Exhustruns träff med exflickvännen

Ja, hade någon berättat det för mig för ett år sen, ja även mindre än så, att en dag kommer Merlyn hem till oss och dricker kaffe, så hade jag skrattat. Inte en chans.

Men den stormen är över nu. Och när jag sa ”En vacker dag kommer hon förstå” så anade jag inte att hon skulle vara så modig som hon var, efter allt som har sagts, att faktiskt erkänna det – att jag hade rätt.
Så för en tid sedan kom ett oväntat mail från henne. När jag först såg avsändaren kom den familjära tanken och känslan ”Åååh, vad är det NU!”.
Men det la sig snabbt när jag såg att mailet innehöll en ursäkt.
Jag visste först inte hur jag skulle förhålla mig till mailet. Man blir lätt misstänksam när man haft med M att göra, eftersom han är kapabel till det mesta av lägre karaktär. ”Tänk om de fortfarande är tillsammans och fejkar att de separerat, bara för att komma åt mig? – ja, den tanken slog mig först. Snacka om paranoia..
Det tog ett tag innan jag svarade hennes mail. Ett mail ledde till ett annat, som ledde till mail på Facebook, som ledde till en vänskapsförfrågan på facebook, som ledde till sms som i sin tur ledde till telefonsamtal och slutligen – face to face över kaffe hemma hos mig.

Nej, det är kanske inte så att hon och jag har mycket att ”reda ut” på det sättet. Men att ställa de lögnerna hon har matats med bredvid sanningen var intressant. Stundtals skrattade vi gott åt alla sjuka lögner och undanflykter som man hört.
Merlyn tyckte och trodde felaktiga saker om mig eftersom M hade ljugit sig blå. Och det var hans ord till henne mot mitt i bloggen. Och sen kom dagen när hon började misstänka ett och annat och plöjde bloggen mer noggrant och fann massa ledtrådar och insåg att han gjorde exakt samma sak igen. Skillnaden är att Merlyn inte hade en sparbössa med mynt att stjäla. Så han tog hennes guld istället.
Bra jobbat, M.

Men nu har M gått vidare. Han hittade såklart en annan kvinna som han flyttade in till. Nya kvinnan är en småbarnsmamma. Historien återupprepar sig – han är som en trasig skiva. Det är så pinsamt att jag inte ens kan skratta.

Merlyn har i alla fall förstått hur det ligger till. Jag godtog hennes ursäkt och la till ett ”Skyll dig själv” med glimten i ögat. Och Merlyn har fått en chans att lära känna MIG, av mig, utan att behöva tro att jag är en svartsjuk bitterfitte-exfru. Hon sitter i samma båt efter sitt ”förhållande” med M och hon är också långt ifrån att vara en svartsjuk bitterfitte-exflickvän.

Det var kul att träffa henne. Hon hade med sig en vacker blomma till mig och pojkarna fick en döskalle-spargris av henne med mynt i. Vilken ljuvlig gest. Jag blev rörd av omtanken och tyckte det va så fint gjort av henne trots att HON verkligen inte behövde göra det.

Tack för allt Merlyn <3

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. hecate skriver:

  Spargrisen var ordentligt genomtänkt. Inte bara en simpel gåva, utan en med stor tanke bakom. Sådant kommer inte från små människor.

  Tänk egentligen, att M faktiskt fört med sig något gott i det hela. För hur det än är, så är du och M de enda som egentligen kan förstå varandra i det här. Ett förbannat bra stöd på sitt vis. Ni blev av med ett stort skithuvud, men har kanske funnit en riktig bra vän istället.

 2. merlyn skriver:

  Tack själv Madde, super nice och riktigt goa ungar!,

 3. Vesslan skriver:

  Vad kul :-)) Där ser man att det finns två sidor av ett mynt.

 4. kkattis skriver:

  Det med sparbössan var ju bara för fint gjort!!

 5. Doran skriver:

  Det är så skönt när man kan ändra sig om människor =)

  Vad kul för er att ni har hittat till varandra :-D

 6. Jessica skriver:

  jag tänkte sammma tanke. Att dom kanske fejkade för att komma dig inpå skinnet eller tro du va så dum att du lät dom läsa låsta inlägg. Så jag är rätt skeptisk mot folk jag med.
  Det var ju skönt att så inte var fallet utan att det var ett ärligt förlåt väl på sin plats

 7. Kicki skriver:

  Spargrisen vittnar om att hon är omtänksam tycker jag!
  Moget av både dig och henne att tänka nytt om varandra.

 8. Patruska skriver:

  ang sparbössan så var det bra gjort tycker jag. Pengarna som fanns i den gammla bösan gick ju antaligen till hennes hushåll via Martin iaf

 9. Mrs Andie skriver:

  Vad skönt att allt börjat lösa sig. Och att både du och Merlyn har kunnat prata ut om det som skett och sagt mellan er.

 10. Vesslan skriver:

  Jag kan inte lämna en kommentar till ditt senaste om nyår så jag lämnar den här.

  Nyår har spenderats med allt från vänner och familj till att vara själva och bara vara.
  Nu detta året kommer det att bli mycket spännande att se hur vi kommer att fira. Jag är gravid och är beräknad till den 30/12. Så frågan är kommer vi att fira med:

  A) Vänner
  B) Familj
  c) Hemma själva eller…
  D) Förlossningen!!!!

  :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star:

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.