En underbar gåva.. Goschoba-style

Igår hände en del olika intressanta saker, under dagen. Det började en stund efter att jag hade publicerat mitt morgoninlägg. Jag gick in på toa och gjorde mig iordning inför dagen och la en makeup, fixade håret och allt det där som jag gör varje morgon. Jag hann till och med bli sur på Martin för att han har en tendens att flytta på mina saker. Jo han är duktig på att städa men det blir jobbigt när han om och om igen flyttar runt på mina saker så att jag inte hittar dem. Igår var det diademen som brukar ligga i en rund träask på tvättmaskinen. De hade han lagt undan och lagt i en låda borta vid badkaret. Min första undran är “varför?!” – hur var de ivägen för honom..? Träasken står kvar med hälften av sakerna i.. så den var tydligen inte i vägen.. so WHY?! Jag kan reta mig på sånt.. att inte hitta mina saker där jag lagt dem.
I alla fall..
När jag var färdig med det jag skulle tog jag en titt på mitt öra. Jag har inte haft smycken i snibbarna på länge för att de började göra ont och svullna så min tanke var att de skulle vila. Jag spräckte min vänstra snibb för några år sen vilket resulterade i en svagare snibb med inte mycket hud kvar.. så jag har haft det på känn, att det var en tidsfråga. Efter att de nu hade  varit svullna igen, som vi några tillfällen innan, hade särskilt min vänstra snibb blivit sårig och bildat ruvor, som sedvanlig sårläkning. Jag har låtit det vara och igår vid en koll drog jag tummen och pekfingret försiktigt över för att kolla läget.. och vips.. den minimala sista lilla ruvan trillade av och örat, som hållts ihop med den ruvan, gick isär och delade sig.
öra Så split tongue i all ära – jag har en split lobe. Det kommer ta tid att vänja sig vid detta hahaha. Vad man kan göra? Sy ihop det. Jag har inte så många andra alternativ om man bortser från Martins förslag att LIMMA IHOP ÖRAT. Karlar.. är det inte lim som fixar klirret så är det silvertejp..
Så jag får kolla upp kirurger som fixar detta. Jag kommer förmodligen vända mig till privatläkare när det är dags.


apadravya-001Väl vid jobb gick det bra. Jag hann med en speedyshopping och köpte mössor, vantar och boxorshorts till pojkarna och en nezeril till Martin som är lite täppt i nejsan. Jag hade inte överdrivet med bokningar men som vanligt fylldes dagen med dropins. En av våra bokningar hade bokat tid för att göra aparavya, vilket är en relativt ovanlig piercing i Sverige och jag har själv varken observerat vid en sådan eller sett nån, så jag tog tillfället i akt och frågade kunden om jag fick övervaka och efter hans godkännande fick jag se och lära. Man är aldrig färdiglärd, eller hur – och ni ska veta att jag inte är för stolt heller. Men nu såg jag, lärde och nu vet jag. Aj, aj, aj…

Efter en stund på jobb gav Cindy mig en present. Ett svart paket med rosa band och med en dikt på framsidan.. Det stod:

Vilken glädje det är
att få gratulera
till att ni om en tid
kommer att bli flera

Av allt fantastiskt
vi människor gör
finns inget så stort
som det ni står inför

Ett barn tar nu form
sekund för sekund…
Men allt man kan se
är en mage bli rund.

Och när barnet är redo
att sen komma ut
är all längtan och väntan
äntligen slut

Puss och kram
Cindy

bullen i ugnen Jag öppnade paketet och såg tröjan hon hade köpt till mig på H&M efter att hon bett mig prova den häromdagen. Hon sa att det skulle bli en tröja jag skulle mest ha på jobb så jag hade mina misstankar att hon skulle trycka nått på den, men jag trodde det skulle vara mer jobb relaterat med företagsnamn och min befattning, men tji fick jag..
Och jag vet att hon nämnt att jag MÅSTE ha en bebistöja.. så när hennes plan började ta form insåg hon att de befintliga bebiströjorna är för mesiga för missmaddis, så hon gjorde en egen – och den är ju klockren.. Goshobastyle! Jag blev jätteglad av tröjan och satte den på mig direkt och kommer ha den på mig tills den stinker av svett haha. Tack Cindy – jag älskar dig.

Vi hade en brittisk man som kom in och ville ha hål i örat. Jag är ganska bra på engelska och samtalet flöt av sig själv. En stund senare kommer en kvinna in och säger, på engelska, att hon inte pratar så bra svenska. “Well, I speak english” replikerade jag. Hon undrade om örhängen för barn och jag visade henne runt lite och gav förslag och kort därpå frågade hon mig “Have you lived in Australia..?! Cause you speak just like we do!” Och jag kunde inget annat än att ta det som en underbar komplimang och svarade sanningsenligt “… no, I’ve never been abroad my entire life”.
Cindy fnittrade lite bakom kassan och tänkte på det, hur jag bytar dialekt så fort, för några minutrar tidigare pratade jag med den brittiska mannen på hans dialekt och när kvinnan från down under kom in, bytte jag och pratade på henens dialekt. Antar att man kan kalla det en talang och ni har kanske hört talesättet förr – Tala till bönder på bönders vis och med den lärde på latin. Men glad blev jag av hennes komplimang.

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. JASAS.se skriver:

  Det ser ont ut.. både vänstra örat och snoppidoppen, hua!

  Fan vad söt tröja, dock! :D

 2. Linnéa skriver:

  Om du vill slippa gå till en kirurg kan jag rekommendera Poul som har studion Anatomorph på Föreningsgatan. Han har sytt ihop mena 30 mm lobes och det syns idag inte att jag haft så stora töjningar. Han är riktigt duktig. Mina svärmor som är narkossjuksköterska sa att on aldrig sett en så snygg konstruktion.

 3. patruska skriver:

  ahh attans tänkte till att hon hade gjort tröjan själv, den är jätte fint

 4. Wousch skriver:

  Fräck tröja och underbar dikt! *love*

 5. netscape skriver:

  Vilken underbar chef du har…omtänksam, generös och med en förbaskat bra smak! *wow* Klart schnöggaste bebis-tröja jag sett.
  Angående Martins ”städande”…….så är det ett typiskt manligt fenomen, för hemma är det ta mig fan precis likadant. Varför byta plats på saker som ändå inte är ens egna? Var dag letar jag efter sånt jag föregående dag använt och minns vart jag lagt MEN som plötsligt försvunnit och jag får ringa honom till jobbet och fråga. Irriterande!

 6. Therese.A skriver:

  Tejpa ihop kan man ju inte göra..
  Jätte fin tröja *kjerlek* Den är mycket bättre än dom andra bebiströjorna som finns.

 7. Lisa skriver:

  Jag vet inte, jag tyckte nog det såg ganska coolt ut med öronen? Ny modifikation, ny trend? Taggiga öron.

 8. dizzy skriver:

  fy fan vad ont med ditt öra skickar en blås,,,
  men tröjan va din stil så cooooolllll *woohoo*

 9. Andie skriver:

  Aj aj aj att örsnibben gick sönder det ser i alla fall ut att göra väldigt ont.
  Och tröjan du fick av Cindy var ju toppen.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com