ante omnis mea familia

En underbar dag med min stora lillkille!

Vilken underbar dag jag hade med Laaiti igår! Efter att Phini hade blivit hämtad drog vi in till Malmö och gick runt på Entré och bara softade. Kollade i affärer, köpte en godis dispenser (typ Pez) till Laaiti och nya skor till Kaeli (som ju är för stora och måste bytas). Vi fikade på Burger King där han satt vid glasväggen och tittade ut på alla små människor och små bilar och han var så lugn och fridfull och avslappnad. Nånstans mittemellan pommes och hamburgare sa Laaiti till mig “Mamma, vad skönt det är att det är bara du och jag” och det värmde mitt hjärta, det var ju det jag hade hoppats på. Han fick två mjukglass från BK och jag kan väl tycka att de är ganska små men det blev en big deal för honom, det var massa lyxigt. Eftre att vi hade hämtat våra reserverade biljetter satt vi och väntade på att Bion skulle börja och där var även en annan mamma med sin son som väntade och Laaiti är ju inte ett dugg blyg utan började leka ganska ohämmat med pojken. Mamman log och skulle se till att hennes son uppförde sig. Laaiti fick spela spel på min iphone och pojken satt bredvid och tittade och mamman manade ständigt at han inte skulle röra eller peka. Det hade inte gjort mig något. Laaiti delade med sig av sitt godis och tryckte ut en liten karamell till sin nyvunna vän och efter en stund kom pojken springandes efter Laaiti och skulle ge honom en krona för att han hade fått godis, jag tror nog det var mammans uppmaning. Laaiti sa “Nej tack, du FICK godis av mig!” och jag utvecklade det till att det var en gåva, han kunde behålla sin krona. En stund senare fick Laaiti ett tuggummi av pojken och det jämnade liksom ut sig.
Bion började och vi satte oss ner i en TOM salong. En stund senare dök det upp en pappa med sin dotter som satte sig bakom oss, sen kom en mamma med två barn som satte sig längre bak. Annars var det ganska folktomt. Laaiti blev rastlös efter två tredjedelar av filmen och sen hoppade han upp i mitt knä istället. Efter filmen körde vi hem och allt som allt hade vi en jävligt mysig dag och vi trivdes bägge två.

Idag lämnades Laaiti på dagis och Phini blev lämnad av Therese efter en övernattning hos kompisen. Sen har det varit sedvanligt husgöromål hemma hos mig. Och det var faktiskt ingen svartsjuka pojkarna emellan, att den ena hade fått det och den andra hade fått det, som det annars lätt kan bli. De pratade nöjt om sina respektive upplevelser och verkade nöjda med det.

Och min älskade lilla sociala dotter har börjat visa en helt annan sida. Nu i helgen hade jag besök av Maria och hennes barn. Kaeli började GALLSKRIKA så fort de kom nära henne. Och det var likadant när Therese (Andrées mamma) försökte hålla henne i söndags. Och när jag och Kaeli hälsade på Lotta i helgen var det samma sak – Kaeli ville absolut till mamma igen. Lotta – av alla människor, Lotta. Lotta som känner Kaeli väldigt väl och har träffat henne sedan samma dag hon föddes. Men jovisst, when push comes to shovel – mamma är väl bäst och jag får njuta lite utav att min dotter vill vara med mamma och att hon tycker mamma är bäst! … och mormor & morfar &  brorsorna, såklart. Vi är nog ganska tajta i familjen!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “En underbar dag med min stora lillkille!”