Fjantig pizza guy

4-åringen här hemma och jag diskuterade vad vi skulle ha till middag idag. Han tyckte att fisk med potatismos verkade som en bra idé. Jag föreslog pizza. Hemkörning. Min 4-åring gick med på det utan större övertalning.

Vi satte oss i soffan allihop och kollade på TV. Phini satt om min högra sida, jag halvlåg ner i soffan med Laaiti i famnen och nästan dåsade till där jag snusade på min son och kände mig så mjuk och fylld av kärlek. Just som jag slappnat av varenda muskel ringer det på dörren och barnen ilar ut i hallen och körar "PIZZAAAAAAAAAAAA!!!". Vår "pizza guy" är en fjant. När man öppnar dörren räcker han fram hela värmebagen med maten. Första gången de levererade till mig kröktes nästan hela jag till ett ?. Vaddå, får man behålla en sån? Nä. Men tydligen ingår det inte i varken pris eller service att packa upp maten vid leverens. Och med två små ivriga barn som tjoar omkring mig får jag packa upp pizzorna i trapphuset, på trappstegen för att luska ut hur i helvete man öppnar den, plocka ut maten som jag ger barnen att bära in, ge pengar till vår pizza guy och kräka lite på honom för att han inte åtminstone hjälpte mig.

Efter maten slängde jag mig i en av de små sofforna med fötterna hängandes utanför och Laaiti uppfattade vart jag placerade mig inom loppet av en sekund och reste sig snabbt för att komma bort tillmig och lägga sig tätt intill mig och med huvudet i min handflata som om det voire en kudde. Jag pussade honom på kinden och söp in doften av citron från klubban han hade i munnen, som vår fjantiga ’pizza guy’ hade lämnat till dem. Och det var mysigt. Jag vet inte varför, men de är som jag pojkarna. Mysa. De älskar att mysa, att sitta nära, att pussas och kramas. När vi hade ätit våra pizzor tidigare hade jag suttit mellan dem i stora soffan och pussat på dem mellan tuggorna och de gör samma sak mot mig, när jag som minst anar det.
Så jag dåsade med Laaiti i soffan igen och kände mig riktigt trött, trots att jag egentligen inte förbrukat mycket energi idag. Undrar om järnet behöver fyllas på igen. Jag började frysa och bestämde mig för att ta ett varmt bad så jag tappade upp med lavendelsalt, någon droppe olja och en anti-stress duschcreme. Jag fick ligga i badet i två minuter själv innan Phini kom in och ville bada med mig. Laaiti ät inte lika förtjust i det för att vattnet blir för varmt men Phini uppskattar det och står ut med värmen. Det var mysigare att bada med dem när de var bebisar. Det var mindre lek, såklart. Så mitt bad blev ganska kortvarigt och jag klev ur.

Pernilla (min "dotter") kom och hälsade på ikväll och det slog mig hur sällan vi ses. Hon jobbar och jag jobbar men hon vet vart jag finns. Vi gick igenom några briefings om allt som hänt sedan sist och jag fick dra historier om mr. B, Mr. K, Mr. T, Jobb, Östersund, psykopater & dickheads, operationen osv och hon fick dra igenom allt som hänt hennes liv. Och som vanligt avslutar vi med standard faser om att vi borde och måste ses snart igen och oftare men vi vet nog bägge två att vardagslivet kommer emellan. Jag älskar henne iaf, och det vet hon om.

Och nu är jag trött och behöver sova. I  morgon bitti ska jag bli STYLAD av min alldeles egna STYLIST som kommer tidigare hit för min skull eftersom jag ska iväg & jobba i morgon. YAY

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Hanna / Jasas skriver:

  Härlig pizzahistorie! Jag älskar familjer som är mysiga. Som tycker om närhet osv.

  Och synd det med badet, men du får ta igen det när dem sover nån gång (då inte du själv sover?).

  Ser fram emot bilder efter stajlet.

 2. Anna i italien skriver:

  blommor ska nog du också ha, speciellt för att du gör mina oändliga skoldagar framför datorn mellan matte och atomer lite mer färgglada. Så, ja, tack :) *blomma*

 3. Anna skriver:

  Åhh mysigt att bada.. fasiken vad jag saknar ett badkar ibland. :) Ska bli spånnade att se hur ditt hår kommer bli nu då :)

 4. Miss Attitude skriver:

  Badet låter mysigt men jag kan tänka mig att man behöver va lite själv kanske och inte vill bli ”störd” av barnen. Men det lät mysigt i alla fall. :P

  Roliga historier du har! Man skrattar nästan alltid. *blomma*

 5. Annelie skriver:

  Men vilken dålig service att man måste packa upp maten själv O_o
  Vikka gosi pojkar du har :) Säger dom fortfarande Miia till alla tjejer…hehe blev jag ju kalad för när jag va hos dig ;) För övrigt så har jag inte kvar tungpiercingen :( Den råka åka ner i magen :p

 6. Therese Anerland skriver:

  Vilken mysig kväll med pojkarna. *love*
  Synd att du inte fick ett längre bad.

 7. Sarah skriver:

  Så härligt med mys med barnen!!
  Det är min favorit sysselsättning, tyvärr
  blir det inte lika ofta som man vill, men man tar ju vara på chanserna *kjerlek*

 8. Jossan skriver:

  Där är nog något allvarligt fel på de flesta pizza bud. Det kallas hemkörning, men man får gå ner på gatan och hämta sina pizzor från de flesta helt själv… Sluta för helvete kalla det för hemkörning då….. Känner bara till en pizzeria som har trevliga och servicemindade bud, där de faktiskt kommer upp till lägenheten med pizzan och de har god pizza=)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com