli en idiot. PUNKT sa jag, försök inte ens ändra på någon, ett svin är ett svin är ett svin.. CAPISHE`!

  Personligen tycker jag att 80% handlar om utstrålning och charm, och det har DU massor av Maddis, du är sjukt mysig och jag tycker om dig massor, verkligen. Jävla skit att ni bor så långt bort bara. (nää det är inte JAG som gör, jag bor centralt haha) Men tänker på dig/er ganska ofta iaf.

  Fan nu känner jag mig som den siste riddaren här.. Hur FAN kan jag vara singel? Hmm alla snygga MILF med mysig utstrålning, stort hjärta med mycket empati och sympati, med sunda värderingar och vass hjärna gärna med ännu snabbare komentarer och som gärna åker på semester både till alper och stränder kan ringa mig på 0708-1177… Haha Maddi har nummret och ger det säkert till väl utvalda :D

  Vi hörs vännen, det var fan för längesen nu..

  Kramar om

 7. Shit, dejt, det va länge sen, jag avskyr dejter, man blir bara för nervös. Bättre att bara träffa nån som vanligt, som en ”vän” och sen se vart det leder. Fika över en kaffe precis som du hade gjort med en vän, eller en drink på en pub som om det vore din kompis.. när intresset väl uppstår så blir det lite lättare andra och tredje gången.. antar jag..
  Lycka till, till både dig och Lotta..
  *kjerlek*

 8. Bara jag skriver:

  Jaha några svar fick vi ju allt.. Men frågan e om jag blev så mycket klokare haha.
  Ingen sex, ingen bio, ingen konsert. Inget hångel heller??

  Hmm nåja jag tror att jag rätt av tackar nej till dejten.. Känns bara jobbigt.. *note*

 9. Therese Anerland skriver:

  Att hålla ihop benen på första dejten är rekommenderat.
  Och att verkligen ta tid att lära känna varandra.
  Tex fika,bio, middag mm.

 1. 10 december, 2008

  […] alla tips och råd, jag tror att Lotta och jag börjar förstå. Och särskilt tack till Classe som lämnade en kommentar som heter duga. Love you, Classe. Den enda kille man kan lita på att komemntera när man ber om […]

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com