En passande studentpresent, skolavslutning & napp!

Phini avslutningNu är det fantamig sommarlov för Phini – och han har överlevt sitt första år i grundskolan. Till hösten är det dags för årskurs 2. Tiden går undan..
Det var avslutning i morse på hans skola och vi gick dit hela familjen och med mormor – hon brukar alltid vilja följa med på sånt. Älskade mormor. Det hölls en massa långrandiga tal (inte min grej) och sjöngs massa tråkiga jävla sommarvisor (inte min grej) och nästan alla ungarna hade varsitt uppträde att bjuda på. En del av uppträdanden var jävligt coola men det mesta blev mest trist. Jag tillhör inte skaran “Naaw” föräldrar som tycker det är så jävla gulligt och duktigt och fint bara för att det är ungar. Det är verkligen INTE min grej det där med Idas sommarvisa..
Phini fick ha på sina fin byxor och sin fina väst med döskallemotiv på ryggen och en svart t-shirt med döskallar på. Han var en snygg förstaklassare.  Efter alla uppträdande och allt vad det hette bjöds det på kaffe, saft och tårta som femteklassarna hade bakat. Mycket god frukost – DET är verkligen min grej!

Igår jobbade jag lite och det gick bra. Dagen gick fort och det var ganska mycket att göra i butiken men lite segare i studion. På kvällen hade jag bokat in en av dagismammorna som skulle på studentfest (idag, fredag) och ville så gärna att jag målade hennes naglar. Så när kvällen närmade sig kom hon hit och ville ha korsett inspirerade naglar, vilket ju råkar vara mina favoriter. Min kusin Lizette kom också hit efter att jag hade efterlyst henne lite. Hennes studentpresent som jag beställt kom  igår och jag ville gärna lämna av den. Jag hade beställt yrkesrelaterade gåvor – jag tyckte det passade som studentpresent. Och eftersom hon nu är utbildad undersköterska fick hon en rosa pennficka, en rosa namnskylt där det står “Lizette Landén, Undersköterska” på och en pin med det klassiska korset på. På baksidan hade jag låtit gravera hennes namn och datum för studenten. Det verkade som om hon blev glad i alla fall, jag hoppas verkligen att hon blev det. Jag blev i alla fall nöjd.

bild 1 bild 2

Vad tycker ni? Är det, eller är det inte, en passande present?
Grattis igen, älskade Lizette. Jag är fruktansvärt stolt över dig.

Lizette stannade kvar en stund på kvällen och var lite nibblish så hon/vi fixade nudlar och satte på en film och som vanligt var det jävligt mysigt. Vi snackade öppenhjärtigt och mös en stund innan hon gick hem igen och jag kurade ner i sängen.

Idag var en härlig dag. Jag har fått handlat hem, plockat och trixat, kastat massa sopor, diskat några gånger, haft en rörmokare som kollat toa. När nämnde rörmokare ringde på porttelefonen svarade Laaiti och jag hörde tydligt en mansröst som bröt på tyska (?) som presenterade sig och sa att han är rörmokare. Och jag hade just pratat med pojkarna om att ha pizza till middag men att vi skulle göra egen och inte ringa pizzerian vilket de envisades om. Så när rörmokaren ringde på och presenterade sig hörde jag Laaiti tjuta åt honom “ÄR DET PIZZERIAN??” Haha. Jag fick ta över luren och släppa in honom, Han kom upp och mina pojkar är INTE blyga utan började direkt snacka med honom som om de kände honom (som vanligt). När han sen skulle gå efter att han kikat på toa och haft en motsatt diagnos än tidigare vaktmästare som lagat den sa Laaiti “Jag trodde du var pizzerian när du kom…” varpå rörmokaren svarade honom och tjattrade lite. Barnvänlig rörmokare med taskig brytning men såg förbannat trevlig ut för att vara… äldre än mig.

Pojkarna var ute på gården hela eftermiddagen efter att vi kommit hem. Jag hade planerat en riktig myskväll med min trio. Hemmagjord pizza i vardagsrummet till filmen Bolt och därefter godis & chips. Jag fick för mig (dumma mamma) att de skulle kanske uppskatta det. Så när pizzan var klar kallade jag upp pojkarna. De kom upp, åt litegrann, tog nån enstaka bit godis, sen ville de ut igen. och naturligtvis fick de det. Sen stannade de ute tills jag kallade upp de vid 22 och det fortfarande var ljust ute. Inga sura miner, inga protester. Alla barnen har varit fina idag och stämningen har varit lugn och harmonisk.

Och som grädden på moset kom napparna jag faktiskt vann i Cims blogg!
Kan man ha för många?

Vann_fler_nappar_hos_Cim

Och JA – hon TAR dem nu!

Napp

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. nalle333 skriver:

    Vilken liten cooling! :)

  2. mimmi skriver:

    Jag tycker att presenterna var jättefina! Broschen är ju nästan ett måste, den är så fin och varför ska man inte vara yrkesstolt när man har en bra utbildning? Jag tror säkert att Lizette uppskattar presenterna, speciellt när hon börjar jobba och stolt kan sätta sakerna på sig. Mycket bra val av present, tycker jag i alla fall!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.