En rosa fluffig jul, ska vi ha!

Ni har säkert också kollat igenom tjuvlyssnat.se. Om ni inte har det så rekommenderar jag sidan.
Det som gör att det är så kul är just att det faktiskt är riktiga människor som säger riktigt roliga/korkade grejor. Ungefär som att en verklighetsbaserad film genast blir så mycket bättre när man vet att det faktiskt har hänt på riktigt. Världen är otrolig och människor.. människor är fan också otroliga.

Det som är kul med att jobba i studion/butiken som jag gör är att man får träffa så många olika människor. Och ganska ofta har vi vår egen tjuvlyssnat där. Människor som säger korkade grejor (som för oss är ju självklara och logiska) och roliga saker. Människor som uttalar ord fel. Att man uttalar en piercing fel är sin grej, jag hör ofta lambrett istället för det korrekta labrett. Igår bokade min stammis in sin frenulum som mer korrekt är en frenum. Sånt kan jag ta (Frenulum är mer det korrekta ordet på alla ”strängar” man har på kroppen, exempelvis under tungan, under överläppen, under ollonet etc).

Men det roligast under dagen var killen jag gick fram till och undrade om han behövde hjälp och till svar fick jag att han ville titta på CHÄÄJROR. ”Vad vill du titta på, sa du?” undrade jag som inte fattade vad han menar. Han upprepade sig och jag hänvisade till Cindy. Cindy hade mer pejl på vad killen menade när han hade sagt att han ville titta på KEDJOR. Trots att vi hade sagt upprepade gånger det korrekta ordet KEDJOR så sa han fortfarande fel, eller uttalade det fel.. trots att han för övrigt pratade ren skånska/svenska. Det var bara detta ordet han inte hade koll på. Cindy fnittrade som en fjortis och tyckte det var kul och för att upprätthålla hennes goda humör skrev jag en lapp med ”CHÄÄÄDJOOR?!?” och la under disken som jag pekade på åt henne. Hon såg den och brast ut i asgarv mitt i butiken. Tänk att en sådan liten grej kan göra henne så glad. Hon skrattade åt detta hela dagen och sparade lappen. När jag gick ut för att röka skickade jag ett sms till henne ”Jag funderar på att byta ut mina smycken.. kanske ska köpa en ny CHÄÄÄDJA” – Hon berättade att hon framstått som en idiot när hon åter igen brast ut i garv i butken med kunder.
Small things amuses small minds, haha.

Igårkväll gjorde jag glass som jag fått recept av Babbi på. I morse blev det min frukost. Jag kunde inte hålla mig, jag var så jävla nyfiken på om det verkligen var så gott som hon sagt och det vill jag tala om för dig.. att det var det. Undrar om jag någonsin kommer uppskatta GB mer. Nu har hon pajat det för mig. Nu har hon pajat GB! Men det gör ingenting, jag har något bättre nu!

När jag tänker på Babbi får jag upp bilder i mitt huvud om rosa fluffiga saker och kommer att tänka på julpyntet som Åhléns säljer. När jag var liten fanns det inte så mycket fluff att ha i hemmet under juletid. Det fanns röda kulor till grannen. En & annan tomte. På Åhléns säjer de numera lila, rosa, vita, röda, svarta och silvriga fluffiga saker man ska hänga i granen. Ingenting är som det var förr.
Deyt känns som om jag levt i en grotta de senaste 10 åren. Jag har liksom inte hängt med i ”julmodet”. Jag blev förvånad men kände mig samtidigt så liten i butiken, som ett litet barn på julafton och började smida planer om julgranar, pynt och julsaker. Änglar, tomtar, snögubbar, fluff och glitter!

Denna julen kommer bli magisk. Det har jag bestämt!

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. GirlGoesMom skriver:

  Roligt med annorlunda julpynt! Själv skall jag köra på en stilistisk vit/silver julgran.. men jag är grynt sugen på att torka apelsinskivor och hänga in oxå.

  Jag vill gå kurs för att få pejl på allt material som finns inom scrapbooking. Nya idér, andra sätt att göra saker jag redan kan osv. Det är ju jättekul att få andras perspektiv på vad man kan ha alla småpryttlar till! Digitalt tycker jag inte är lika kul, men det duger i krig *ler*

 2. Ninna skriver:

  haha CHÄÄDJOOR
  hade dött av garv om jag hört det…
  Gissa om jag skulle vilja jobba med er, ni verkar verkligen ha skitskoj på jobb.
  Sånt förgyller verkligen tillvaron och man går med ett leende på läpparna länge efter att man läst din blogg.

 3. Hanna skriver:

  Haha, bra att ni har kul på jobbet :D

 4. patruska skriver:

  haha vilka folkanarr ni är

 5. Teres/bidosa skriver:

  Barn brukar annars vara ganska bra att pynta granar! Förra året la min stora alla sina favoritleksaker i granen!!! En gran med gröna spadar… finns de nått mer som säger JUL??

 6. alma skriver:

  Ro hit me´receptet kärring! ;) Har btw knyckt din idé o påbörjat en snuskblogg hihi! Köss på dej!

 7. Anna skriver:

  Du skulle inte kunna lägga in det där receptet på glassen?? Vart ju lite sugen och nyfiken.. :)

 8. Jessica skriver:

  Kom till Rusta, här har vi rosa julgranar med :P

 9. GirlGoesMom skriver:

  Hah bilder på pepparkakorna? ;D Det vill du bara se för att de blev dåliga! Jaja, får väl offra mig då.. tar bilder ikväll *fniss* men de riktiga bilderna får komma efter baket i helgen. Resultatet blir nog bättre med bakplåtspapper oxå. Hade slut på det, emn orkade inte vänta en dag till :D *handla*

 10. Maria Malmgren skriver:

  nu vill man oxå ha receptet på glassen.;) hihihi.. alltid skoj med felsägningar mm…
  Kram Maria

 11. Carita skriver:

  hahahaha . du skriver på ett otroligt spännande sätt! :D du har bra stil! kul med lite tjuvlyssnat från jobbet!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com