En solig lördag gör oss glada!

Se vilken ljuvlig dag det är idag! Solen skiner och det ser ut att vara ganska vindstilla!

Barnen mina väckte mig kl 7. En lördagsmorgon, klockan SJU. The joys of motherhood, haha!
Pojkarna och jag somnade huller om buller i soffan ganska tidigt (runt 22), deg var väldigt mysigt. Vi hade film och massa gott som vi brukar på fredagskvällarna och jag vaknade vid ett igen när min dotter gjorde sig tillkänna och gav mig en anledning att krypa ner i sängen.

Pojkarna är satt i städpatrullen idag. Deras rum – deras ansvar. Kan man inte ta hand om sina saker ska man inte ha dem iheller. Så nu har de plockat upp och rensat och jag lovade att dammsuga och tvätta golvet i deras rum. Det gick ovanligt snabbt och smidigt idag och jag undrar om inte solskenet påverkar oss alla och ger oss lite lyckorus.

Nu när man har fler timmar till övers och är mammaledig har man plötsligt mer tid att städa och vårt hem känns mycket mysigare nu när man har mer tid att hålla ordning. Jag kan få panik när det blir för stökigt med kläder och leksaker och grejor överallt. Lite damm och grus i hörnen stör mig inte lika mycket men när det blir, som pojkarna säger ”babbelibabbel” (rörigt/stökigt) så mår jag inte bra.
Vissa saker går liksom inte att undvika. Dotterns alla tusen grejor på golvet i vardagsrummet är organiserat så pass att det ligger i hennes babygym.

Jag har plockat bort några mattor, dammsuger var/varannan dag och köpte en ny mopp igår. Tösen släpar sig fram på nolltid och jag ser helst att hon gör det på rena golv. Så städning på min klämdag idag en stund utan att låta denna vackra dag gå till spillo.

Men först: lunch till barnen och jag ska göra mig iordning!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jessica skriver:

    Känner igen de där med att inte må helt bra när allt ligger utsprätt i hela lägenheten. Lite ordning är skönt

  2. Mattias skriver:

    Men du, fäst några trasor på tjejen.
    Hon hasar runt och du får städat, Win – win :p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com