En ängel på Skatteverket

Och just innan jag gick till jobbet idag tömde jag mibn postbox och kollade igenom de senaste dagarnas post. 3 brev från Skatteverket. Det första med det glädjande beskedet om itt bostadsbidrag. I LOVE good news, tack för det. Det andra brevet med en bekräftelse att jag numera officiellt heter Ekenstéen! Ännu bättre! Och lyckan var fullständig tills jag öppnade det sista brevet…

Barnens ansökningar och ett brev där det står att in ansökan måste kompletteras med deras pappas underskrift. MADDERFAKKER!! Jag blev besviken och arg på en och samma gång. Detta har inte tagit mig över ett och ett halvt år förgäves! No way! Så det första jag gjorde innan jag ens hunnit läsa klart var att ringa upp alla nummer jag hittade på dessa breven. Jävla fittor. När jag till slut kom fram fick jag veta att den jag skulle tala med var anträffbar 13:15. Så jag fick snällt vänta. Jag var framme på jobb kl 13 och en kvart senare hade jag och min mobil stängt dörren om oss och jag ringde upp. Jag pratade med den handläggaren som hade hand om MIN ansökan och min only. Barnens handläggare befann sig i Kalmar. Min första reaktion blev förvåning. What the fuck? Så hon hänvisade mig vidare och jag ringde till Kalmar och drog hela historien för tredje gången med tingsrätten, ansökningar, godkända papper och bifogade kopior. Jag förklarade att jag skickat ALLA TRE ansökningar i samma kuvert. När hon fick det på sitt bord var kuvertet öppnat och där i låg barnens ansökningar och personbevis, thats it. Det jag får göra, sa hon, var att ta en ny kopia på tingsrättens beslut och skicka det till henne. Jag bad om en adress direkt till henne och bad henne även att ringa till mig när pappret kommit fram och ändringen gjord. Hon lovade att göra det. Jag passade även på att uttrycka min besvikelse och hur jävla dåligt jag tyckte att detta var skött. Det var kasst av Malmö kontoret att öppna kuvertet, bara plocka ut en ansökning och inte ens kollat VAD de skickat iväg. Hon sa att hon inte gjort nått fel, hon hade bara fått det sådär på sitt bord och det förstod jag, det var ju inte henne jag var arg på. “Varför har barnens ansökningar hamnat DÄR?” undrade jag. De har väl mycket att göra i Malmö fick jag till svar. Men fan vad korkat..  Men nåja. Med vemod fick jag tacka och visste att jag hade en kopia att ta och ett brev att skicka til Kalmar i morgon.

Efter nån timme såg jag hatt jag hade ett meddelande  min röstbrevlåda. Jag lyssnade och ringde upp numret hon hade lämnat. Det var handläggaren i Kalmar. Hon berättade att hon, efter vårt samtal, hade ringt upp handläggaren i Malmö och mycket riktigt, där låg kopian från tingsrätten. Kalmar berättade att hon hade en kopia i handen (förmodligen fått det faxat) och skuklel få originalet i morgon. Dessvärre hann hon inte ändra det idag men i morgon bitti, då ändrar hon barnens namn!

YAY!! Och så löste det sig – tack vare denna handläggaren i Kalmar som vet vad serviceminded betyder. Som vet vad det är att hjälpa någon. Hon behövde faktiskt inte göra detta men gjorde det ändå – och DET uppskattar jag och det var jag noga att poängtera till henne i telefon när jag tackade henne. Hon var ödmjuk, förstående och hjälpsam. Andra på Skatteverk, Försäkringskassor odyl borde fan lära sig av henne och den första handläggaren jag fick förra året som hjälpte mig vidare med tingsrätten och allt.

För övrigt gick min dag bra. Jag hade EN enda bokning när jag kom till jobb men tog en jävla massa dropins så jag hade en bra kassa och några roliga piercings. Jag gjorde en klockren Oversby på en kund och plockade ut två DA. Jag fick sluta 18 och fick skjuts hem av min kollega och kom fortare hem till mina barn som sprang ner för  trappan och mötte mig i porten med massa pussar och kramar!! ÄNTLIGEEEEEEEEEEEEEEEEN!!

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Andie skriver:

  Vilken tur att det ordnade upp sig och att handläggaren i Kalmar fixade detta så fort.
  Jag hoppas att du har haft en mysig kväll med pojkarna också.

 2. Glory skriver:

  Det är så härligt när de faktiskt är hjälpsamma. Grattis till namnbytet *cheer*

 3. Thina skriver:

  Du ser smålänningar är allti datt lita på :-) Nä men det va bra att det gick så smidigt!
  Och jag kan fatta att du inte vill att dom ska ha det andra namnet….inte så kul att bli förknippad med nån sån………Och han träffar dom ju ändå inte så det är ju verkligen dina barn! Och då är det ju en födel att ha samma namn!

  Grattis till att allt gikc bra! *harrt*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com