ante omnis mea familia

Festivaljobbet avklarat

Malmö FestivalenNu har jag överlevt denna helgen med. I lördags jobbade jag på Malmö Festivalen mellan 16-01 och i ärlighetens namn var det långt ifrån roligt. Först stod jag vid insläpp där vi skulle hindra insläpp av alkohol, eller ja, rättare sagt alla flaskor och burkar. Och på en varm dag är det många som har vattenflaskor med sig, unga som gamla och de fick inte heller släppas in med flaskor. Och när det komemr en gammal tant med sitt vatten eller en gravid kvinna.. då vill man gärna bända lite på reglerna. Sen blevn jag stationerad utanför Amiralen, vid en av grindarna där jag skulle se till att ingen langade in alkohol, hoppade över eller tog sig in på annat sätt. Där låg några plakat som var Jag & Lotta mitt ansvar att hålla lite reda på också. En till synes lätt uppgift. De första konserterna var lugn, sen skulle Barbados spela klockan 21. Då tänkte3 jag att det förmodligen blir lugnt, de drar ju gamlingar, de där dansbanden.. och gamlingar langar för fan inte sprit. Eller hur. ELLER HUR!
För det första drog Barbados mest folk under mina timmar – och det var väldigt blandade gäster. Unga som gamla, tuffa som mesiga, fulla som nyktra. Och inte långt därefter ser jag en medelålders man stå vid grinden en bit från mig med en ryggsäck som han så diskret han kunde, sparkade in lite under grinden. Sen gick han tomhänt förbi mina kollegor utan flaskor eller burkar och var på väg att hämta sin ryggsäck. Tills han såg mig och såg att jag tittade på honom, tittade på väskan, tittade på honom igen. Så han banade fram till sin fru, viskade något och fortsatte att snegla mitt håll. Efter en stund, förmodligen när han insåg att det var kört, gick han ut igen och på ett ganska snyggt sätt plockade till sig sin väska och gick mot soptunnan och kastade drickan han hade i den, innan han gick förbi mina kollegor igen som kollade hans numera tomma väska. Haha. Det trodde jag fan aldrig.. Medelålders män!
Jag stod på benen i 9 timmar och hade ont i ryggen när mitt pass var förbi. Jag fick inte många pauser. De enda som mindes min existens som avlöste mig var Lotta (som  fick först bli avlöst av nån annan) och en av mina överordnade som tog min plats så att jag kunde kissa och röka. Så ett par tre, fyra snabbrök på 9 timmar. Inte illa.. Men fan inte roligt.
När Martin och jag åkte hem (han hade tagit nån öl med kompisar under tiden jag jobbade, men hämtade upp mig så vi kudne åka hem tillsammans) var bussarna överfulla. Jag såg 3 bussar med samma nummer som den jag satt på och varje hållplats tog säkert 10 minuter och fylldes med massa ungdomar, allt från 14 år och uppåt. Redan vid första anhalten där en kille just stigit på, fick han släppas av igen och sydde just som han kom utanför bussen. En stund senare fick jag veta att ambulansen hänmtade honom. Lotta stod vid hållplatsen där och vämtade på sin buss och såg ambulansen komma. Vad i helvete gör dessa fjortisar ute mitt i nätterna – SJÄLVA – på en festival och dricker sprit? När blev det okay att man släpper ut sina fjortåringar ensamma med kompisar på festivaler? Eller är det bara jag som är gammalmodig?

Igår var jag tröttare än vad jag varit på länge. Jag orkade inte ens bry mig om smink eller hår, så jag var blek med mössa och det är första gången Martin sett mig sådär. Jo, vi är fortfarande tillsammans efter det. Haha. Jag gjorde inget nyttigt alls igår, jag var bara trött och grinig. Martin fick i uppgift att laga mat och han skulle göra korv stroganoff, sa han. Han gick till ICA ensam för att jag itne pallade ta mig nånstans sen lagade han mat. Jag fick en sån jävla ångest att ha honom där i köket och fick kämpa emot att lägga mig i för mycket, men jag tror han uppfattade mina pikar. Nä jag var inte alls trevlig. Jag lät nog för mycket av mitt dåliga humör gå ut över honom. Han lagar ju inte mat som jag gör och då kan jag bli lite knäpp och vill gärna lägga mig i. Jag kan ha problem med att människor inte gör saker på MITT sätt och var noga med att påpeka att det där är ingen stroganoff, det där är en ungkarlsgryta. Ni vet en sådan där som ungkarlar bara knåper ihop med vadsomhelst. Han hade rödlök, svamp och vitlök, falukorv, tomatpuré, vispgrädde, svartpeppar och senap. Konstig stroganoff. Den smakade inte som min brukar göra men det var gott och barnen gillade det. Phini gav Martin många fina komplimanger och Martin fick glänsa lite. Bra jobbat Martin.

Idag lämnades lillen på dagis och jag ska med Phini på inskolning. I morgon blir det samma visa och på onsdag är det den stora dagen då han officiellt går i förskoleklassen. Idag, ja först idag, har jag ordnat med fritids till Phini. Jag har försökt sedan våras men inte fått den hjälp jag bett om. De har hänvisat mig till deras hemsida, barnomsorg på nätet men jag har inte hittat VAR på sidan.. och idag fick en kompis hjälpa ig och det visade sig att det inte var på den sidan som jag blivit hänvisad till till. Jävla tjafseri detta. Tack till Tess i alla fall för dagens insats.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Festivaljobbet avklarat”

%d bloggare gillar detta: