Ett katastrofalt järnvärde

Nu i morse spenderade jag timmar på MVC för min inplanerade glukosbelastning. Det gick bra. Jag visades in i ett privat rum med bekväma fåtöljer man kunde sänka, TV och filt och allt. Vilken lyx. Jag tog på mig filten och somnade. Sköterskan kom in och hon satte igång elementet eftersom jag var så frusen. Jag somnade i stolen och sov av och till i ca 1.5 timme. Väl behövligt, jag sov så dåligt inatt. Jag hade huvudvärk halva dagen igår, somnade med huvudvärk, vaknade flera gånger, hade konstiga drömmar och vaknade i morse med huvudvärk.
Jag drack min glukos och efter 2 timmar stack hon mig i fingret. Mitt blodsocker värde var normalt och fint. Jag nämnde att jag är så fruktansvärt trött på sistone och hon sa att mitt järnvärde faktiskt var väldigt lågt. Så jag tog ut segern sist när mitt HB låg på magnifika 131… för mina depåer är tömda. Blodproverna hon tog sist visade ett järnvärde på 10. Det bör vara minst 60. Jag trodde att ett HB var ett HB och om ett HB var bra så var allt bra, men tydligen inte.. Läs mer här
Så det är lite katastrofalt och det förklarar varför jag är så fruktansvärt övertrött, orkeslös, lättirriterad osv. Problemet nu är hur vi löser det. Jag kan inte ta tabletter, inte ta flytande järn eller droppar för det spyr jag upp. Ni minns kanske att jag fick intravenös järn förr..? Venofer. Så hon ska prata med läkaren nästa vecka och se vad de kommer fram till.

Nu ska jag bara orka ta mig igenom denna dagen..

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Flisan skriver:

    Du är ju så gammal så allt järn har rostat.

  2. Mimmi skriver:

    Du, vet du vad? Det går åt mycket järn när man är en sån järnlady (stark) som du!!! Ha ha, nu fick jag till det va? Se till och få järn via dropp kvickt, det är viktigt att du mår bra både för babyn och för dina två småkillars skull. Och naturligtvis för din egen skull! *trosta*

  3. Mariamalmgren skriver:

    *harrt* *harrt* skickar över lite ”järn” rika bakelser till dig.. fyllda med KÄÄÄRLEK!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.