ante omnis mea familia

Ett annalkande jullov

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Jag vet att jag lovat många gånger att bli bättre på att uppdatera men livet kommer emellan. Det är hektiskt. Could’ve, would’ve, should’ve..

C’est la vie.

Nåja. Nu kör vi sista veckan denna terminen. På fredag börjar jullov för oss. Förra veckan var alla barnen hemma. 1 med distansundervisning, 1 som stannar hemma efter förskolans rekommendationer, och resten med olika förkylningssymptom. Men nu är alla där de ska vara.

Denna julen kommer min mamma hem till oss. Vi har inte firat jul tillsammans på några år men denna julen blir ju lite annorlunda eftersom min pappa dog för 7 månader sen. Detta blir mammas första jul utan pappa på över 40 år. Det vet jag eftersom jag är över 40..

Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste kännas för henne. Så hon sa själv direkt att hon ville fira jul hos oss och det är ju givet. Jag hade inte kunnat låta henne sitta ensam hemma.

Och utöver min mamma så kommer även Phinis flickvän Filippa vara här. De har inte varit tillsammans så länge men jag tycker ändå att vi haft bra möjlighet att lära känna henne då hon varit hör ganska mycket och hon är social och kommer och umgås med oss andra och inte bara sitter med Phini på rummet. Sånt gillar jag!

Så denna julen blir annorlunda men kan bli hur bra som helst i h jag ämnar göra den mysig. Vi håller på att rusta upp i källaren då vi har ett par stora rum som man kan inreda, som vi haft som förvaringsutrymme och träningsrum. Men nu tänkte vi fixa till det ena rummet så att det blir ett beboeligt rum till min mamma så att hon får ett eget rum när hon är här. Det kan bli hur bra som helst!

Hur kommer er jul se ut detta året? Har ni behövt göra några ändringar pga covid-19?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tankar om “Ett annalkande jullov”

%d bloggare gillar detta: