ante omnis mea familia

Familjen TVÄRTOM

Vi är nog en annorlunda familj. Vi är familjen tvärtom. I vår familj är det jag som ibland är barnet och barnen som är de vuxna. När jag lagar middag så sätter jag på den lilla stereon i köket och höjer volymen till max. Jag dansar och sjunger och använder skedar och stekspadar som mikrofon mellan rörning i grytan. Då är det barnen som skriker att jag ska skruva ner musiken. “Vi hör inte TV:n !!” tjuter de och smäller igen vardagsrumsdörren och muttrar om att jag alltid spelar så hög musik.  Hemma hos oss är det jag som får tokutbrott när de kommer in i mitt rum och leker. “Det är MITT rum, UUUUUT!!” Vaddå bakvänt..

I morse var jag tröttare än tröttast och det är ju Lördag och jag jobbar inte idag så det var självfallet att jag inte kände någon lust att gå upp. 6:44 hade jag två pigga pojkar i min säng som tyckte att vi alla skulle gå upp. Jag föreslog att de satte sig och såg på TV en stund men det tyckte inte mina söner. De tyckte vi skulle gå upp och äta frukost. Så fan heller, jag somnade om. Svält, ungjävel. 7:05 vaknade jag av att Phini puttade lite på mig och jag hörde Laaiti skrika från någonstans i lägenheten “Mammaaaaaaaaaaaaaaa !! Jag är fäääääääääääärdig!!”. Suck.. ungfan. Varför i helvete ska man bajsa så tidigt på morgonen för?! “Phini, kan inte du torka honom..” frågade jag femåringen bredvid mig. “Men mamma, jag KAN INTE”. Och jag var för trött för att ens tänka på bajs. “Pröva, Phini, snälla..” men det gick inte hem så jag fick gå upp och torka barnrumpa. Sen gick jag och la mig igen och tjatade på pojkarna att snälla, gå och se på TV..!! Efter lite tjat klev de upp från min säng och lät mig sova till 9. Phini kom in försiktigt, och med ett sockersött litet “mamma.. kan vi få frukost nu..”. Väck inte den björn som sover och eftersom jag faktiskt kunde öppna ögonen utan att det sved och fransarna klibbade ihop sig så gick jag upp.

Jag hade köpt subs och tänkt fylla dem med ost & skinka och mjukost med drickyoghurt till pojkarnas frukost. “Mamma, jag vil ha flingor” sa Phini bestämt. Man kompromissar inte med missmaddis. It’s my way or the highway. Så de fick subs med yoghurt. Och jag fick en kopp kaffe. Och nu efter ett varmt bad känner jag mig nästan som människa igen.

Idag är jag ledig och ikväll ska jag tydligen ut med Lotta. Först var det bestämt att det skulle bli förfest i Trelleholla, sen blev det Anderslöv och nu vet jag inte vad statusen för kvällen är. Anderslöv – hålan som gud glömde och gömde på kartan, kan man inte ta sig ifrån. Så hur tar vi oss in till Malmö efter det? 300:- taxi till Trelleholla och buss till Malmö, i fyllan och villan? Känns mindre lockande. Ingen av er som känner för att köra oss från Anderslöv till Malmö en lördagnatt? Jag försökte sälja Lottas sexuella tjänster för taxi pengar och den enda som gnällde över det var Lotta. “va fan, är du min pimp nu?!” undrade hon. Självfallet. Sen började hon gnälla om att jag inte får sälja henne för under tusen i alla fall. Men som jag sa till Lotta, man blir inte lyxhora över en natt, det är som vilket annat jobb som helst, man får börja på botten och jobba sig upp, eller hur. Hon är så kräsen, Lotta..

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Familjen TVÄRTOM”

%d bloggare gillar detta: