Festen som Gud glömde.

1 Sådär ja. Nu har jag klarat av att fylla trettio och att bli firad, både på min födelsedag och på festen igårkväll. Men i allra mest seriöst ärliga grad får jag erkänna att vi inte slog festen jag hade i januari. Varför vet jag inte. Jag vet inte vad det kan bero på. Jag hade så höga förhoppningar inför min 30-års fest, kanske vad det det? Jag skulle inte hoppats så mycket. Jag blev något besviken på både omständigheter och människor. Jag hann även bli något besviken på mig själv.

Dagen började med att barnen hämtades av mormor som hade planerat ett storslaget biobesök med Phini och Laaiti. Martin och körde till City Gross och handlade det sista och när vi kom hem tog han en sväng med dammsugaren innan jag kastade ut honom. Iband vill jag vara ifred när jag ska städa och plocka och han fick helt enkelt hålla sig ur vägen för mig, så han körde hem till sin polare Stoffe som skulle komma hit senare med Martin. Dizzy kom hit och jag fixade hennes makeup och lockade hennes hår innan vi förberedde tunnbrödsrullar och de sista Jello-O shotsen och sen gick Dizzy hem igen, för att återkomma senare.

Jag gjorde mig iordning i min härliga ensamhet med musik i bakgrunden och hade precis blivit färdig när Martin och Stoffe kom hem, med McNuggets till mig. Vi satt i köket när deras kompis Filip/Philip/Fille kom hit. I köket var det svalast och där hängde det flesta under resten av festen. I alla fall de första timmarna. Lotta kom och hade med sig en klockren mugg med texten “You say I’m a bitch like it’s a bad thing” och en medalj med nummer 1, med texten “Du är NR 1 i hela världen. Din kunskap och talang tillsammans med din hjälpsamhet gör dig mycket speciell. Du är NR 1. Du är värd din vikt i guld.” Tänk att hon tyckler så mycket om mig. 
Jag hade planerat en bål men hade inte så bra koll och innan jag visste ordet av började Stoffe öppna en konservburk med cocktailfrukt. Med frukten, sockerdricka, vin, midori och lite vodka fick vi en läskande god bål som kom att drickas av alla under resten av kvällen. Två stora skålar gick mot sitt öde. Jenni, min vän från Malmö, joinade festen och öppnade sin hand med små vackra skyddsänglar som hon har gjort, min pyssliga vän. Jag fick välja vilken jag tyckte mest om och det var ett snabbt val. En vacker liten ängel med vingar fäste jag på mitt halsband.

boys 023 (Medium) Jag serverade tunnbrödsrullarna och shotsen och la fram nötter och salta pinnar. Cindy och Linnéa från jobb kom med Lasse som stannade en stund innan han körde hem och lämnade tjejerna i mtt förvar. Linnéa hade med sig en vacker bukett, en annorlunda sådan med en historia, som jag kommer vårda ömt. Cindy hade med sig ett smycke hon hade graverat till mig, med en bild av mina söner och texten “Familia ante omnia” (vilket är latin för “familjen före allt” vilket råkar vara mitt motto) och en vacker dikt på baksidan. Det var en underbar gåva och den var så klockren till mig. Cindy vet vad barnen betyder för mig. Sist på plats var självkart sällskapet med Madde. Madde kommer aldrig i tid. Jag vet att jag skulle sagt att festen börjar 18 till Madde för då hade hon kommit lagom till sju när festen faktiskt började. De hade med sig en cylinervas att stå på golv med dekoration i, två tavlor och en magnetisk anslagstavla.  Sen kom Martins brittiska vän Chris. Jag har inte träffat denna biffiga killen förr men han var väldigt trevlig och inte svår att lära känna. Han hade med sig en flaska vin som jag tackade för och berättade att jag inte drack vin, Mer till honom. Haha. Alla var varma som satan och svettades, pustade och gnällde över den krystande hettan. Disktrasor och tallriksunderlägg nyttjades som fläktare tills några av tjejerna gick hem till Madde och hämtade hennes golvfläkt. Kunde min morsa inte planerat mig liiiite bättre, än att ha ut mig en het sommardag i juli?

boys 030 (Medium) Hälften av sällskapet befann sig i vardagsrummet och den andra halvan i köket och jag kände mig kluven där jag sprang mellan mitt segregerade sällskap i början. Någrta av mina vänner bad om att få varsin rosa pantern så jag fick springa några gånger fram och tillbaka och serva mina gäster. Tack till Stoffe och Lotta som var de ENDA som faktiskt servade mig med dricka på min 30-års fest. Tur att jag hade köpt så pass mycket sprit och drinkingridienser för det var inte många av mina gäster som hade tagit med egen dricka trots att det stod på inbjudan. Och trist att så många av de inbjudna “svek” mig. Vissa med legitima själ, andra utan.
Vi hann med att dansa lite, men jag tycker jag mest sprang runt, och fram och tillbaka. I början var det mest stressigt att försöka underhålla mina gäster. Musiken stängdes av och youtube sattes igång och jag tror nog alla fick smaka på sin egen musiksmak. Det flirtades öppet, det sjöngs och dansades till Grease och vi drack. Min mamma kom hit och hälsade på och mina vänner kommer så bra överens med mamma och mamma tycker om dem.

