Ett gnäll deluxe inlägg.

Det är helt sanslöst vad tandvärk är horribelt. När det gör så ont att det spänner och dunkar i halva ansiktet, uppemot bakom ögat. Det är en förlamande smärta, man blir helt ifrån sig och vet inte vart man ska vända sig. För mig känns det enormt frustrerande att dessa två penicillinkurerna inte gjort det de ska. Och panodil hjälper ingenting och Ipren – som ju är ett bättre alternativ vid inflammatorisk smärta som denna, får jag inte ta sedan min gbp operation då den tillhör NSAID. Jag har dessutom magsår och när jag äter Ipren får jag sanslöst ont i magen. Känner mig hjälplös.
Så nu sitter jag i köket med tandvärk och ipad. Barnen sover och Magnus har lagt sig. Jag kan inte sova. Jag kan inte ens slappna av. Så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, bortsett från min egen lilla blogghörna där jag kan kräka av mig närhelst jag behagar.. Som nu.
Jag hatar tandvärk. Mest av allt – och då har jag verkligen upplevt mycket, alltifrån att föda barn till tarmvred. Men tandvärk toppar definitivt min topp 3 lista över mest smärtsamma tillstånd. En riktigt illa tandvärk kan man verkligen inte göra något åt, hur man än försöker. Det är förlamande och förtvivlande och rent för jävligt.

Och mitt i all tandvärk rör sig bebisen och stöter till min mittenfog så att det känns som om jag slits i sönder. Foglossningen är sänt av Lucifer själv och i synnerhet min mittenfog. Elektriska stötar i kombination av smärtsamma hugg i underlivet och jag spänner varenda muskel i kroppen. Samtidigt som tandvärken sliter sönder mitt ansikte.

Jag vill nog dö lite just nu. Eller i alla fall bli nersövd och vakna när allt är okej igen. Det hade varit skönt. Men eftersom det är uteslutet får jag nöja mig med att gnälla här i bloggen. Eftersom jag inte kan sova och inte kan slappna av heller. Jag har så sanslöst jävla ont just nu.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Therese skriver:

  Ja du fy faaan för tandvärk, har precis som du tuggat i mig 2 kurer pencillin. Jag satt också vaken på natten och visste inte vart jag skulle ta vägen… det finns en gel att köpa på apoteket som heter Cordosyl, det hjälper lite men då man har så där ont så vill man bara ta en tång och dra ut tandjä**ln själv. Ibumetin OCH alvedon ihop funkar också hjälpligt. För mig var det en varknut under en nerv som ställde till det och den där varbölden började synas i tandköttet och sprack, då var det som en befrielse fast det smakade inte vaniljglass direkt. Ring tandis och be att få komma akut, så här kan du inte ha det…

  • admin skriver:

   Jag har både Corsodyl gel och hemundervisning skölj. Som jag nämnde ovan får jag inte ta ipren (samma som ibumetin) då mitt magsår spricker upp. Vilket det gjort.
   Har nyss tagit andra penicillinkuren klar. Har tid till käftis nästa vecka.
   Vaknade med en abcess imorse som jag stack hål på… :-/

   • Therese skriver:

    Ok, kändes det bättre efter att du stuckit hål på den? för mig lättade det en hel del och nu väntar jag ”bara” på rotfyllning.

    Jättefin påsktårta förresten och hoppas er helg i stugan blir myyyys :-) ni verkar ha ett underbart familjeliv men även en bra grund att stå på inför föräldraskapet…

    (skrev alla kommentarer till dina inlägg här på samma, blev enklast så ;-) )

    //Tessa

 2. Patruska skriver:

  tandläkaren bör kunna ”öppna upp” den skadade tanden så att trycket släpper. Ring in om en akuttid

 3. Jessica skriver:

  Jag lider med dig verkligen och jag tycker nog att tandvärk tveklöst är första platsen på de hemska plågor man kan drabbas av. Man blir förlamad och man har så jävla ont att man skulle kunna göra precis vad som helst för att få det försvinna.

  Hoppas verkligen något kan hjälpa/lindra

 4. Ja fy faan vad det är hemskt! Tror jag hade tandvärk i ett år sist… innan jag ens ringde efter en akuttid. Det var så hemskt, kunde inte ens tugga maten utan satt och sög på varje tugga. Fick lära mig att tugga igen när tanden var lagad, haha! :pain: Rotfyllning… och två tänder utdragna.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com