Ensam, ung webdesigner söker…

Det är ingen hemlighet vad jag jobbar med eller var. Alla vet att jag är piercare/butiksbiträde på Butik India. Jag har ådragit mig en enormt stor uppgift att lägga om hela hemsidan och på bästa möjliga vis lägga upp en webshop med. Hemsidan som ligger uppe nu är i desperat behov av främst en radikal uppdatering, jag står ju inte ens med och vad är det?! Cindy är numera butikschef men står som biträde. Sådana saker ska jag rätta till. Internet blir bara större och större och jag vet själv hur bekvämt det är med att handla på internet. Eftersom India har så enormt mycket smycken som inte finns att köpa någon annanstans i Sverige tyckte jag att vi borde ha en webshop. Jag och min stora trut.
Jag ska alltså ordna detta. Jag har lite erfarenhet sedan innan av webshop (jag har faktiskt varit egen företagare, how about that) men inte direkt av processen att faktiskt lägga upp skiten. Så jag har hört mig för och väntar på mina offerter från världens alla kanter.
India ska expanderas. Nya butiker ska upp och jag ska bidra med webshop.

Jag undrar lite om vad allmänheten tycker. Och försöker samla på mig så mycket information som möjligt och ber nu om just DIN hjälp. Om du kan svara på nedanstående frågor kommer du att göra mig väldigt lycklig!

 • Hur ser du helst att en piercing/smyckes hemsida/webshop ser ut?
 • Vilka funktioner tycker du skulle passa? (ex webshop, forum eller kanske rent av något blogg liknande)
 • Något särskilt jag bör tänka på som du tycker är viktigt? (ex något jag bör undvika, något som är väsentligt)
 • Kan du komma på någonting utöver de frågorna så spill your guts.

  Du gillar kanske också...

  9 svar

  1. GirlGoesMom skriver:

   Oj, det är ett stort projekt du tagit på dig. Hur har ni det nu på india med produktnummer osv? Det är a och o i en webshop. Iaf för den som administrerar den… Att ha tydliga produktnummer så att man vet vad som skall skickas. Något du bör lägga upp även för egen enkelhet är hur många som finns i lager, så att kunden inte kan beställa det som inte finns i lager. Man kan korsköra de tabelelrna så att det inte går att beställa ett högre värde än det som står i lagertabellen ex. Hur sidan skall se ut.. Oj, det var en svår fråga tycker jag. Känns som att du som har livsstilen och koll på vad det oftast är för typ av folk som kommer in har större koll på vad som är en lyckad design. En webshop är dock viktig att den hålls ”ren” i designen för att tilltala ett brett klientel, samt vara lättnavigerad. Det är vad jag kan komma på just nu. Hoppas något hjälpte!

  2. GirlGoesMom skriver:

   Något som JAG skulle tycka var roligt på en percingsida är bilder.. exempel på hur man kan använda smyckena så att sidan inte bara uppmuntrar till att köpa smyckena utan oxå till att skalla fler piercingar? Är du med på vad jag menar? Kanske 1-3bilder per typ av smycke som visar vad man kan använda dem till. Poosers och ”vardagspiercade” som jag själv skulle säkert få sig en liten kick eller knuff mot att våga göra nåt annat om det fanns lättillgängliga bilder på snygga smycken ”på plats” lixom.. *snurrig* Tycker själv det är rätt bökigt att söka runt i bodymod forum efter bilder på något man gillar. Jag tycker även att det skall gå snabbt att beställa.. inte något krångigt formulär, samt att det skall gå att betala med VISA/mastercard osv direkt på webshopen… Det bästa är ju om folk får välja faktura om de vill det oxå… Jag är en garvad webshoppare och snabb leverans är ju det som jag värderar högst, men det har inget med webshopen att göra egentligen.

  3. Ninna skriver:

   oj jättesvårt tycker jag, är ju inte så värst insatt i just webbdesign.
   men en tydlig och lättdirigerad sida är alltid bra, gärna med bildgalleri.
   Och att kunna betala både med visa/mastercard eller faktura om man vill det är bra.

  4. Anna skriver:

   Oj vilket stort ansvar men jätte kul för dig. jag kan nog bara hålla med dom som redan har skrivit. det viktigaste tycker jag är att det ska va lätt. Lätt att hitta sakerna och lätt att beställa. Man handlar ju oftast på nätet för att det är smidigt eller för att produkten inte finns någon annan stans än just på nätet. Men det kommer säkert gå jätte bra.. lycka till… :)

  5. Stina skriver:

   1. Det allra viktigaste, tycker jag i alla fall, är att du delar upp alla produkter i lämpliga kategorier. Det ska vara lätt att hitta det man söker, och då är det väääldigt viktigt att alla kategorier är lättförståeliga och precisa. Ha därför gärna underkategorier också.
   2. Ett forum är alltid kul tycker jag. Då kan alla kunder dela med sig av sina erfarenheter om piercingar etc. Osäkra eventuella framtida kunder kan också fråga om saker de vill veta. T.ex. hur mycket det går att töja i örsnibben utan att töjningen blir permanent etc :)
   3. Inte för starka färger. Välj ETT färgschema och håll dig till det (min favorit är rött, svart och grått). Allt för många webshopar har miljoner med färger inblandade. Ha också ett schysst och neutralt typsnitt i lagom storlek.

   Ganska enkla tips, som du säkerligen redan har tänkt på. But still! Jag kommer förresten kanske in på India nu i jul. Jag ska köpa en ny flesh tunnel till min ena öronsnibb och letar efter något väldigt speciellt. Ni kanske har det? :)

  6. Mie skriver:

   Oj, vilket jobb du tagit på dig :) Men du kommer fixa det kanon.

   Jag är lite nyfiken på det här ”Nyhet! Vi graverar in din käresta/ditt barn på t.ex. på ett halsband. ” Sånt är alltid populärt så lite exempel på sådant hade varit skoj :)

   Bilder i sig är alltid trevligt, vet man hur saker ser ut och sitter så ökar chansen att man köper det.

   Lycka till :)

  7. MaddeMad skriver:

   Jaaa… allt står faktiskt med som jag tycker. Stiren sida med svart, grått & lila eller rosa med enkel design. Kategorier ex: Öron. näsa. ögonbryn. läpp. kön osv & sedan underkategorier såsom stål, titan OCH kanske en åsikt från köparna om vad dom tycker om just den produkten. Givetvis ett forum så att kunderna håller kontakt. Bilder & att man kan vara en bonus kund eller vipkund när man har handlat för en viss sorts summa & kanske kan få lite rea? Ja ja här finns en hel del bra tips redan & jag har i stort sett bara fört dom vidare. Det är upp till dig nu Maddi & jag vet att du kommer att göra ditt bästa för det är DITT jobb dethär ;)
   Good good luck my dierest friend! Love Madde

  8. Annah skriver:

   Jag tycker Starpiercing är en superbra sida. Så nånting liknande den kanske? Fast håller med girlgoesmom om bilder när smyckna används. Sen det som maddemad säger, bonus för stamkunder :)
   Lycka till!

  9. TinTin skriver:

   Oj, jag återkommer med massa massa tips om detta senare, när min hjärna är klar. Jag har faktiskt tänkt på MASSA saker när jag handlat på nätet, och sist var det miljarder sidor med just piercingsmycken jag tittade på. Då bedömde jag dem i huvudet, och klankade ner på, och berömde en massa. Så du ska få nyttiga tips vid nästa tanke :D

  Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com