Ensam mamma söker?

Nu ska jag tycka till igen. Jag gör det ofta och inte utan att det oftast blir en massa rabalder. Men detta är vad jag tycker och det står jag för.

Ensamstående morsor och pojkvänner. Det är inget lätt det där, att få ihop det. Jag har ju mina barn 100% och kanske inte lika mycket möjlighet att träffa killar och dejta som morsor som har sina ungar varannan vecka.  Och jag är nog ganska gammaldags i många avseenden.

Vad tycker jag?
Men helt generellt tycker jag jävligt synd om de ungarna som får växa upp med morsans nya pojkvän – den pojkvännen hon har och introducerar  till sina barn innan hon antingen tröttnar och byter ut honom eller kommer på att det funkade inte de två emellan eller när han drar för att det inte riktigt var hans grej eller vilken annan jävla anledning som helst.
Kille, efter kille, efter kille. Som kommer och går. Jag undrar vilken bild barnen får av sin mamma och hur det kan komma att påverka barnen när de växer upp. Vilken bild kommer de av av förhållande helt generellt?
Sen undrar jag, hur trygg deras uppväxt blir. Var ligger stabiliteten och tryggheten som varje barn förtjänar? Med pojkvänner som kommer och går. För det ÄR så – att när en pojkvän dumpar mamman så dumpar han faktiskt samtidigt barnen – är det OK att utsätta sina barn för det om och om igen sådär lättvindigt? Jag tycker inte det.

Och vissa morsor tror att det underlättar när de presenterar killen som “mammas kompis” – ärligt talat, är din unge verkligen så BLÅST att han/hon går på det eller tror du så lite om din egen unge? Ungar är inte korkade. De är inte mindre begåvade bara för att de är barn. De fattar nog mer än vad du tror. Särskilt om din pojkvän sover över – i din säng hos dig. Och att sen ljuga för sina barn – bra jobbat. Det lär de ju verkligen ett och annat..

Hur gör jag?
Sedan min separation med pojkarnas pappa har mina söner fått träffa EN pojkvän – och det var Kaeli’s pappa som jag blev tillsammans med, gifte mig med, blev gravid med och dumpades utav. Jag kan inget annat än beklaga och ångra en jävla massa för mina söners skull, att ännu en man lämnade dem, precis som deras pappa gjorde. Och sedan Kaeli föddes har jag inte haft hem en enda pojkvän. Självklart har jag träffat män under årens gång, några med bara fysiskt intresse, andra med lite mer romantiska intressen. Men aldrig så att barnen skulle få för sig att de är en del av vårt liv – på något sätt. Jag har ju en del killkompisar som kommer och går – precis som mina tjejkompisar. Kommer över och dricker kaffe och snackar lite skit. Björn hälsar på lite då & då, ett tag var Conny och hälsade på ganska ofta, och några andra kompisar och det är ju inget konstigt. Men mina barn har aldrig sett mig pussa & kramas med killar. De har aldrig vaknat och sett en man i min säng – och den tryggheten vill jag ge dem. Jag tycker INTE att det är rätt att introducera mina barn till killar som “kommer och går”. Jag tog en chansning med Kaeli’s pappa och se vart det ledde mig. Aldrig mer.

När jag träffar killar som jag har något intresse utav så är det således JAG som träffar honom, inte mina barn. Och om det skulle bli något mellan oss så vill jag behålla det så tills jag vet att han faktiskt har ett genuint intresse att vara med mig och är fullt införstådd med min hemsituation och sen får jag komma på hur fan jag gör sen.

Ja jag gör en big deal av detta. En jävligt big deal. För jag vet hur barn kan tappa respekt för sin mamma när hon tabbar sig med sådana här grejor och den respekten mina barn har för mig tänker jag behålla – det är viktigare för mig än att ha en pojkvän.

Dagens otänkta tanke. Nej jag har inte tänkt igenom detta inlägget, det var en ganska spontan tanke som kan diskuteras och tänkas på. Jag fick bara plötslig avsmak för en morsa som nu introducerat pojkvän 4 till sina ungar inom loppet av ett år. Hur jävla desperat kan man bli att ha ett förhållande..
Sen har jag en annan vän som haft ett förhållande med sin pojkvän i omkring ett år som fortfarande INTE presenterat honom för sina barn. Varför? För att hon inte känner att det är TILLRÄCKLIGT seriöst, kanske. Hon har sina anledningar, men jag stöttar hellre DET. För man gamblar inte med sina barn och deras känslor, trygghet och stabilitet.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Filippa skriver:

  Killen du träffade på tåget.. var inte han med hem och träffade pojkarna? (Inget påhopp eller liknande.. har bara för mig att det var nån, som nästintill bodde hos er ett tag).

  I övrigt, mkt bra åsikter!

 2. Chatrine skriver:

  Håller helt med i ditt resonemang..
  När jag var själv med Emil,
  så fick han träffa en hel del nya personer,
  tjejer som killar..
  MEN de (killarna) var inget mer än vänner..
  När jag sen träffade Tony första gången,
  så var faktiskt Emil med..
  MEN det var enbart för att jag var där med vänner,
  och inte för att träffa någon..
  Dock funkade det väldigt bra mellan Emil och Tony,
  och det klickade till mellan mig och Tony..
  Detta är snart 9år sen..
  Och vi lever fortfarande tillsammans.. =)
  Däremot har inte Emils pappa samma tänk när det gäller att dra in Emil i hans nya relationer..
  Emil har nog träffat ett 20-30 tal tjejer under dessa år..
  Hur det påverkat honom låter jag vara osagt,
  men det är INTE positivt..

 3. Frida skriver:

  Kan bara hålla med. Jag lever idag som gift och det hoppas jag att jag alltid kommer att göra. Men skulle det oturligt hända att jag o min man går isär så skulle jag absolut tänka som du. Aldrig att män skulle få komma o gå hur som helst.

 4. jag skriver:

  Jag håller med dig fullständigt missmaddis vad gäller denna fråga! Har med ungarna 100% o skulle aldrig falla mig in att presentera någon förrän det känns rätt, vilket ännu inte skett! Visst har jag dejtat ett fåtal gånger under åren, men gjort det utan barnens inblandning o vetenskap!

 5. Malin skriver:

  Det där var fan ta mig det bästa jag läst på länge,
  som jag sagt tidigare tänk om jag fick ha en mamma som du :heart:

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com