boys 029 (Medium) Några av de sistkomna var några av de första att gå. Det var på tok för många av mina vänner som inte var laddade och det kändes mest som att de var här för att de måste. De verkade inte taggade eller laddade att festa. Det var känslan jag fick. Lotta höll igång som hon brukar och Cindy och Linnéa stannade längre. Det trots att Cindy plikttroget jobbar idag på söndagen. Det blev en mindre fnurra senare mot natten och jag tappade humöret och blev förbannad och var så farligt nära att göra någonting jag hade ångrat dagen efter. Det var Lotta som håvade in mig innan jag gjorde och sa dumma saker och det var Lotta som faktiskt påminde mig att det var MIN 30 årsfest och jag skulel festa och skita i allt annat och inte låta det påverka mig. Det var första gången på hela dagen som jag faktiskt tänkte efter.. Hon hade ju rätt. Det VAR ju MIN fest! Det slog mig först när de flesta hade gått hem för det kändes inte som det innan dess. Så där jag stod full av kokande ilska och städade ut festen, håvade Lotta in mig och visade mig att det var dags att fira. Så jag förlitade mig på min trogna Lotta och sen fick jag roligt. I alla fall en stund. Tills jag började sådär skojbrottas med den störste killen av de alla, han med biffiga armar. Han körde nån bodyslam på mig och när jag kom upp på fötterna hoppade jag på honom bakifrån och med en arm runt halsen på honom sänkte jag honom. Tydligen var jag alldeles för hårdhänt och hade fått in en ren lyckoträff på rätt (fel?) ställe och han blev asförbannad på mig för att han fick ont och andnöd. Så efter ett antal “förlåt, jag visste inte”, trodde han inte på mig att det ine var meningen och jag fick ringa en taxi åt honom och han lämnade lägenheten utan ett hejdå och delade taxi med två andra. Så går det när skojbråk blir allvar, precis som med brorsan när jag var liten. Men verkligen, förlåt, jag visste inte.. jag trodde att denna stora killen kunde sänka en liten tjej som mig. Antar att jag, om inget annat, bevisat för min man att jag kan reda mig själv. Sen var min fest.. slut.

Tack för allt. Ett särskilt tack till Stoffe och Lotta och Cindy som betonade att de var här för MIN skull och som visade det med. Tack till Dizzy som hjälpt mig med bjudmat och shots. Tack till Martin, som numera befinner sig på missmaddis-bootcamp och som städade undan fyllet i morse och körde mig till Burlöv Center för att köpa present till min pappa som blir 62 idag.

HIPP HIPP HURRA till min pappa.
Jag älskar dig.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Lorelai skriver:

  Dina förväntningar kanske blev sänkta… men du såg jävligt läcker ut när det skedde! : D
  För ja… det är ju din fest… alla fester du har är dina fester. fuck the rest. Det är upp till dom att roa sig med, inte bli roade.

 2. Emma skriver:

  En sån mugg har jag på jobbet! Den är skitbra!

  Ett finger i a*** till de som inte firat dig på DIN fest… Och jag önskar ändå att jag varit med!!

  Puss och kram

  *harrt*

 3. Veronica skriver:

  Du är ju dum som inte bjöd mig ;) nä, men vafan, är det fest för att fira DIN dag så får folk underhölla sig själva – anser jag. Hade jag vart där hade du suttit på röven och blivit underhållen som en prinsessa serru. *lavlooo* och så hade vi dansat också. *wow*

 4. *harrt* *harrt* *harrt* *harrt* jävlar vad jag hade partajat om jag hade varit där…:) …

 5. Fy fan vad trist. Rent ut sagt. Blev lite rent sne då jag läst din text!

  Du var iaf jättefin, och det är tur att du har fina vänner som tar emot dig om du snubblar. Jättefin är du i det svarta håret (sry om jag tjatar men ah.. tycker verkligen det!).

  Varm kram!

 6. Kak skriver:

  Den väldigt logiska regeln när man skojbråkar är att man får räkna med att det kan göra ont. Särskilt om det sker efter alkoholintag. Det var rIktigt osportsligt av den där killen att bli arg och inte kunna ta en ursäkt.

  Dock får vi väl ge honom att han inte hade några problem med sin manlighet i alla fall? Börja tjura och åka hem efter att ha fått däng av ”en liten tjej” är det nog inte alla som ens törs.

  Grattis på 30-årsdagen i efterskott förresten!

 7. MaddeMad skriver:

  Oj! Det missade jag… Hoppas allt löste sig med killen (om man ger sig in i leken…) *note*
  Jag var förvånansvärt på G iaf den största delen. Eftersom d e 1:a gången jag festar sen 2007 *drink*
  Men det känns att man har en bebis hemma även om man festar till det & som tur var så hann jag nyktra till för vaken var hon någon timme när jag kom hem sen…
  Längtar till den dagen jag kan sova en hel natt i sträck *natti*

  *blomma*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com