ante omnis mea familia

En ständig påminnelse om vart jag kom ifrån, vem jag är och var jag är idag och var jag är på väg

Gud vad roligt det var att läsa alla kommentarer till min nya tatuering – och att åsikterna skiljer sig! Skönheten med tatueringar är just att man kan oftast tolka det lite som man vill. Inte för att jag egentligen tycker att denna jag satte idag är så abstrakt.
Tanken bakom mina armar har jag nämnt tidigare.

Den högra armen speglar mitt förflutna och min barndom. Den ska gå i svart och grått och står för incesten, övergreppen, övervikten,  mobbingen, den inre smärta och hur trasig jag var som barn. Hur ett barn kan bli så misshandlat mentalt, känslomässigt och psykiskt och stampad på och utsatt för så mycket ont. Jag har döskallarna på överarmen, jag har de tre “hear no evil, see no evil, speak no evil” (som påminner mig VÄLDIGT mycket om barndomen)  i form av döskallar på ovansidan av underarmen, jag har “mig” – trasdockan, den döda lilla flickan med bandage och nallen i famnen på undersidan av underarmen, och nu en ond liten unge/bebis som skriker ondska och smärta. Ni som tyckte den var rälig – bra! Då vet ni hur min barndom var. Hela den armen, hoppas jag – ska bli sammanvävd. Jag har letat upp en hel del bilder för att ge Nis en idé om vad jag var ute efter, och sen gjorde han något helt eget utav det. Han hämtade inspirationen av tre andra bilder men gjorde en helt egen grej. Det han sa, när jag satt bredvid och såg aningen skeptisk ut var “Trust me”. Och det gjorde jag – och han klockade den.

creepybaby

Min vänstra arm är halvt fucked-up dessvärre då överarmen är nästan svart efter fem, sex olika svarta coverups men jag hoppas att Nis och One Floor Down kan göra något med den. Annars är min plan för denna armen totala motsatsen. Den ska spegla min framtid, min lycka, min kärlek. Mina barns porträtt ska ligga som grund med deras namn och runt omkring ska det vara mycket färg och blommor och kärlek – jag har ingen direkt plan men jag tror att Nis kan hjälpa mig. Jag får mer och mer förtroende för hans expertis.

Mitt förflutna och min framtid. Min ena arm ska påminna mig om vart jag kommer ifrån och vad som gjorde mig till den jag är idag och den andra armen ska påminna mig om all den lycka och kärlek jag faktiskt har och strävar efter.

Och texten jag sa att jag ska ha, under nyckelbenen, från sida till sida, hade ni rätt om. Ante Omnis Mea Familia. Men jag är osäker på typsnittet. Snälla, om, ni har tips eller förslag på ett typsnitt som kan passa, säg till!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “En ständig påminnelse om vart jag kom ifrån, vem jag är och var jag är idag och var jag är på väg”

%d bloggare gillar detta: