Ett nytt år annalkas..

Nu är det snart nytt år och därmed dags för img att sätta upp lite riktlinjer och löften till mig själv. Det blev lite så efter att Dickhead stack, att jag bestämde mig för att göra skillnad och fullfölja. Jag vill se mitt liv utvecklas. De senaste två nyår har jag lovat mig själv saker som jag har fullföljt. Många av er har läst om det och följt mig under årens lopp. Ni kan läsa lite av det här. Jag är inte perfekt, men jag gör det bästa jag kan och har alltså inte infriat exakt allt, men det viktigaste vill jag känna att jag drog i hamn.

Nu är det dags igen och jag började här hemma med min konkreta fysiska, materialistiska lista. Saker jag vill skaffa till hemmet och hur jag vill göra om. Igen.
Sen har jag min lista som innefattar min hälsa. Lustigt det där för varje år har jag denna listan och följer den i några månader, tar mina mediciner och allt det där men sen faller det bort nån gång under mittersta delen av året. Men året som ligge framför mig inkluderar jag vän (Dizzy) och vi ska göra vårt bästa för att tagga varandra.
Jobbet som jag ger allt jag har och detta året som kommer serverar mig fler resor till Östersund, åtminstone det första halvåret.
På min lista detta året står även körkortet son jag vill ha. Jag ska starta med körskolan, teorin och övningsköra mer med Emma och även körskolan och jag vill gärna se ett körkort i min hand någonstans under 2009.
Förra året gav jag mig själv löftet att jag skulle våga släppa in någon i mitt liv och omfamna kärlek men det infriade jag inte. Jag har varken vågat eller velat. Inte haft tid iheller för den delen. Jag funderade på om jag skulle ha samma löfte i år igen och försöka igen men jag bestämde mig för att det får va. Jag vill inte bjuda in någon bara för att, när det egentligen fungerar så bra som det gör. Och jag fick mina baksmällar detta år 08 (läs: bl.a psykopaten från norr) så det ska myckt till innan jag ens tänker den tanken.

I början på 2008 skrev jag:
“År 2008 ska jag också dedikera mig själv. Allt som jag gjort bra ska jag nu göra bättre. Ett år utan hjärtesorg, utan hat och utan ilska. I lyckans tecken går mitt år. Jag ska göra mitt yttersta att vara genuint lycklig och jag ska våga släppa lite på mina rädslor och möta det sista jag behöver och våga mera – våga att våga. Ett år i kärlekens tecken.”
Och så blev det nästan faktiskt. Utan hjärtesorg, hat och ilska tog jag mig igenom hela 2008 och det var en befrielse.  Den enda incidenten som tände alla mina fyrar var incidenten med Dickhead (såklart) och hans snabba episod i Svedala med flickebarnet. Men det var snabbt överstökat. Och mitt nästa år får gå i samma tecken för det känns ljuvligt. Och jag hoppas att Dickhead detta året som kommer, återhämtar sig och låter mig vara 100% för att jag ska nu starta en ny bok, med nya vita sidor att skriva på och helt nya kapitel som jag själv bestämmer vad som ska skrivas i. Och jag vill helst inte inkludera honom.

Nu ska jag bara finslipa min lista och försöka fullfölja.
Har du några nyårslöften?
Vilka löften tror du är bra att ha och vad är realistiskt att genomföra?

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. TuffLoysan skriver:

  Ett löfte jag måste ha inför kommande år är att masa mig in till Östersund när du är där, så man får se dig live =) Skulle vara något det.
  Annars så är jag tveksam om jag kommer ha något nyårslöfte. Skulle vara att börja träna då. Få bort gravidmagen och dom få gravidkilona som finns kvar. Vet inte hur länge man kan skylla sitt utseende på att man varit gravid? 1 år hörde jag nån som sa, men det lät lite väl överdrivet. Hahaha.

 2. Andie skriver:

  Jag har inte ens tänkt på nyårslöften förrens jag läste ditt inlägg faktiskt. Ska ta mig själv en funderare tror jag.

 3. Ann-Sophie skriver:

  Jag har två stycken nyårslöften och det är att för det första våga bege mig till tandläkaren och fixa i ordning mina tänder. Har en sån skräck för tandläkare och har nog inte varit där på över 8 år! *note*
  Sen så ska jag även ta tag i min hälsa under 2009. Jag har börjat bli livrädd för att få diabetes och tänker på alla andra sjukdomar som hör övervikt till. Det är dags att tänka ur en hälsosynvinkel med och inte bara att man vill bli smal.
  Så jag har att göra! :P

 4. Sarah (i Sandviken) skriver:

  Jag ger aldrig nyårslöften, det brukar alltid gå åt helvete oavsett om det är stora eller små löften. Speciellt om jag själv är inblandad….*ler*

  Kram *kjerlek*

 5. Patrik skriver:

  Hej Maddis.

  Kan väl bara säga att du verkar vara en väldigt smart och trevlig tjej med båda fötterna på jorden. Framförallt verkar du vara en tjej som säger vad du tycker och tänker, vilket är en mkt bra egenskap tycker jag(sålänge man kan ta en reaktion själv oxå?

  Sprang faktiskt på dig med dina 2 kompisar på Coop Forum Toftanäs nu den 27:e. KOm att tänka på din blogg då och alla trevliga bilder du har på dig själv bl a. Blev sugen på att läsa lite vad du skrivit på sistonde då du har en hel del vettiga saker att säga om vardag och livet som ensamstående som jag själv oxå är. (Har en dotter på 3,5 år.) Kan inte mer än instämma med tidigare personer som säger att dina bilder blir mkt bra. Du verkar vara en jäkligt bra tjej tycker jag…

  Vet egentligen inte vad jag ville ha sagt med detta, mer än att du ser mkt bra ut på dina bilder och du var riktigt söt IRL oxå.

  Ha ett trevligt nytt år på dig och hoppas det går som du vill med alla dina önskninga roch tankar. *blush*

 6. Emma skriver:

  Betyder det att jag är kändis nu?! *rock*

 7. Dizzy skriver:

  Mina löften är gå ner i vikt med hjälp av dig och uppehåll med cigg. Du kommer fixa det detta året maddi. Det vet jag. Kram på dig gumman min.

 8. Therese Anerland skriver:

  Har inga direkta löften.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.