Familjen Annorlundas dagis?

Familjen Annorlundas dagis?

Och så hoppar vi upp på hästen igen. Leta hus.

Jag såg en annons på ett hus en bit bort. Det ligger runt 1h bort från oss, precis på gränsen för vad vi kan ha. I annonsens rubrik stod det 6 rum, 190m². Jag skickade en kort presentation av oss och visade intresse. Till svar fick jag kort därpå att huset var redan uthyrt men hon hade ett annat hus som skulle kunna passa oss och undrade om hon fick ringa mig. Jag pratade med henne på kvällen och vi blev inbjuda till visning dagen efter. Hon var trevlig att prata med. Jag hörde barn in bakgrunden som hon fick be att vara lite tystare – det kändes så familjärt och det blev mindre stelt. Hon bröt lite och jag tror bestämt att hon kommer från Ryssland. Hon sa att jag redan hade skrivit en bra beskrivning. Hon visste redan om vår situation och familj från början. Det funkar bättre så när man söker hus har jag märkt. Presentation först och inte ”Hej, jag undrar om bostaden fortfarande är ledig?” som jag alltid skrev innan.

Dagen efter körde vi till huset för visning. Huset höll på att renoveras lite. De kaklade om ett badrum, de hade målat några väggar osv. Men det mesta var i ganska dåligt skick vill jag tycka och omodernt. Det hade 2 sovrum, ett kök och vardagsrum där uppe. Nertill fanns en källare med ett stort rum med kamin och massa andra rum som passar förvaring, tvättstuga, torkrum osv, En typisk källare vill jag påstå. Ägaren tänkte att man kunde använda något av källarrummen som sovrum men jag skulle inte vilja ha de som rum. Det fanns dessutom inte tillräckligt med rum så vi tackade nej.
Någon timme efter jag tackat nej så kontaktade ägaren mig igen och sa att det huset vi sökt från början, som redan var uthyrt, var tydligen ledigt igen. De som hade skrivit kontrakt hade ångrat sig då de hade fått annat/nytt jobb eller vad det var. Så vi bestämde tid för visning. I beskrivningen kunde man läsa ”5 rum, kök, tvättstuga, 3 toaletter, 2 badrum, uteplats”. Annonsen sa att det var en kallhyra på 11.5k. Ägaren smsade 8 sovrum till mig och 8k kallhyra. En annan annons på samma bostad sa 7 rum. Någon är förvirrad haha. Men jag kom över en gammal säljesannons på huset och i den står det kort och gott ”8 rum”. Så jag vet inte hur många sovrum det är – det återstår att se.

Jag har lärt mig under denna resans gång att det inte är så uppenbart som man kan tro, om vad som är ett sovrum och vad som inte är det.

Det fanns några enstaka bilder. Det är inget fancy alls, definitivt inget drömhus. Men det verkar vara stort nog i alla fall. Det har faktiskt varit en förskola innan, så inredning och (träd)gård ser som så ut också med stängsel, plastmattor, lysrör osv. Förmodar att det är ödets ironi i så fall, vi med många barn haha. Huruvida det är något för oss återstår att se. Vi ska kika på det imorgon. Det vore bra om man får en hyresvärd som är villig att komma överens om hyresreducering skulle man renovera själv. Jag vet att en del hyresvärdar gör så. Då kan man renovera som man vill. Skönhetsmissar är enkla saker att korrigera.

Du gillar kanske också...

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.