ante omnis mea familia

Enkom kallefjipper!

Idag blev en kanon dag. Jag fick sova till lite efter 09 i morse och bara det gjorde dagen mycket bättre. Min rygg värkte enormt när jag vaknade så jag kunde bara ligga på sidan utan att ha ont. Men vid positiv anda vet jag att det kunde varit värre, det kan det ju alltid.

Jag gick upp och gjorde gröt till mina söner innan jag fått i mig kaffe och morgoncigg och efter att de blivit serverade frukost satte jag mig på balkongen en stund. Sen kunde jag i lugn och ro göra mig iordning för dagen.
Efter att pojkarna ätit lunch gick vi hem till Tess & Thomas som planerat. De har nyligen flytta och jag var ju nyfiken på deras boende. Pojkarna lekte väldigt glatt hela tiden och det bråkades inte en enda gång. Det är nästan kryss i taket. Tänk att mina två små hökk sig i skinnet sådär. De fick godis av Tessi, såg på film tillsammans, lekte med leksaker och lera och sprang runt, runt, runt i lägenheten sådär som bara barn kan.
Thomas bjöd oss att stanna och äta krabbelurer (?). Det var något nytt för mig dessa ”påminner-om-tjocka-pannkakor” och väldigt gott.
Pojkarna fortsatte sin rusch på socker och sprang runt som duracellkaniner på amfetamin och trivdes. Plötsligt kommer Laaiti ut i köket där vi satt och drack kaffe, iklädd endast sina kalsonger. ”Mammaaaa, får jag vara såhär naken?!” frågade han mig precis som han gör hemma. ”Men Laaiti, vi är bortbjudna nu, då får man ha kläder på sig” svarade jag skitungen. Men han verkade inte lyssna på det örat och kände sig som hemma och sprang omkring i bara kalsongerna. Tess och Thomas verkade itne bry sig och inte de andra två barnen heller att tokiga lillebror sprang runt i kallefjipper så jag lät honom. Jag har en känsla av att kommer växa ifrån det där.

Mot kvällen hade vi sällskap till ICA. Vår ICA stänger 21 alla dagarna och det uppskattar jag hos mitt ICA för det tycker jag är en bra tid. Jag köpte inget som vi desperat  behöver bara saker som extra. Godare frukost exempelvis.
När vi kom hem var pojkarna inte trötta, de sprang omkring här hemma också tills plötsligt, från ingenstans, de bägge kommer och gäspar runt 21 och vill gå och lägga sig. Det tycker jag om hos barnen. De är inte typen som ska tvinga sig själva att vara uppe utan lägger sig när de är trötta vilken sällan är för sent.

Så det var en hel dag med goda vänner och i morgon kör vi en repris fast med andra vänner – Dizzy med familj. Kan inte bli bättre!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Enkom kallefjipper!”